Analine en semi-analine leer

Naast de gedekverfde leren meubels zijn er dus ook leren meubels die niet gedekverfd zijn. Dit zijn banken en stoelen van “open” leer. En dat is een heel ander verhaal als we het gaan hebben over reinigen en onderhouden.

Analine leer reinigen

Als analine leer vol zot met vlekken en plakken zal er geen reinigingsmiddel zijn die dat op gaat lossen. Open leer als analine  en semi-analine leer is dan niet te reinigen. Punt.

analine leer met vlek

Alle middeltjes die te koop zijn hebben niet tot nauwelijks effect op de aanwezige

kringen, plekken en vlekken. Gebruik van natte reinigingsmiddelen heeft vaak tot gevolg dat hierdoor weer nieuwe plekken en kringen ontstaan.

Ook huidvet dat in het leer getrokken is, is er niet meer vanaf en uit te halen.
Licht opschuren van het leer met zeer fijn schuurpapier (600 korrel) kan wat van het huidvet weghalen.

Wat u ook doet het wordt er niet beter op.

Als zich ergert aan het leer zoals het er uitziet zijn er wat ons betreft 4 oplossingsrichtingen:

  1. U koopt nieuwe meubels (geen analine leer meer)
  2. U laat het zo en accepteert dat dit nu “geleefd” zijn nu eenmaal bij dit soort leert hoort.
    Ergernis overwinnen dus.
  3. U laat het leer volledig verven. U krijgt dan glad egaal leer. Ook zal het leer wat stugger aanvoelen. Het leer is daarna wel veel minder gevoelig voor morsen en intrekken.
  4. We gaan het leer schuren en ontvetten en brengen dan een op kleur gemaakt leercreme aan. Het leer behoudt haar soepele en open structuur en is iets makkelijker te onderhouden.

Analine leer onderhouden.

Voor het onderhoud van analine leer kun je een goede transparante lederbeschermer gebruiken. Let op dat het een lederbeschermer of leerwas is die geschikt is voor een leersoort als analine leder of semi analine leder.
Omdat de meeste leerbeschermers op waterbasis zijn zal het analine leer ws. iets donkerder worden.
Even aan de achterkant testen dus.

De lederbeschermer gelijkmatig opbrengen met een zachte doek of sponsje. Behandel stukje voor stukje van het leer. Lekker inlaten trekken en drogen (max 20 minuten). En dan eventueel nawrijven met een zachte niet pluizende doek of oud wit t-shirt.

In onze webshop verkopen we een goede lederbeschermer. Dit product gebruiken we zelf dagelijks bij onze klanten voor het beschermen van gereinigd leer.

Vragen?

Wilt u van ons advies hebben over het soort leer en de mogelijkheden?
Stuur ons dan een paar foto’s van uw leren meubels  toe!

Het opsturen van de foto’s kan door gebruik te maken van de Offerte-pagina

Door de foto’s krijgen we een goed beeld en kunnen we u een passend en vrijblijvend advies geven.

De MeubelReiniger is een bedrijf voor professioneel reinigen van alle gestoffeerde en leren meubels als bank, bankstel, stoel en fauteuil. Als meubelreiniger van meubelstoffen en leer leveren we specialistische reiniging voor zowel particulieren als bedrijven in heel Nederland.