Artikels van de Meubelreiniger

dry cleaning only label

Wat is chemisch of dry-clean reinigen en wat is het niet?

Twee termen die we vaak tegen komen bij meubelstoffen. Maar wat is het? en wat is het verschil tussen deze twee? Je bank chemisch reinigen betekent het gebruik van een chemisch oplosmiddel tijdens het reinigingsproces. Bij chemisch reinigen komt er dus geen water bij te pas! En daar komt dan ook de Engelse term ‘dry cleaning’ vandaan. Maar het is niet echt droog dus. […] >>> Lees HIER het hele artikel!


rooklucht verwijderen

7 tips om rooklucht uit een auto te verwijderen

Stinkt jouw auto ook naar de sigaretten en nicotine van de vorige eigenaar? Met de juiste middelen kun je die vieze tabaksgeur waarschijnlijk wel uit je auto verwijderen of verminderen. Er is een aantal dingen die je eerst zelf kunt doen voordat je professionals erbij gaat halen >>> Lees HIER het hele artikel!


Alcantara bank reinigen

Alcantara reinigen en onderhouden

Alcantara is een mooie en sterke meubelstof maar heeft ook een eigenschap die door gebruikers wat minder gewaardeerd wordt: de zitvlakken en arm en rugleuningen worden snel vuil. Het lijkt wel of er een laagje (huid)vet op ligt!
Na verloop van tijd gaat dit een donkere, gladde laag worden.
Allemaal opgehoopt huidvet dus. >>> Lees HIER het hele artikel!


stofferen van bank

Stofferen van bank en stoel?

Veel mensen twijfelen tussen het laten reinigen of opnieuw laten stofferen van hun meubels. En er zijn natuurlijk altijd argumenten om voor stofferen te kiezen in plaats van reinigen. Je bent uitgekeken op de meubelstof want de kleur of het patroon staat je niet meer aan. Of de meubelstof vertoont duidelijke slijtageplekken en is gewoon aan vervanging toe– […] >>> Lees HIER het hele artikel!


waarom meubelreiniging

Waarom meubelreiniging? [4 overwegingen]

Een van de beste manieren om de levensduur van je zitmeubels te verlengen is het uitvoeren van een goede meubelreiniging. Met andere woorden er voor zorgen dat de bekleding van je bank, fauteuil of stoel regelmatig goed gereinigd wordt. Het (periodiek) inhuren van een professionele meubelreiniger is een goede invulling hiervan. En het bespaart je veel […] >>> Lees HIER het hele artikel!


bank impregneren

Bank Impregneren met Vezelbeschermer ECO

Wat is impregneren van meubelstof? In de markt wordt impregneren meestal door de verkoper van een bank aangeboden bij de koop van het meubel. Bij het aanprijzen worden dan zaken genoemd als “vuilafstotend” en “vlekwerend”. En dan denk je als klant al snel dat dat toch wel erg mooi is:
Het vuil wordt afgestoten en er […] >>> Lees HIER het hele artikel!


waarom stinkt kattenurine zo erg

Waarom stinkt kattenurine?

Urine kan een vervelende geur hebben maar er is misschien geen geur zo sterk dan die van kattenurine. En nog lastig weer weg te krijgen ook. Maar waarom ruikt kattenpis dan zo erg? En waarom ruikt kattenurine zo veel erger dan honden- of mensenurine? Laten we eerst even kijken naar […] >>> Lees HIER het hele artikel!


hoe vlekken verwijderen

Hoe vlekken verwijderen van bank [tips en advies]

Vlekken verwijderen of voorkomen? Kun je voorkomen dat er vlekken op je bank of stoel komen? Niet voor 100% maar je kunt wel veel doen om te voorkomen dat je vlekken krijgt. Als er altijd op de bank gegeten wordt is de kans op morsen groot. Kinderen laten tekenen en kleuren op […] >>> Lees HIER het hele artikel!


verschil tussen vlek, vuil en kring

Wat is het verschil tussen vuil, vlek en kring?

Mijn bank is vuil en zit vol vlekken en kringen We horen het heel vaak: onze bank is erg vuil. En dan bedoelt de klant vaak dat er veel vlekken of kringen op zitten.
Nou lijkt vuil en vlekken wel het zelfde maar het is het niet. Om maar even kort door de bocht te gaan: door gebruik wordt alles vuil en een vlek ontstaat ineens door morsen […] >>> Lees HIER het hele artikel!


Opknappen-semi-analine-leren-Machalke-bank

Leren bank verven – Machalke semi aniline leren bank

Leren bank verven: voor een klant in Alphen aan den Rijn mochten we een mooie lederen Machalke bank opknappen. Door de zon was de kleur op de achterkant van de rugkussens en ombouw bijna volledig weg en zaten de zitkussens vol met vlekken. We hebben het leer eerst met heel fijn schuurpapier goed geschuurd. Hierdoor is de […] >>> Lees HIER het hele artikel!


zelf je bank reinigen

Zelf je bank reinigen! Hoe doe ik dat dan?

Zelf je bank reinigen is niet zo moeilijk. Maar als je bank echt heel vuil is zal het uitvoeren van een goede dieptereiniging noodzakelijk zijn. Want met een schone en frisse en schone bank als start is het wel een stuk makkelijker om het zelf bij te houden. Onderhoud start dus met een goede reinigingsbeurt (nul-beurt). >>> Lees HIER het hele artikel!


rode wijn van meubelstof halen

Hoe haal ik een rode wijnvlek uit mijn bank? [5 stappen]

Ik heb rode wijn gemorst op mijn bank en nu zit er een rode wijn vlek op mijn stoffen bank! Wat moet ik wel en niet doen? Een veel gestelde vraag! En natuurlijk wordt die vraag ook gesteld voor witte wijn, rosé , champagne, ed. En die oude oplossing van oma met zout en witte wijn is helemaal niet zo’n goede aanpak. […] >>> Lees HIER het hele artikel!


pizza eten op de bank

Wat kun je beter niet doen op je bank? [6 tips]

Er zijn best wel een hoop zaken die je beter niet op de bank kunt doen. We gaan er in dit artikel een aantal de revue laten passeren. Zullen er beslist een paar bij zitten waarbij je dan denkt “zo dat is ook niet slim”! Maar toch komen we de in het artikel genoemde zaken (of een variant daarop) dagelijks bij onze klanten tegen […] >>> Lees HIER het hele artikel!


huisstofmijt

Wat is huisstofmijtallergie en hoe ermee om te gaan?

Een huisstofmijt is een heel kleine diertje: slechts ongeveer een kwart tot een derde van een millimeter groot. Te klein dus om ze zomaar met je blote ogen te zien. Onder een microscoop zien ze eruit als witte insecten en dan zie je dat het beestje acht poten heeft. In ieder huis leeft huisstofmijt. Sterker nog, de huisstofmijt komt in alle landen van de wereld voor […] >>> Lees HIER het hele artikel!


bloedvlek verwijderen van bank

Hoe haal ik bloedvlekken uit tapijt en meubelstof?

Bloed verwijderen Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje. Zo kan het gebeuren dat je ineens ziet dat er bloedvlekken op je bank of stoel zitten. Vervelend maar gelukkig ook oplosbaar. Bloed verwijderen: we vertellen wat je wel en niet moet doen! Zelf bloed en bloedvlekken verwijderen Wat niet doen bij bloedvlekken op bank […] >>> Lees HIER het hele artikel!


pilling

Wat is pilling van meubelstof?

Waarom heb ik last van pillen van de meubelstof van de bank? Als je een nieuwe bank met meubelstof hebt gekocht is de kans aanwezig dat de meubelstof na verloop van tijd gaat pillen. Hier is niets geks aan. Pilling is een materiaal gebonden eigenschap en zal op de meeste meubelstoffen optreden.
Het pillen van […] >>> Lees HIER het hele artikel!


sinner cirkel

Wat is de Sinner cirkel?

De Sinner cirkel wordt gebruikt om te kijken hoe en waarmee iets wordt schoongemaakt en wordt ook wel TACT (of T.A.C.T.) genoemd naar de eerste 4 letters van Temperatuur, Actie, Chemie en Tijd. Een goed gebalanceerde Sinner-cirkel biedt de beste wasresultaten. Chemicaliën (reinigingsmiddelen), mechanische arbeid (kracht), tijd en temperatuur […] >>> Lees HIER het hele artikel!


hoe haal ik rookgeur uit mijn bank

Hoe haal ik rookgeur uit meubels, auto en kamer?

Waardoor ontstaat die vieze rookgeur? Beetje rare vraag natuurlijk. Want die rookgeur of nicotinegeur ontstaat uiteraard door roken. Klopt! Als er in een ruimte gerookt wordt zal de rookgeur overal intrekken: de muur, de vloer, het plafond en de meubels. Hoe steviger en hoe langer er gerookt hoe moeilijker het wordt om die lucht te laten verdwijnen […] >>> Lees HIER het hele artikel!


urinegeur op de bank

Hoe urinegeur verwijderen?

Urine en dus een sterk aanwezige urinegeur in de bank, stoel of tapijt is echt heel vervelend. Het gebeurt helaas heel vaak: er is geplast op de bank. En de veroorzakers zijn jonge kinderen of juist oude mensen. Of een huisdier als kat, hond of knaagdier!
Vooral dieren hebben de heerlijke gewoonte […] >>> Lees HIER het hele artikel!


waarom en hoevaak je bank reinigen

Waarom en hoe vaak je stoffen bank (laten) reinigen?

Als je bank vol met vlekken en kringen zit is het duidelijk tijd voor een goede reiniging. Maar als er geen vlekken, kringen of vuil op je bank zichtbaar zijn wil dat helemaal niet zeggen dat je bank schoon is. Feit is gewoon dat je bank iedere dag allerlei vuil, haar, dode huidcellen, stof ed. in zich opneemt. En deze ophoping is met het blote oog zo goed als onmogelijk […] >>> Lees HIER het hele artikel!


Scroll naar top