Stoffen bank en bankstel reinigen

Waarom je stoffen bank laten reinigen?

Een mooie stoffen bank is over het algemeen hét meubelstuk dat als eerste in het oog springt als mensen je kamer binnen komen. De aanwezige bank zet de toon in je woonkamer qua sfeer, ambiance, stijl en uitstraling.

En is in veel mooie varianten verkrijgbaar: een losse in het oog springende 2-zits bank, of een combinatie als 2-zits en 3-zits bank, een hoekbank, U-bank of een chaise longue bank. Er valt heel wat te combineren.

Lees het volledige artikel waarom het het belangrijk is om je bank periodiek te (laten) reinigen!

En natuurlijk mogen we dan de fauteuils en love seats en hockers niet vergeten want die vormen in de huiskamer altijd een mooie combinatie
met de aanwezige banken.

Maar welke combinatie of variant je ook hebt, de aanwezigheid van een schone en frisse bank garandeert de juiste basis voor een stralend interieur. Een vuile bank vol vlekken en kringen doet natuurlijk precies het tegenovergestelde.

Om je bank mooi, schoon en fris te houden is het belangrijk om je bank of bankstel goed te onderhouden.

Daarbij is het wekelijks stofzuigen van de bekleding is nog wel iets dat je zelf kunt doen.

Door gebruik is het echter niet te voorkomen dat je bank in de loop van de tijd toch wat vuiler wordt en dat er misschien hier en daar ook wat vlekken op opkomen. Vuil dat er helaas met de stofzuiger niet afgaat.

De kat op de leuning laat vetvlekken achter. Net als het hoofd dat iedere avond tegen de rugleuning aan ligt en de handen op de leuningen. Allemaal zaken die niet te voorkomen zijn als je de bank dagelijks gebruikt.

Dat kan lang goed gaan maar er komt zeker een moment dat je je gaat ergeren aan je vuile bank. Want de bank is dan wel een gebruiksvoorwerp maar een bank vol met kringen en vlekken is ook niet wat je graag wilt hebben.

Gelukkig is daar wat aan te doen.
Laat je bank periodiek door een specialistisch bedrijf als de Meubelreiniger weer helemaal schoon maken.

Lees wat onze klanten verteld hebben over de Meubelreiniger!

Nu zou je natuurlijk ook het vuile bankstel de deur uit kunnen doen en een nieuw bankstel aanschaffen. En eerlijk is eerlijk, we komen wel eens een bank tegen waarvan we dan twijfelen of het niet beter is om die maar gelijk voor aan de staart te zetten.

Stofferen van de bank

Of je laat de bank of het bankstel opnieuw stofferen.
Kan natuurlijk ook!

Maar dit zijn beide wel weer een erg dure oplossingen in vergelijking met het reinigen van je bank. En vergeet niet dat een nieuwe of opnieuw gestoffeerde bank ook weer vuil wordt.
Dan ga je toch niet bij ieder vlekje een nieuwe bank kopen?

Een beetje goede meubelstof kost ca. 40 to 50 euro per vierkante meter. Op een 3-zits bank is er dan ca 15 vierkante meter nodig. Alleen de stof komt dan al op een bedrag van 600 tot 750 euro.
En dan heeft de meubelstoffeerder nog niets gedaan. Al zijn werkuren komen daar dus nog bij.

En bekijk eens wat voorbeelden van reinigingen die we bij klanten mochten uitvoeren.
Je krijgt dan een goed
beeld van wat er mogelijk is.

Bovendien ben je nogal verknocht aan je lekker zittende (of liggende) bank. Het voelt dan toch een beetje ongemakkelijk afscheid te moeten nemen van dat meubel. En alleen maar omdat het vuil is!

tevreden met mijn bank
Een schone en frisse bank ligt gewoon veel lekkerder!

Reinigen van de bank

Dus als de bank nog lekker zit of ligt en geen slijtage plekken heeft, is reinigen een hele goede optie. Door reinigen van je bankstel hoef je geen afscheid te nemen van je mooie en lekker zittende bankstel, dat al jaren goede dienst heeft gedaan in je huishouden.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen
van je stoffen bank of bankstel.

Zelf de bank reinigen

En dan komt de vraag naar boven: kunnen en willen we dit zelf doen of laten we het doen?
Bij zelf doen grijpen veel mensen helaas naar precies de verkeerde middelen: de stoomreiniger, de spuitbus uit de bouwmarkt, de wasmiddelen, allesreinigers en noem maar op.
En dat gaat niet goed, dat zien wij dagelijks.
Dan zien we een bank zoals hieronder.

stoffen bank met waterkringen voor
Opdroogrand van zelfreinigings poging

Zelf de bank reinigen met stoomreiniger.

Het reinigen van een stoffen bank of bankstel met behulp van een stoomreiniger is iets dat we zeker niet aanbevelen. Stoom is heel fijn voor het reinigen van niet-poreuze materialen als plavuizen, steen en glas maar niet voor meubelstof. De stof van het bankstel kan door gebruik van een stoomreiniger onherstelbaar beschadigt worden (lees verbranden cq smelten). En als de stof eenmaal beschadigt is valt er niets meer aan te doen. Nou ja behalve dan een plaid over het bankstel leggen of laten stofferen natuurlijk.

Wij moeten helaas nog veel te vaak een bank reinigen die eerst door de gebruikers zelf eigenhandig is toegetakeld met bijvoorbeeld een stoomreiniger. Niet doen! Resultaat kan een niet meer te herstellen beschadiging van je bank veroorzaken (verschrompeld wol, lubberend alcantara, enzovoort).

En het vuil is er niet uitgehaald, alleen maar in de stof gedreven.

Zelf de bank reinigen met spuitbus, soda of biotex.

Voor veel mensen die het zelf geprobeerd hebben  was en is het een vervelende en lastige klus met heel weinig positief resultaat. Spuitbus gekocht, erop gespoten en uitgewreven. Eventueel de föhn erover en klaar is Kees. Helaas was het resultaat toch (weer) niet geweldig!

Zelfs voor het verwijderen van kattenurine wordt dat op internet wel eens aangeprezen. We kunnen je zeggen dat een urinegeur echt niet makkelijk uit een bank te halen is. Zelfs niet door ons.
We hebben daar een speciaal artikel over geschreven.

Of een sopje Biotex gemaakt en het hele bank of bankstel ermee ingewreven. Drogen en ….. helaas na een paar weken was de bank pas echt vuil. Niet vreemd want u hebt wel lekker wat sop op de bank gegooid maar er niets af of uit gehaald. En reinigen is niet chemie toevoegen en daarna stoppen. Chemie (sop) is nodig om vuil op te lossen en moet daarna wel van het bankstel verwijdert worden. resultaat van uw reinigingspoging moet een neutrale meubelstof zijn (er zit geen resten van schoonmaakmiddelen meer in).

Chaise Longue bank met schoonmaakkringen 2
Zelf reinigen pogingen

Toen het nat was leek het nog wat. Maar na drogen viel het knap tegen. Resultaat? Grotere en meer vlekken op de bank. Nieuwe poging met een ander middel. En na veel pogingen met verschillende middelen hebt u de moed opgegeven: het uiteindelijk resultaat is dat het allemaal alleen maar erger en lelijker is geworden.

Het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen, spuitbussen, schoonmaakdoekjes en sopjes geeft dus geen goed resultaat. En dat is logisch want er worden wel veel schoonmaakmiddelen en chemische middeltjes aan de vuile bank toegevoegd, maar er wordt nauwelijks vuil uitgehaald.

Een beetje vergelijkbaar met je handen wassen zonder je handen na te spoelen: handen nat maken, zeep toevoegen, vuil en vet oplossen en handen laten drogen. Dan wordt het vuil dus niet afgespoeld en dus drogen de handen weer net zo vuil op. Zit je nog steeds met je handen vol vuil. Raar toch? Of je wast je haren toch ook niet zonder spoelen na gebruik van shampoo?

We hebben in de afgelopen jaren al heel wat van dit soort banken onder handen genomen.
Zeg of denk niet te snel dat je bank toch niet meer schoon te krijgen is en stofferen of een nieuwe kopen de enige opties zijn

Waarom de bank dan wel?
Juist het goed spoelen en dus verwijderen van het vuil van de bank zorgt dat het bankstel weer schoon en fris wordt.
Vergeet dus al die spuitbussen die er te koop zijn in bouwmarkt, supermarkt en drogist en laat uw bank door professionals schoonmaken en onderhouden.

Hoe krijg ik mijn bank dan wel weer schoon?

De specialisten van de Meubelreiniger weten precies wat ze wel en niet moeten doen. De medewerkers weten alles van de soorten stoffen, vlekken, reinigingsmiddelen en –methoden.  We kunnen dan ook elke vlek onder handen nemen.

We nemen je het echte onderhoud van je bank en bankstel graag uit handen. Vastzittend vuil en vlekken verwijderen is namelijk geen makkelijke opdracht. Maar het is wel goed om dit vuil niet te lang in je bank te laten zitten want je loopt anders het risico dat de vlekken van blijvende aard worden en dat de meubelstof harder slijt. En dat is natuurlijk heel jammer en niet nodig.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen
van je stoffen bank of bankstel.

We komen het iedere keer weer  tegen en we hebben het dus al zo vaak gehoord:
“Dat bankstel van mij is niet schoon te krijgen. Echt, ik heb alles al geprobeerd. Ik word er moedeloos van. Denk dat jullie het ook niet meer schoon krijgen”

En dat is gelukkig niet waar want echt, je hoeft je bank niet op te geven omdat het je niet gelukt is om zelf de bank te reinigen!

Gelukkig zijn er dus de experts van De Meubelreiniger. Zij helpen je graag met het weer fris en schoon krijgen van je bankstel. Zeg nou niet te snel dat het ons toch niet gaat lukken want je zult versteld staan van wat wij wel bereiken bij het reinigen van je bankstel. Kwestie van ervaring en kennis. We hebben dat al heel vaak laten zien.

Ook wanneer er bloedvlekken op de bank zitten kunnen we je een oplossing bieden.

Neem eens een kijkje naar voorbeelden van projecten die we voor klanten hebben uitgevoerd. Je krijgt dan een goede indruk van wat mogelijk is.

Niet zelf dus gaan rommelen met allerlei middeltjes maar laten onderhouden door professionals is dus de beste aanpak om een schoon en fris bankstel te krijgen en te houden.

De experts van De Meubelreiniger realiseren dit ook graag voor jou.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen
van je stoffen bank of bankstel.

bank reinigen

Onze werkwijze [6 heldere stappen]

Het reinigen van een stoffen bank is een secure klus. Elke meubelstof heeft namelijk specifieke eigenschappen. Een bank van alcantara moet echt anders schoongemaakt worden dan een bank van wol of katoen. Kennis van deze verschillende meubelstoffen is dus belangrijk voor het reinigingsproces.

Voordat wij starten met het schoonmaken van uw bankstel dekken wij de vloer en meubelen rondom de bank netjes af.
Dan geven we de vlekken eerst een voorbehandeling.
Daarvoor gebruiken we overigens middelen die we ook in onze webshop verkopen.
Mochten er vlekken of plekken in uw bankstel zitten die er met grote zekerheid niet voor 100% te verwijderen zijn, dan geven wij dit meteen aan.
Daarna begint het daadwerkelijke schoonmaken.

Is ook dat gebeurd, dan inspecteren onze experts het resultaat, waarna jij het resultaat mag beoordelen. Ben je tevreden, dan vertrekken wij en mag je weer jarenlang genieten van je opgefriste meubels.

Bankstel reinigen in 6 heldere stappen

De aanpak van de Meubelreiniger tijdens het reinigen van je bank of bankstel bestaat uit de volgende zes heldere stappen:

 1. We vertellen je wat we gaan doen en waarom
 2. We dekken de vloer en omgeving af om schade te voorkomen
 3. We inspecteren de bank of het bankstel en de eventueel aanwezige vlekken
 4. We behandelen en verwijderen de vlekken
 5. We reinigen de bank
 6. We inspecteren samen het resultaat en geven advies voor onderhoud

Wat kost het laten reinigen van mijn bank?

Wat zijn de kosten voor het reinigen van een bank, bankstel, hoekbank of chaise longue bank  door de Meubelreiniger?
Of zoals we dat dan dagelijks horen “Wat kost dat bij jullie?”

De prijs die je moet betalen voor het reinigen van je bank of bankstel is natuurlijk belangrijk. Maar het is, zoals bij zoveel andere zaken of diensten, best lastig om prijzen te vergelijken: wat is duur en wat is goedkoop?
En krijg ik dan hetzelfde?
Want alleen als je exact hetzelfde product van dezelfde fabrikant koopt kun je zeggen dat dat product bij winkel A goedkoper is dan bij winkel B.

Bij diensten als meubel- en tapijtreiniging ligt dat niet zo eenvoudig.
Roepen dat we de beste zijn is makkelijk. Maar er valt weinig te vergelijken op dat punt.

Waarom dan kiezen voor de Meubelreiniger?

 • Wij gaan altijd net even dat stapje verder. Gratis advies, tijd om te praten, zaken uitleggen. Het hoort er allemaal bij.
 • Wij werken niet op tijd maar op kwaliteit. Wij zijn niet snel tevreden met het resultaat en gaan door tot we dat punt wel bereikt hebben. Doet ook niet iedere meubelreiniger. Als het een keer wat langer duurt voor we tevreden zijn dan is dat maar zo.
 • Wij halen de banken los van elkaar om goed rondom te kunnen reinigen. Doet niet iedere meubelreiniger.
 • Wij reinigen altijd de hele bank. Dus ook de achterkant en zijkanten. Doet ook niet iedere meubelreiniger.
 • Wij werken met vaste all-in prijzen voor het reinigen en onderhouden van je stoffen bank (bankstel, hoekbank, chaise longue). Dus geen bijkomende kosten en geen verrassingen achteraf.
 • We doen niet moeilijk als we ergens anders (bijvoorbeeld tapijt of kleed) ook nog even een vlekje moet wegwerken.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan maar het is beter om onze klanten maar te laten vertellen wat ze van onze diensten vonden:

Maar omdat er zoveel soorten en maten zijn is het niet makkelijk om op voorhand voor iedere soort en variant bank direct een vaste prijs af te geven.

Maar als je een vrijblijvende offerte aanvraagt geven we je altijd een vaste prijs voor jouw situatie. Je krijgt binnen 24 uur een offerte via de mail.

We komen daarvoor overigens niet eerst bij je langs om de prijs voor het reinigen te bepalen. Door het opsturen van een paar foto’s krijgen we een altijd goed beeld van het soort bank, de meubelstof, de kleur en het aantal zitplaatsen.

Wist je dat we ook jouw vaste vloerbedekking, kleed of gestoffeerde trap kunnen reinigen?