Stoffen bank en bankstel reinigen

Waarom je stoffen bank laten reinigen?

Een mooie stoffen bank is over het algemeen hét meubelstuk dat als eerste in het oog springt als mensen je kamer binnen komen. De aanwezige bank zet de toon in je woonkamer qua sfeer, ambiance, stijl en uitstraling.

En is in veel mooie varianten verkrijgbaar: een losse in het oog springende 2-zits bank, of een combinatie als 2-zits en 3-zits bank, een hoekbank, U-bank of een chaise longue bank. Er valt heel wat te combineren.

Lees het volledige artikel waarom het het belangrijk is om je bank periodiek te (laten) reinigen!

En natuurlijk mogen we dan de fauteuils en love seats en hockers niet vergeten want die vormen in de huiskamer altijd een mooie combinatie
met de aanwezige banken.

Maar welke combinatie of variant je ook hebt, de aanwezigheid van een schone en frisse bank garandeert de juiste basis voor een stralend interieur. Een vuile bank vol vlekken en kringen doet natuurlijk precies het tegenovergestelde.

Om je bank mooi, schoon en fris te houden is het belangrijk om je bank of bankstel goed te onderhouden.

Daarbij is het wekelijks stofzuigen van de bekleding nog wel iets dat je zelf kunt doen (en waarschijnlijk ook wel doet).

Door gebruik is het echter niet te voorkomen dat je bank in de loop van de tijd toch wat vuiler wordt en dat er misschien hier en daar ook wat vlekken op opkomen. Vuil dat er helaas met de stofzuiger niet afgaat.

De kat op de leuning laat vetvlekken achter. Net als het hoofd dat iedere avond tegen de rugleuning aan ligt en de handen op de leuningen. Allemaal zaken die niet te voorkomen zijn als je de bank dagelijks gebruikt.

Dat kan lang goed gaan maar er komt zeker een moment dat je je gaat ergeren aan je vuile bank. Want de bank is dan wel een gebruiksvoorwerp maar een bank vol met kringen en vlekken is ook niet wat je graag wilt hebben.

Gelukkig is daar wat aan te doen.
Laat je bank periodiek door een specialistisch bedrijf als de Meubelreiniger weer helemaal schoon maken.

Lees wat onze klanten verteld hebben over de Meubelreiniger!

Nu kun je natuurlijk ook de vuil geworden bank opnieuw laten stofferen.
Maar ga je dat iedere keer doen als de bank vuil is?
of alleen als de meubelstof versleten is of je op de kleur uitgekeken bent.
Dat laatste lijkt ons een beter insteek dan de eerste!
Lees meer over de kosten van stofferen versus reinigen.

En bekijk eens wat voorbeelden van reinigingen die we bij klanten mochten uitvoeren.
Je krijgt dan een goed
beeld van wat er mogelijk is.

Nieuw kopen?
Meeste mensen zijn best verknocht aan hun lekker zittende (of liggende) bank. Het voelt dan toch een beetje ongemakkelijk afscheid te moeten nemen van dat meubel. En alleen maar omdat het vuil is!

tevreden met mijn bank
Een schone en frisse bank ligt gewoon veel lekkerder!

Reinigen van de bank

Dus als de bank nog lekker zit of ligt en geen slijtage plekken heeft, is reinigen een hele goede optie. Door reinigen van je bankstel hoef je geen afscheid te nemen van je mooie en lekker zittende bankstel, dat al jaren goede dienst heeft gedaan in je huishouden.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen
van je stoffen bank of bankstel.

Zelf reinigen

We komen het iedere keer weer  tegen en we hebben het dus al zo vaak gehoord:
“Dat bankstel van mij is niet schoon te krijgen. Echt, ik heb alles al geprobeerd. Ik word er moedeloos van. Denk dat jullie het ook niet meer schoon krijgen”

En dat is gelukkig niet waar want echt, je hoeft je bank niet op te geven omdat het je niet gelukt is om zelf de bank te reinigen!
Probleem is dat er meestal met verkeerde middelen en op een verkeerde manier wordt gereinigd.
We geven wat voorbeelden van deze verkeerde reinigings manieren.

Gelukkig zijn er dus de experts van De Meubelreiniger. Zij helpen je graag met het weer fris en schoon krijgen van je bankstel. Zeg nou niet te snel dat het ons toch niet gaat lukken want je zult versteld staan van wat wij wel bereiken bij het reinigen van je bankstel. Kwestie van ervaring en kennis. We hebben dat al heel vaak laten zien.

Ook wanneer er bloedvlekken op de bank zitten kunnen we je een oplossing bieden.

Neem eens een kijkje naar voorbeelden van projecten die we voor klanten hebben uitgevoerd. Je krijgt dan een goede indruk van wat mogelijk is.

Niet zelf dus gaan rommelen met allerlei middeltjes maar laten onderhouden door professionals is dus de beste aanpak om een schoon en fris bankstel te krijgen en te houden.

De experts van De Meubelreiniger realiseren dit ook graag voor jou.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen
van je stoffen bank of bankstel.

bank reinigen

Onze werkwijze [6 heldere stappen]

Het reinigen van een stoffen bank is een secure klus. Elke meubelstof heeft namelijk specifieke eigenschappen. Een bank van alcantara moet echt anders schoongemaakt worden dan een bank van wol of katoen. Kennis van deze verschillende meubelstoffen is dus belangrijk voor het reinigingsproces.

Voordat wij starten met het schoonmaken van uw bankstel dekken wij de vloer en meubelen rondom de bank netjes af.
Dan geven we de vlekken eerst een voorbehandeling.
Daarvoor gebruiken we overigens middelen die we ook in onze webshop verkopen.
Mochten er vlekken of plekken in uw bankstel zitten die er met grote zekerheid niet voor 100% te verwijderen zijn, dan geven wij dit meteen aan.
Daarna begint het daadwerkelijke schoonmaken.

Is ook dat gebeurd, dan inspecteren onze experts het resultaat, waarna jij het resultaat mag beoordelen. Ben je tevreden, dan vertrekken wij en mag je weer jarenlang genieten van je opgefriste meubels.

Bankstel reinigen in 6 heldere stappen

De aanpak van de Meubelreiniger tijdens het reinigen van je bank of bankstel bestaat uit de volgende zes heldere stappen:

 1. We vertellen je wat we gaan doen en waarom
 2. We dekken de vloer en omgeving af om schade te voorkomen
 3. We inspecteren de bank of het bankstel en de eventueel aanwezige vlekken
 4. We behandelen en verwijderen de vlekken
 5. We reinigen de bank
 6. We inspecteren samen het resultaat en geven advies voor onderhoud

Wat kost het laten reinigen van mijn bank?

Wat zijn de kosten voor het reinigen van een bank, bankstel, hoekbank of chaise longue bank  door de Meubelreiniger?
Of zoals we dat dan dagelijks horen “Wat kost dat bij jullie?”

De prijs die je moet betalen voor het reinigen van je bank of bankstel is natuurlijk belangrijk. Maar het is, zoals bij zoveel andere zaken of diensten, best lastig om prijzen te vergelijken: wat is duur en wat is goedkoop?
En krijg ik dan hetzelfde?
Want alleen als je exact hetzelfde product van dezelfde fabrikant koopt kun je zeggen dat dat product bij winkel A goedkoper is dan bij winkel B.

Bij diensten als meubel- en tapijtreiniging ligt dat niet zo eenvoudig.
Roepen dat we de beste zijn is makkelijk. Maar er valt weinig te vergelijken op dat punt.

Waarom dan kiezen voor de Meubelreiniger?

 • Wij gaan altijd net even dat stapje verder. Gratis advies, tijd om te praten, zaken uitleggen. Het hoort er allemaal bij.
 • Wij werken niet op tijd maar op kwaliteit. Wij zijn niet snel tevreden met het resultaat en gaan door tot we dat punt wel bereikt hebben. Doet ook niet iedere meubelreiniger. Als het een keer wat langer duurt voor we tevreden zijn dan is dat maar zo.
 • Wij halen de banken los van elkaar om goed rondom te kunnen reinigen. Doet niet iedere meubelreiniger.
 • Wij reinigen altijd de hele bank. Dus ook de achterkant en zijkanten. Doet ook niet iedere meubelreiniger.
 • Wij werken met vaste all-in prijzen voor het reinigen en onderhouden van je stoffen bank (bankstel, hoekbank, chaise longue). Dus geen bijkomende kosten en geen verrassingen achteraf.
 • We doen niet moeilijk als we ergens anders (bijvoorbeeld tapijt of kleed) ook nog even een vlekje moet wegwerken.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan maar het is beter om onze klanten maar te laten vertellen wat ze van onze diensten vonden:

Maar omdat er zoveel soorten en maten zijn is het niet makkelijk om op voorhand voor iedere soort en variant bank direct een vaste prijs af te geven.

Maar als je een vrijblijvende offerte aanvraagt geven we je altijd een vaste prijs voor jouw situatie. Je krijgt binnen 24 uur een offerte via de mail.

We komen daarvoor overigens niet eerst bij je langs om de prijs voor het reinigen te bepalen. Door het opsturen van een paar foto’s krijgen we een altijd goed beeld van het soort bank, de meubelstof, de kleur en het aantal zitplaatsen.

Wist je dat we ook jouw vaste vloerbedekking, kleed of gestoffeerde trap kunnen reinigen?