Stoffen bank reinigen

de meubelreiniger bankstel reinigen

Een mooie stoffen bank is over het algemeen hét meubelstuk dat als eerste in het oog springt als mensen je kamer binnen komen. De aanwezige bank zet de toon in je woonkamer qua sfeer, ambiance, stijl en uitstraling en is in verschillende varianten verkrijgbaar: bijvoorbeeld een losse 2-zits bank, bankstel bestaande uit en 2-zits en 3-zits bank, een hoekbank of een chaise longue bank.
En natuurlijk mogen we dan de fauteuils en love seats niet vergeten want die vormen in de huiskamer met de aanwezige banken een mooie combinatie.
Maar welke variant je ook hebt, de aanwezigheid van een schone en frisse bank garandeert de juiste basis voor een stralend interieur. Een vuile bank vol vlekken en kringen doet natuurlijk precies het tegenovergestelde.

bank reinigenOm je bank mooi, schoon en fris te houden is het belangrijk om je bank of bankstel periodiek te reinigen.
Het wekelijks stofzuigen van de bekleding is nog wel iets dat je zelf kunt doen.

Door gebruik is het echter niet te voorkomen dat je bank in de loop van de tijd toch wat vuiler wordt en dat er misschien hier en daar ook wat vlekken op zitten. Vuil dat er met de stofzuiger niet afgaat.
De kat op de leuning laat vetvlekken achter. Net als het hoofd dat iedere avond tegen de rugleuning aan ligt en de handen op de leuningen. Allemaal zaken die niet te voorkomen zijn als je de bank dagelijks gebruikt.

Maar er komt een moment dat je je gaat ergeren aan je vuile bank. Want de bank is dan wel een gebruiksvoorwerp maar een bank vol met kringen en vlekken is ook niet wat je graag wilt hebben.

Gelukkig is daar wat aan te doen.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van je stoffen bank of bankstel.

offerte aanvragen bank reinigen

 • Jasper – Leiden

  Een paar behoorlijk grote, opgedroogde bloedvlekken op een vrijwel nieuwe bank, tot mijn verbazing helemaal weg na een behandeling (die ook nog snel en goedkoper dan ik verwacht had was). Meer dan tevreden!

 • Sabina Vellinga – Schiedam

  Top bedrijf van het begin tot het eind. Vandaag de trap en overloop laten reinigen en ik had zo me bedenkingen erbij of alles wel eruit zou gaan,maar alles is eruit dankzij de ervarenheid van de medewerker. Ik ben zeer content met dit bedrijf ,laat zeker volgend jaar mijn meubels en vloerkleed reinigen.

 • Frans – Nieuwegein

  Topservice m.b.t het reinigen van een door daklekkage vervuilde trap. Na de eerste schoonmaakbeurt en het opdrogen van de trap werden roestachtige vlekken zichtbaar. Werd zonder enig probleem perfect opgelost met een tweede servicebeurt. Een klein maar uitstekend bedrijf met geweldige mensen met een mentaliteit die je meer zou willen zien!

 • Cees Verberne – Halsteren

  Mijn trap is weer als nieuw! Ik wist niet wat ik zag toen de reiniger klaar was. Vanaf nu laat ik periodiek mijn trap reinigen en volgend jaar zijn mijn meubels aan de beurt. Bravo.

 • Dennis Deekman – Zandam

  Jeroen heeft de overloop en de trap gereinigd. Een echte vakman die ouderwets nog trots is op het eindresultaat!!! Het ligt er allemaal als nieuw bij!! Top gedaan Jeroen!!!

 • Imke Vegter – Alphen aan den Rijn

  Top Service. Trapbekleding is weer als nieuw!

 • Jaap Moes – Aerdenhout

  Na 2,5 uur zagen onze twee trappen en overloop met vaste vloerbedekking er weer als nieuw uit. Zeer tevreden!

 • Patricia van Til – Zwaag

  Ontzettend bedankt voor het reinigen van onze trap en banken! Alle stank is verdwenen!

 • Hj Rutten – Gouda

  Prima werk afgeleverd door Jeroen; beide stoelen zijn weer als nieuw!

 • Jeremy Peters – Amsterdam

  The chair is like new - many thanks. Thanks also for the free cleaning advice, spray and cloth.

 • A. Enserink – Utrecht

  We kregen een 3 e hands alcantara relaxfauteuil, die op armleuning en hoofdsteun erg vuil was, bijna glimmend. Na reiniging door de meubelreiniger weer als nieuw!

 • Gert Jan Dijkstra – Loosdrecht

  Twee oude alcantara stoelen zijn behandeld door de meubelreiniger. Resultaat, onze 18 jaar oude stoelen zien er weer uit als nieuw

 • Kim – Amsterdam

  Supersnelle service en goed advies. Maarten is zeer vriendelijk en heeft mijn bank weer helemaal schoon gekregen. Dank!

 • Lot van Duin – Noordwijkerhout

  Super blij met het resultaat ! Zeer vriendelijk te woord gestaan. Afspraak op tijd nagekomen en geweldig resultaat. Alle vlekken en gebruikerssporen uit de stoelen zijn verdwenen. Zien er weer als nieuw uit. Ik beveel de Meubelreiniger van harte aan.

 • B.A. Bertelsen – Utrecht

  Onze stoelen waren behoorlijk vuil (stof: Alcantara). Jeroen is flink bezig geweest, heeft alles keurig afgedekt en het resultaat mocht er zijn: de stoelen zien er weer prima uit. Alle afspraken keurig nagekomen, ook de planning in orde. Kortom: goed bedrijf.

 • Jouke

  "Klant is koning en het resultaat koninklijk!" Vooraf adequaat en uiterst vriendelijk contact via e-mail en telefoon met Amanda Bouter gehad. Vervolgens zes stoelen met alcanthara bekleding door Maarten Stapper gereinigd. Stoelen zijn als herboren: wij zijn uiterst tevreden met het resultaat. Daarnaast zijn de kosten bescheiden. Kortom een aanrader!

 • Stefanie Hofmeester

  Fantastische service vooraf: meedenken, agenda omgooien, persoonlijk en snel. De bank die vol zat met waterkringen en kindersloten is weer brandschoon. Met 150.00 voor een driezitter de goedkoopste én de meest klantvriendelijke. Blij!

 • Jasper

  Een paar behoorlijk grote, opgedroogde bloedvlekken op een vrijwel nieuwe bank, tot mijn verbazing helemaal weg na een behandeling (die ook nog snel en goedkoper dan ik verwacht had was). Meer dan tevreden!

 • Marie-Jeanne Boneschansker-Piscaer

  Na een slechte ervaring met een ander bedrijf, de meubelreiniger gevraagd om acht alcantara eetkamerstoelen van zes jaar oud te reinigen. Intensief gebruikte stoelen : honderden etentjes voor vrienden, plakkerige kinderhandjes etc.etc. Super tevreden met het resultaat,we kunnen onze vrienden weer op schone stoelen laten zitten!


Lees meer reviews van onze klanten

Wat dan te doen met mijn vuile bank?

Nu zou je natuurlijk het vuile bankstel de deur uit kunnen doen en een nieuw bankstel aanschaffen.
Of je laat de bank of het bankstel opnieuw stofferen.

Maar dit zijn beide wel weer een erg dure oplossingen in vergelijking met het reinigen van je bank.
Een beetje goede meubelstof kost ca. 40 to 50 euro per vierkante meter. Op een 3-zits bank is er dan ca 15 vierkante meter nodig. Alleen de stof komt dan al op een bedrag van 600 tot 750 euro.
En dan heeft de meubelstoffeerder nog niets gedaan. Al zijn werkuren komen daar dus nog bij.

Bovendien ben je nogal verknocht aan je lekker zittende (of liggende) bank. Het voelt dan toch een beetje ongemakkelijk afscheid te moeten nemen van dat meubel. En alleen maar omdat het vuil is!

Dus als de bank nog lekker zit of ligt en geen slijtage plekken heeft, is reinigen een hele goede optie. Door reinigen van je bankstel hoef je geen afscheid te nemen van je mooie en lekker zittende bankstel, dat al jaren goede dienst heeft gedaan in je huishouden.

En dan komt de vraag naar boven: kunnen en willen we dit zelf doen of laten doen?

Lees het volledige artikel waarom het het belangrijk is om je bank periodiek te (laten) reinigen!

We hebben in de afgelopen jaren al heel wat van dit soort banken onder handen genomen.
Zeg of denk niet te snel dat je bank toch niet meer schoon te krijgen is en stofferen of een nieuwe kopen de enige opties zijn.

Zelf bank en bankstel reinigen

Zelf de bank reinigen met stoomreiniger.

Het reinigen van een stoffen bank of bankstel met behulp van een stoomreiniger is iets dat we zeker niet aanbevelen. Stoom is heel fijn voor het reinigen van niet-poreuze materialen als plavuizen, steen en glas maar niet voor meubelstof. De stof van het bankstel kan door gebruik van een stoomreiniger onherstelbaar beschadigt worden (lees verbranden cq smelten). En als de stof eenmaal beschadigt is valt er niets meer aan te doen. Nou ja behalve dan een plaid over het bankstel leggen of laten stofferen natuurlijk.

Wij moeten helaas nog veel te vaak een bank reinigen die eerst door de gebruikers zelf eigenhandig is toegetakeld met bijvoorbeeld een stoomreiniger. Niet doen! Resultaat kan een niet meer te herstellen beschadiging van je bank veroorzaken (verschrompeld wol, lubberend alcantara, enzovoort).

En het vuil is er niet uitgehaald, alleen maar in de stof gedreven.

Wist je dat we ook leren banken en stoelen reinigen!

Zelf de bank reinigen met spuitbus, soda of biotex.

Voor veel mensen die het zelf geprobeerd hebben  was en is het een vervelende en lastige klus met heel weinig positief resultaat. Spuitbus gekocht, erop gespoten en uitgewreven. Eventueel de föhn erover en klaar is Kees. Helaas was het resultaat toch (weer) niet geweldig!

Of een sopje Biotex gemaakt en het hele bank of bankstel ermee ingewreven. Drogen en ….. helaas na een paar weken was de bank pas echt vuil. Niet vreemd want u hebt wel lekker wat sop op de bank gegooid maar er niets af of uit gehaald. En reinigen is niet chemie toevoegen en daarna stoppen. Chemie (sop) is nodig om vuil op te lossen en moet daarna wel van het bankstel verwijdert worden. resultaat van uw reinigingspoging moet een neutrale meubelstof zijn (er zit geen resten van schoonmaakmiddelen meer in).

Toen het nat was leek het nog wat. Maar na drogen viel het knap tegen. Resultaat? Grotere en meer vlekken op de bank. Nieuwe poging met een ander middel. En na veel pogingen met verschillende middelen hebt u de moed opgegeven: het uiteindelijk resultaat is dat het allemaal alleen maar erger en lelijker is geworden.

zelf reinigen van meubelsHet gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen, spuitbussen, schoonmaakdoekjes en sopjes geeft dus geen goed resultaat. En dat is logisch want er worden wel veel schoonmaakmiddelen en chemische middeltjes aan de vuile bank toegevoegd, maar er wordt nauwelijks vuil uitgehaald.

Een beetje vergelijkbaar met je handen wassen zonder je handen na te spoelen: handen nat maken, zeep toevoegen, vuil en vet oplossen en handen laten drogen. Dan wordt het vuil dus niet afgespoeld en dus drogen de handen weer net zo vuil op. Zit je nog steeds met je handen vol vuil. Raar toch? Of je wast je haren toch ook niet zonder spoelen na gebruik van shampoo?

Waarom de bank dan wel?
Juist het goed spoelen en dus verwijderen van het vuil van de bank zorgt dat het bankstel weer schoon en fris wordt.
Vergeet dus al die spuitbussen die er te koop zijn in bouwmarkt, supermarkt en drogist en laat uw bank door professionals schoonmaken.

Een stoffen bank en bankstel reinigen en onderhouden kun je dus beter aan professionals over laten. Zij weten precies wat ze wel en niet moeten doen. De mensen van de Meubelreiniger weten alles van verschillende soorten stoffen, vlekken, reinigingsmiddelen en –methoden.  We kunnen dan ook elke vlek onder handen nemen.

We nemen je het echte onderhoud van je bank en bankstel graag uit handen. Vastzittend vuil en vlekken verwijderen is namelijk geen makkelijke opdracht. Maar het is wel goed om dit vuil niet te lang in je bank te laten zitten want je loopt anders het risico dat de vlekken van blijvende aard worden en dat de meubelstof harder slijt. En dat is natuurlijk heel jammer en niet nodig.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van je stoffen bank of bankstel.

offerte aanvragen bank reinigen

Hoe krijg ik mijn bank of bankstel dan wel weer schoon?

We komen het iedere keer weer  tegen en we hebben het dus al zo vaak gehoord:
“Dat bankstel van mij is niet schoon te krijgen. Echt, ik heb alles al geprobeerd. Ik word er meodeloos van. Denk dat jullie het ook niet meer schoon krijgen”

En dat is gelukkig niet waar want echt, je hoeft je bank niet op te geven omdat het je niet gelukt is om zelf de bank te reinigen!

Gelukkig zijn er de experts van De Meubelreiniger. Zij helpen je graag met het weer fris en schoon krijgen van je bankstel. Zeg nou niet te snel dat het ons toch niet gaat lukken want je zult versteld staan van wat wij wel bereiken bij het reinigen van je bankstel. Kwestie van ervaring en kennis. We hebben dat al heel vaak laten zien.

Niet zelf gaan rommelen met allerlei middeltjes maar laten onderhouden door professionals is dus de beste aanpak om een schoon en fris bankstel te krijgen en te houden.

De experts van De Meubelreiniger realiseren dit graag voor jou.
Wie is de Meubelreiniger?

Onze werkwijze: bank en bankstel reinigen in 6 heldere stappen

alcantara delft half klaar

Het reinigen van een stoffen bank is een secure klus. Elke meubelstof heeft namelijk specifieke eigenschappen. Een bank van alcantara moet echt anders schoongemaakt worden dan een bank van wol of katoen. Kennis van deze verschillende meubelstoffen is dus belangrijk voor het reinigingsproces.

Voordat wij starten met het schoonmaken van uw bankstel dekken wij de vloer en meubelen rondom de bank netjes af. Dan geven we de vlekken eerst een voorbehandeling. Mochten er vlekken of plekken in uw bankstel zitten die er met grote zekerheid niet voor 100% te verwijderen zijn, dan geven wij dit meteen aan. Daarna begint het daadwerkelijke schoonmaken. Is ook dat gebeurd, dan inspecteren onze experts het resultaat, waarna jij het resultaat mag beoordelen. Ben je tevreden, dan vertrekken wij weer en mag je weer jarenlang genieten van uw opgefriste bankstel.

Bankstel reinigen in 6 heldere stappen

Onze aanpak tijdens het reinigen van je bank of bankstel bestaat uit de volgende zes heldere stappen:

 1. We vertellen je wat we gaan doen en waarom
 2. We dekken de vloer en omgeving af om schade te voorkomen
 3. We inspecteren de bank of het bankstel en de eventueel aanwezige vlekken
 4. We behandelen en verwijderen de vlekken
 5. We reinigen de bank
 6. We inspecteren samen het resultaat

Wat kost het laten reinigen van mijn bank of bankstel?

Wat zijn de kosten voor het reinigen van een bank, bankstel, hoekbank of chaise longue bank  door de Meubelreiniger?

De prijs die je moet betalen voor het reinigen van je bank of bankstel natuurlijk belangrijk.
Het is natuurlijk, zoals bij zoveel andere zaken of diensten, best lastig om prijzen te vergelijken: wat is duur en wat is goedkoop? En krijg ik dan hetzelfde?
Want alleen als je exact hetzelfde product van dezelfde fabrikant koopt kun je zeggen dat de een dus goedkoper is dan de andere.

Bij diensten als meubel- en tapijtreiniging ligt dat niet zo eenvoudig.
Roepen dat we de beste zijn is makkelijk. Maar er valt weinig te vergelijken op dat punt.
Beste is dus om onze klanten maar te laten vertellen wat ze van onze diensten vonden

Lees HIER wat de ervaringen van onze klanten zijn met de diensten van de Meubelreiniger!

Als meubelreiniger hanteren we vaste prijzen voor het reinigen en onderhouden van je stoffen bank (bankstel, hoekbank, chaise longue). Dus geen verrassingen achteraf.

Maar omdat er zoveel soorten en maten zijn is het niet mogelijk om op voorhand voor iedere soort en variant bank direct een vaste prijs af te geven. Maar als je een vrijblijvende offerte aanvraagt geven we je altijd een vaste prijs voor jouw situatie. Je krijgt binnen 24 uur een offerte via de mail.

We komen daarvoor overigens niet eerst bij je langs om de prijs voor het reinigen te bepalen. Door het opsturen van een paar foto’s krijgen we een altijd goed beeld van het soort bank, de meubelstof en het aantal zitplaatsen.

offerte aanvragen bank reinigen

Bekijk onze referenties

Wat zeggen onze klanten over onze dienstverlening?

Amersfoort

★★★★☆
4 5 1
Meubels zijn vakkundig etrinigd Echt een aanrader

★★★★★
5 5 1
Toch weer een bank als nieuw, erg blij mee en Jeroen wat ben je enthousiast, ook met de kinderen. Goede prijs kwaliteitverhouding. Volgende keer kies ik weer voor jullie.

Gouda

★★★★★
5 5 1
Vandaag is Jeroen bij ons geweest voor het reinigen van onze bank. De beste keuze die we hadden kunnen maken! Het ziet er weer als nieuw uit. Jeroen zelf was erg gepassioneerd over zijn vak en wist er veel over te vertellen. Top gedaan!

Rotterdam

★★★★★
5 5 1
Wij zijn heel tevreden met de vriendelijke en snelle service van De MeubelReiniger. Ons bankstel is thuis schoongemaakt door een zeer professionele medewerker welke goed uit kan leggen hoe ons bankstel in toekomst bij te houden. Na de service is ons bankstel zo goed als terug in the oude staat. De MeubelReiniger is zeer zeker aan te raden.

104163676

★★★★★
5 5 1
Er zijn tegenwoordig maar weinig dingen waar ik als consument vrolijk van word. Een aangename uitzondering vormt De Meubelreiniger , Amanda voor de intake, waarmee je na 5 woorden al aan de keukentafel zit en Jeroen . Wat een brede kennis van zaken heeft die man. Je kan hem buiten zijn vakgebied alles vragen over ditjes en datjes, van appelazijn tot polypress, meneer is een soort medicijnman. Hulde! En het geleverde werk? .In 1 woord: Toppie. De Meubel Reiniger mag van mij iedere week komen. John van der Ham

Alphen aan den Rijn

★★★★★
5 5 1
Wij zijn super te vreden. Het maken van de afspraak ging heel prettig, heel flexibel waardoor het op korte termijn kon plaatsvinden. En er is heel goed werk geleverd. Onze bank en stoel zien er weer nieuw uit! Bedankt!

Abbenes

★★★★★
5 5 1
De firma Meubelreiniger heeft bij ons in huis een prestatie geleverd die in het hedendaagse helaas nog maar te weinig voorkomt. Wij hebben ervaren dat hun werkzaamheden ver boven onze verwachtingen werden uitgevoerd. Ter adstructie: preventieve maatregelen voldoende geen spatje op de vloer en omgeving en daar na uitvoering van werkzaamheden, dat je de meubels on de minuut zag opknappen. Wij zijn erg gelukkig om op deze wijze onze meubels nog een langere tijd te kunnen blijven gebruiken. Resumernd: ik durf en wil "De Meubelreiger" van harte bij een ieder aan te bevelen.

Bussum

★★★★★
5 5 1
Onze twee banken waren echt heel vies. Ze begonnen ook al te stinken. Ik had niet verwacht dat ze helemaal schoon zouden worden. Maar boven mijn verwachtingen zijn ze weer als nieuw. Ik was verrast en nog steeds heel blij. Ze ruiken ook weer heerlijk fris.

De MeubelReiniger is een bedrijf voor professioneel reinigen en onderhouden van alle stoffen en leren meubels als bank, bankstel, stoel en fauteuil. Als meubelreiniger van meubelstoffen en leer leveren we specialistische reiniging voor zowel particulieren als bedrijven in heel Nederland.

Stuur ons een bericht via Whatsapp