Trapbekleding reinigen

Trap tapijt reinigen

In veel huizen is er wel een mooie gestoffeerde of beklede trap aanwezig. Zeker van de begane grond naar de eerste verdieping vinden we vaak een open of gesloten trap met trap tapijt. Maar vaak is ook de (open) trap naar de zolder bekleed met mooi tapijt.

Jouw mooie vloerbedekking op de trap gaat er echter na verloop van tijd anders uitzien dan toen het pas was gelegd. Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik maar een beklede trap kan na verloop van tijd behoorlijk vuil worden.
Na verloop van tijd is het vuil op de traptreden dan ook duidelijk zichtbaar aanwezig en je merkt dat stofzuigen niet meer het gewenste effect heeft.

 • Clasien – IJsselstein

  Ik ben zeer tevreden met mijn trap en stoel welke erg vuil waren i.v.m. de hond.Zeer correct in het maken van een afspraak en de behandeling.ik zou de meubelreiniger zeker aanraden.

 • Esther – Nijkerk

  Wat heerlijk dat goede service en kwaliteit nog steeds hand in hand kunnen gaan binnen 1 bedrijf! Super goed geregeld! Trappen helemaal schoon en ook onze hond was helemaal blij met Jeroen. 😉

 • Frans – Nieuwegein

  Topservice m.b.t het reinigen van een door daklekkage vervuilde trap. Na de eerste schoonmaakbeurt en het opdrogen van de trap werden roestachtige vlekken zichtbaar. Werd zonder enig probleem perfect opgelost met een tweede servicebeurt. Een klein maar uitstekend bedrijf met geweldige mensen met een mentaliteit die je meer zou willen zien!

 • de Vries – Zevenhuizen

  Onze trappen en overloop zijn weer als nieuw. We kunnen weer 9 jaar vooruit.

 • F. Nieboer – Castricum

  Dit bedrijf is een aanrader. Ik kende het bedrijf niet. Ik had een spoedklus en hier werd prima op geanticipeerd. Prettig kontakt, maar het belangrijkst, er werd prima werk geleverd. Ik heb mijn trap met tapijt laten reinigen.

 • Nell Knuist – Alkmaar

  Geweldig,onze trap was echt vies,maar nu als nieuw,hele aardige meneer,met hart voor zijn werk

 • Fam. Vermeer – Voorschoten

  Gisteren, 19 april 2019, trap laten reinigen, weer als nieuw en dat na 19 jaar ! Jeroen Kleverwal, was heel enthousiast en trots op zijn werk en het bedrijf. Amanda krijgt ook een dikke pluim, super aan de telefoon, en ze komen alles na wat ze beloven. Ga in de toekomst zeker mijn slaapkamer laten doen ,ze bestaan nog echte vakmensen !

 • Sabine V. – Schiedam

  Top bedrijf van het begin tot het eind. Vandaag de trap en overloop laten reinigen en ik had zo me bedenkingen erbij of alles wel eruit zou gaan,maar alles is eruit dankzij de ervarenheid van de medewerker. Ik ben zeer content met dit bedrijf ,laat zeker volgend jaar mijn meubels en vloerkleed reinigen.

 • Sabina V. – Schiedam

  Top bedrijf van het begin tot het eind. Vandaag de trap en overloop laten reinigen en ik had zo me bedenkingen erbij of alles wel eruit zou gaan,maar alles is eruit dankzij de ervarenheid van de medewerker. Ik ben zeer content met dit bedrijf ,laat zeker volgend jaar mijn meubels en vloerkleed reinigen.

 • Frans – Nieuwegein

  Topservice m.b.t het reinigen van een door daklekkage vervuilde trap. Na de eerste schoonmaakbeurt en het opdrogen van de trap werden roestachtige vlekken zichtbaar. Werd zonder enig probleem perfect opgelost met een tweede servicebeurt. Een klein maar uitstekend bedrijf met geweldige mensen met een mentaliteit die je meer zou willen zien!

 • Cees V. – Halsteren

  Mijn trap is weer als nieuw! Ik wist niet wat ik zag toen de reiniger klaar was. Vanaf nu laat ik periodiek mijn trap reinigen en volgend jaar zijn mijn meubels aan de beurt. Bravo.

 • Jaap M. – Aerdenhout

  Na 2,5 uur zagen onze twee trappen en overloop met vaste vloerbedekking er weer als nieuw uit. Zeer tevreden!

 • Patricia van T. – Zwaag

  Ontzettend bedankt voor het reinigen van onze trap en banken! Alle stank is verdwenen!

En je zult ongetwijfeld ook zien dat intensief belopen gedeeltes meer vervuilen dan de zijkanten van de traptrede. Ook de polen zullen op het loopgedeelte meer ingelopen zijn.

Dit is helaas niet tegen te gaan.

trapbekleding reinigen

Overigens is het niet alleen vuil dat op en in de vloerbedekking van de trap zit. Ook het gebruik van slippers, pantoffels en schoenen met een rubberen zool zullen sporen achterlaten op de trapbekleding.

Om sporen op de trap te voorkomen adviseren we om in plaats van slippers of pantoffels met rubberen zolen, spekzolen te gebruiken. Denk maar aan de zwarte sporen van autobanden (rubber) op de wegen.

Normaal onderhoud van trapbekleding

Een paar keer per week goed stofzuigen van het trap tapijt en de trapbekleding afnemen met een witte doek met lauwwarm water is vaak voldoende om de trap bekleding langere tijd schoon te houden.

Wel belangrijk dat je de trapbekleding goed laat drogen en zolang het traptapijt nat is minimaal belopen.

Met goed stofzuigen haal je zelfs zand uit de trapbekleding. En dat is goed want die scherpe zandkorrels zorgen voor een versnelde slijtage van het trap tapijt. En dat is natuurlijk jammer en niet nodig.
Maar dan moet je wel goed stofzuigen en niet even snel de zuigmond van de stofzuiger er over heen halen. Want daarmee haal je er geen zand uit.

JA, ik wil ook weer schone en frisse trapbekleding hebben en ben benieuwd naar de prijs. Stuur me een vrijblijvende offerte voor het reinigen van mijn gestoffeerde trap.

100% privacy – wij houden ook niet van SPAM!

Trap bekleding reinigen met goede dieptereiniging

Voor het behoud van de trap bekleding is het verstandig om eens in de 2 tot 3 jaar een diepte- of totaalreiniging uit te voeren. Als er weinig aan normaal onderhoud is gedaan moet dit eigenlijk nog vaker gebeuren (1 x per jaar).

trapbekleding reinigen

Trapbekleding reinigen door middel van een dieptereiniging kun je het best overlaten aan een specialist als De MeubelReiniger.

Tijdens de reiniging zullen we al het aanwezige vastzittende vuil en zand verwijderen en vlekken behandelen. Door toepassing van de juiste middelen zijn de meeste vlekken na de reiniging verdwenen of in ieder geval een heel stuk minder zichtbaar.

Met onze sproei-extractie reinigingsmethode wordt tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging een zo optimaal mogelijk resultaat bereiken. Als wij jouw trap schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

In het voorbeeld hierboven is duidelijk te zien wat een verschil het reinigen van trapbekleding maakt. Rechts ziet het gereinigde deel en links het deel dat nog niet gereinigd is.

De MeubelReiniger heeft in de loop van de jaren al heel wat trappen en soorten trapbekleding onder handen gehad.
En het resultaat na reiniging was altijd geweldig.
We hebben dan ook al heel wat klanten het WOW-effect bezorgd.

100% privacy – wij houden ook niet van SPAM!

Trap opnieuw laten bekleden

Het is voor de meeste mensen een afweging: de trap opnieuw laten bekleden of laten reinigen.
En dan wordt al heel snel gekeken naar de prijs van beide oplossingen.

Laten we deze dan even voor jou op een rijtje zetten.
Allereerst het stofferen van de trap.

Vloerbedekking trap verwijderen

Bij de kosten voor het opnieuw laten bekleden van een trap hebben we vaak niet alleen te maken met de kosten voor het aanbrengen van nieuwe trapbekleding.
Als er oude trapbekleding op de trap aanwezig is, komen daar vaak de kosten voor het verwijderen van de oude bekleding van de trap nog bij.
En als die goed en volledig gelijmd is aangebracht zal dat een hele klus worden.
De bovenlaag van het tapijt verwijderen is dan nog wel te doen: gewoon hard aan het tapijt trekken.
Maar de lijmlaag en onderrug daaronder is een heel ander verhaal.
Laten verwijderen van de oude vloerbedekking levert een kostenplaatje op van ca. 250 tot 350 euro per trap.

Nieuwe trapbekleding

De kosten van aanbrengen van nieuwe trapbekleding komt al snel op een prijs van 50 euro per traptrede.
Een trap met 15 tredes komt dan op een bedrag van 750 euro.
Als ook de zijkanten bekleed moeten worden is de prijs hoger.
Het bekleden van een trap zal zo dus makkelijk op een bedrag komen dat tussen de 600 en 1300 euro ligt

Kosten vloerbedekking trap reinigen

De kosten voor het reinigen van de trapbekleding liggen absoluut een stuk lager dan die van opnieuw laten bekleden.

Dus als de trapbekleding nog goed is en niet versleten of kapot, is reiniging dus zeker de moeite waard.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van je trapbekleding

100% privacy – wij houden ook niet van SPAM!

Scroll naar top