Vaste vloerbedekking reinigen

Tapijt wordt vuil

Als je in je huis vast tapijt of vaste vloerbedekking hebt liggen hebt liggen zal dit in de loop van de tijd vuil worden. Dat is normaal en weinig aan te doen. En dat geldt natuurlijk ook voor je gestoffeerde trap en een losliggend tapijt of carpet .

vaste vloerbedekking reinigen

 

 

Vuil van de straat aan je schoenen, een kop koffie over het kleed, een drinkbeker van de kleine valt om, verjaardag gehad en chips ingelopen. Allemaal zaken die zomaar kunnen gebeuren.
En uiteraard ook de looppaden die in de loop van de tijd steeds duidelijker zichtbaar worden.
Natuurlijk kan snel vuil worden van tapijt voorkomen worden door in huis niet met schoenen te lopen en als je iets morst dat direct uit je tapijt te verwijderen.

Aan tapijt of vloerbedekking dat vuil is geworden of vlekken bevat gaat ieder mens zich een keer ergeren.

Maar aanwezigheid van zand in de vloer- of trapbedekking is ook de grootste veroorzaker van slijten van het tapijt. Door het tapijt wekelijks goed te zuigen en om de paar jaar professioneel te laten reinigen voorkom je  dat je eerder dan gedacht al het tapijt moet vervangen.

Je wilt dan weer een schoon en fris tapijt hebben. Logisch.

En vernieuwen alleen maar omdat het vuil is, is wel een erg ingrijpende en dure oplossing.

Tapijt reinigen dus!
En dan sta je voor keuze om dit zelf te gaan doen of het te laten doen door een professionele tapijtreiniger.

Zelf reinigen van tapijt

Natuurlijk kun je proberen zelf je tapijt of vloerbedekking te reinigen. Tapijtreiniger bij de bouwmarkt huren en reinigen maar. Als je het juiste reinigingsmiddel gebruikt en het tapijt goed spoelt en droog zuigt is dat inderdaad heel goed zelf te doen. Maar niet voor de meeste vlekken.

Vlekken verwijderen op je tapijt

Gewoon reinigen lukt dus nog wel met een gehuurd tapijtreiniger. Maar dat apparaat kan meestal niet zoveel met de vlekken. En dat is niet vreemd want iedere vlek is weer anders.
Kaarsvet, koffie, olijfolie, wijn, kauwgom, verf, lijm, roest, …. allemaal vlekken die een andere aanpak nodig hebben. En niet iedere tapijtreiniger is geschikt voor ieder soort tapijt. Een wollen tapijt is toch echt iets anders dan een 100% kunstvezel tapijt.

Wel even een waarschuwing: gebruik op je vloerbedekking of vloerkleed nooit de reinigingsmiddelen die in het keukenkastje staan. Dit zijn vaak agressieve middelen die speciaal geschikt zijn voor niet poreuze oppervlakten als hout, steen en glas. Maar niet voor de vezels van een tapijt.

Met een agressief reinigingsmiddel kun je makkelijk je vloerbedekking blijvend beschadigen.
En dan zijn er ook nog mensen die op de zelfde plek verschillende chemische reinigingsmiddelen gebruiken. Ook daarvan kan het gevolg zijn dat je tapijt blijvend beschadigt raakt. Niet zo raar als je bedenkt dat die chemische middeltjes in het tapijt met elkaar gaan reageren en dan gekke dingen kunnen doen.

We hebben een keer een paarse vlek op een wollen berber gezien. Er was alleen maar sinaasappelsap op het vloerkleed gemorst. Voor ons makkelijk te verwijderen. Maar helaas niet meer op het moment dat we erbij geroepen werden. Toen was het dus een paarse vlek geworden.
Puur het gevolg van het gebruik van allerlei zelfreinigingspogingen met de verkeerde producten.
En dan helpt alleen de “vlekkenschaar” nog maar. En die wil je niet toegepast hebben op je mooie wollen berber.

Wij beschikken over de kennis en producten om alles goed op elkaar af te stemmen.
De juiste methode in combinatie met de producten om zo een optimaal resultaat te bereiken.
Tip: Als een kast of tafel lang op dezelfde plaats heeft gestaan zal het tapijt of vloerkleed daar “ingedeukt” zijn. Platte plek dus. Wist je dat je die plekken in je vloerbedekking weer kan mooi kan krijgen door de plekken met de plantenspuit nat te spuiten en dan licht op te borstelen. Door het vocht zetten de vezel uit en zijn ze weer mooi te maken.

Gebruik van de stoomreiniger

Natuurlijk kun je een stoomreiniger huren voor het “reinigen” van je tapijt. Maar bedenk wel dat stoom heel heet is (tot 150 graden) en dat natuurlijke stoffen als wol daar slecht tegen kunnen. Ook kunststofvezels hebben de neiging te smelten bij die hitte.
Daarnaast verwijder je door gebruik van een stoomreiniger geen vuil van je tapijt. Door stoom raakt het vuil wel los van de vezels. Maar als het daarna niet afgevoerd wordt droogt het vuil dus weer gewoon op in het tapijt. Waarschijnlijk minder zichtbaar omdat het meer verdeeld is.
Je moet je dus afvragen wat het effect van een stoomreiniger op je vloerbedekking dan is?
Water is een krachtig transportmiddel voor vuil. Denk maar aan de wasmachine.  Met een tapijtreiniger zuig je het vuil er echt af. Dat kan dus met een stoomreiniger niet.

En echt, geloof me als ik zeg dat we al heel wat ellende (onherstelbare schade) hebben gezien door gebruik van een stoomreiniger bij gebruik op tapijt en meubelstoffen.

Tapijt laten reinigen

Het laten reinigen van je tapijt, vloerkleed of trapbekleding door een professionele reiniger is zeker te overwegen als je er tegen opziet om het zelf te doen of gewoon niet weet hoe je het moet doen.

Bij de Meubelreiniger reinigen we tapijt met een combinatie van verschillende methodes: dieptereiniging en bonnet methode.

We hebben voor al ons werk vaste prijzen vastgesteld. Je weet dus precies wat je bij ons kwijt bent voor een mooi schoon tapijt, vloerkleed of trapbekleding.

Kies vandaag nog voor onze professionele reiniging.

En vraag een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van je tapijt, vloerkleed of gestoffeerde trap.

Wij hebben de oplossing voor je vies geworden vloerbedekking

Heeft je vloerbedekking behoefte aan een flinke opfrisbeurt?
Dé manier om je tapijt weer zo goed als nieuw te krijgen en te houden is het tapijt regelmatig te laten reinigen door een professioneel bedrijf in tapijtreiniging.

De Meubelreiniger levert naast diensten op het gebied van reinigen en onderhouden van stoffen banken en stoelen, leren banken en stoelen ook trapbekleding, vast  tapijt en losse kleden (karpet).
En doen dit voor zowel particuliere als zakelijke klanten in heel Nederland.

Eigenlijk zou de Tapijtreiniger als naam beter passen.
Maar ja, je kunt maar 1 naam hebben.

vuil tapijt reinigen

Onze medewerkers hebben jaren ervaring op het gebied van tapijtreiniging en weten ook jouw tapijt weer schoon, fris en vlekkeloos te maken. Vanwege deze jarenlange ervaring weten wij steeds de nieuwste en beste producten te gebruiken om vlekken zo goed mogelijk te kunnen verwijderen.

Bij tapijt reinigen verwijderen we vlekken uit tapijten met alleen de beste, nieuwste en milieuvriendelijkste reinigingsmiddelen. Daardoor ben je verzekerd van een goed resultaat.
Uiteraard zorgen wij ervoor dat, tijdens het reinigen van je tapijt, je meubels op het tapijt geen schade oplopen en niet nat of vies worden.

Kortom, De Meubelreiniger is dé oplossing op het gebied van tapijtreiniging.

Tapijt reinigen is een professionele klus

We horen vaak dat mensen die onze hulp inroepen overwogen hebben zelf hun tapijt te reinigen en een tapijtreiniger willen huren. Dit kan natuurlijk heel goed, maar dan moet het wel goed en met de juiste middelen gebeuren.

Over het algemeen wordt er een op zeep-basis werkend, niet milieuvriendelijk schoonmaakmiddel met de tapijtreiniger meegeleverd. En als dat schoonmaakmiddel niet goed uit het tapijt gehaald wordt zal er iets van zeep achter blijven.

Deze zeepresten zullen weer snel vuil aantrekken. Met snel weer een vuil tapijt als resultaat.

Ten tweede heb je waarschijnlijk niet de kennis om goed te kunnen beoordelen hoe en met wat aanwezige vlekken behandelt moeten worden.

Een koffievlek is toch echt iets anders dan sinaasappelsap. En kattenurine krijg je er ook niet zomaar met een sopje weer uit. Goed weten wat voor soort vlek het is in combinatie met het soort tapijt.

En dan de juiste middelen inzetten om de vlek te verwijderen. Daar draait het om bij tapijtreiniging.

Onze aanpak bij tapijt reinigen

Bij iedere klant waar tapijt reinigen hanteren wij de kernwaarden van De Meubelreiniger.
En dan maakt het niet uit of dat nou een klein tapijtje of enige honderden vierkante meters tapijt is.

Als wij tapijt reinigen doen we dat volgens de volgende aanpak:

  1. We inspecteren het tapijt op aanwezigheid van schade en vlekken
  2. We verplaatsen de kleine meubels en plaatsen onder houten poten van tafels ed. een plastic afdekking
  3. Vervolgens gaan we de vlekken voor behandelen en goed uitzuigen en spoelen
  4. Dan vindt het daadwerkelijke tapijt reinigen plaats We hanteren hiervoor een combinatie van 2 methodes: 1) Sproei-extractie om dieper zitten vuil te bereiken 2) Bonnet methode om totale oppervlakte te reinigen
  5. Tot slot volgt een inspectie achteraf en mag je zeggen wat je ervan vindt.

Vrijblijvende offerte

We hebben voor al ons werk vaste prijzen vastgesteld. Je weet dus precies wat je bij ons kwijt bent voor een mooi schoon tapijt.

Kies vandaag nog voor onze professionele tapijtreiniging en begin met het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor het reinigen van je tapijt of vloerbedekking.

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

En ben je benieuwd wat het gaat kosten om je meubels weer schoon en fris te krijgen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Lees hier meer artikels!

Scroll naar top