Reinigen en onderhouden van gedekverfd leer

Onderhouden van leer is noodzakelijk

leren bank reinigen

Iedere leren bank, fauteuil of eetkamerstoel zal in de loop van de tijd vuil worden. Of deze nu in de kamer, kantoor, keuken, auto, caravan of boot staat.  Dat ze vuil worden is natuurlijk logisch. Er wordt uiteraard op gezeten, maar er wordt ook met de handen aan gezeten. Soms met een blauwe (nieuwe) spijkerbroek. Maar ook lekker onderuit gezakt zitten of liggen kan nare plekken geven. Huid- en haarvet geven vaak donkere plekken op arm- en rugleuningen. Zo af en toe wordt er ook nog wat drank of eten op gemorst.

Als uw leren meubel een meubel is dat gemaakt is van gedekverfd leder is er niet zoveel aan de hand. Gedekverfd leder is goed schoon te maken en te onderhouden. Gelukkig is het grootste deel van de verkochte lederen meubels gedekverfd leder.

Om uw gedekverfde leren bank, bankstel, stoel of fauteuil langer mooi te houden is het belangrijk deze goed te onderhouden. Regelmatig uitvoeren van een goede reiniging van het leer en het aanbrengen van goede leervoeding is erg belangrijk voor de levensduur.

Leer reinigen: zelf doen

Als een leren bank of bankstel vuil is geworden denken veel mensen eerst aan het zelf gaan reinigen. Ze gaan naar de bouwmarkt en kopen een flacon reiniger en gaan aan de slag met de vuilste plekken. Met als resultaat een mooi contrast tussen de schoon gemaakte plekken en de niet gereinigde plekken. We noemen dat ook wel een “schone vlek”. Niet echt fraai dus.

leren bank reinigen

Dan de hele bank maar doen. En na uren poetsen bent u toch niet tevreden met het resultaat. En minstens zo belangrijk: hoe meer u er zelf aan gaat rommelen en verkeerde middelen (door elkaar) gaat toepassen, hoe groter de kans wordt dat er beschadigingen ontstaan.

De in het keukenkastje aanwezige schoonmaakmiddelen zijn absoluut niet geschikt voor reinigen van leer en zullen na gebruik zeker hun sporen na laten. Hard boenen is al helemaal niet aan te raden.

Maar onderhoud van leren meubelen is ook meer dan af en toe een natte doek erover halen. U hebt het vast ook wel gehoord toen u de bank kocht: “Niets aan doen. Alleen af en toe schoon maken met gedistilleerd water”. Er zal ongetwijfeld wat vuil afgaan. Maar is alleen water nou een echt ideaal schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van leer?
Hoe doet u u eigen huid? Uw borden, pannen en kleding?

Voor het voeden van het leer horen we vaak: “ik doe een paar druppels wonderolie in een emmertje water en wrijf dat op de bank”. Niet echt optimaal.

Leer reinigen: laten doen

Een goede keuze want als het leer nog goed is, is schoonmaken van het leer een goede en betaalbare optie en kan de lederen bank na reinigen nog een hele tijd mee. Als wij uw leren bankstel schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

leren bank schoonmakenWe gaan gewoon een paar stappen verder dan u zelf kunt gaan. Leer reinigen en onderhoud is veel meer dan af en toe een nat doekje erover heen halen. Vuil kan diep in de huidporiën zitten. Het is veel beter om uw lederen meubel periodiek een goede dieptereiniging door ons te laten geven en daarna in een voedende en beschermende creme te zetten.

Uw leren meubels worden er echt mooier van.

Wegwerken van kleine schades

Als er kleine schade op het leer zit kunnen we het leer na de reiniging insmeren met een goede ledercreme waaraan leerverf is toegevoegd. We kunnen voor u exact de kleur maken die uw meubel heeft. Op kleur gemaakte ledercrème is een uitstekend onderhoudsmiddel om uw gedekverfde leren meubel mooi en soepel te houden. Voor meubeldelen die niet te lijden hebben van gebruik kunt u dan een transparante ledercrème gebruiken.
Met beide ledercrèmes helpen we u graag: zowel in verkoop als het aanbrengen.

Vraag dus nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van je gedekverfde leren bank, fauteuil of stoel.

offerte aanvragen bank reinigen