Leren meubels

Meubelreiniging van leer

De MeubelReiniger is een bedrijf voor professioneel reinigen van alle leren meubels als banken, bankstellen, stoelen en fauteuils. Als reiniger van meubelbekleding leveren we specialistische reiniging voor zowel particulieren als bedrijven. Ons werkgebied is primair de randstad (alle plaatsen binnen een straal van ca. 50 kilometer rondom Alphen aan den Rijn). Maar we zijn ook vaak daar buiten werkzaam.

Uw lederen meubel

Iedere leren bank, fauteuil of stoel zal in de loop van de tijd vuil worden. Of deze nu in de kamer, kantoor, keuken, auto, caravan of boot staat.  Dat ze vuil worden is natuurlijk logisch. Er wordt uiteraard op gezeten maar er wordt ook met de handen aan gezeten. Soms met een blauwe (nieuwe) spijkerbroek. Maar ook lekker onderuit gezakt zitten of liggen kan nare plekken geven. Huid- en haarvet geven vaak donkere plekken op arm- en rugleuningen. Zo af en toe wordt er ook nog wat drank of eten op gemorst.

Als uw leren meubel een meubel is dat gemaakt is van gedekverfd leder is er niet zoveel aan de hand. Gedekverfd leder is goed schoon te maken en te onderhouden. Gelukkig is circa 90% van de verkochte lederen meubels gedekverfd leder. De voor uw meubel gebruikte huiden worden voorzien van een dekkende verflaag. Deze deklaag beschermt uw leder tegen het intrekken van vocht en geknoei van kinderen en volwassenen. Maar er zijn ook meubels (de overige 10%) die niet gedekferfd zijn. Dit zijn banken en stoelen van nubuck, suède en analine leer. En dat is een heel ander verhaal.

Bekijk HIER een overzicht van onze prijzen of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Analine leer reinigen

Het onderhoud van analineleder is moeilijk. Als de bank of fauteuil nog nieuw is moet u zoveel mogelijk fel zonlicht, vet en vuil vermijden. Gewoon onderhoud kunt u doen door het analineleder schoon te maken met een zachte cleaner. Zijn er na jaren van gebruik donkere vetplekken of sporen van gemorst eten en drinken ontstaan dan moeten wij u helaas teleurstellen. Een wondermiddel dat dit 100% herstelt bestaat niet. Wel kunnen vet wat verminderen.  Als u er een tijd niet op zit of eventueel afdekt  het vet wat opgenomen worden door het leder. Semi-analineleder is iets minder gevoelig maar blijft wat betreft onderhoud hetzelfde probleem houden als analinileder.

Nubuck en suède reinigen

Nubuck wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Suède is in zijn sterkste uitvoering de achterkant van het leder. Door het open karakter van nubuck en suède trekt vuil en vet snel in het leder. Dit vuil en vet is er weer moeilijk uit te krijgen. Zonlicht kan nubuck en suède erg laten verkleuren. Reinigen van suède en nubuck moet eerst goed getest worden. We gebruiken daarvoor een soft cleaner.

leren bank reinigen

Gedekverfd leer onderhouden

Om uw gedekverfde leren bank, bankstel, stoel of fauteuil langer mooi te houden is het belangrijk deze goed te onderhouden. Regelmatig uitvoeren van een goede reiniging van het leer en het aanbrengen van leervoeding is erg belangrijk voor de levensduur.

Maar onderhoud van leren meubelen echter is wel meer dan af en toe een natte doek erover halen.
U hebt het vast ook wel gehoord toen u de bank kocht: “Niets aan doen. Alleen af en toe schoon maken met gedistilleerd water”. Er zal ongetwijfeld wat vuil afgaan. Maar is alleen water nou een echt ideaal schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van leer? Hoe doet u u eigen huid? Uw borden, pannen en kleding?
Voor het voeden van het leer horen we vaak: “ik doe een paar druppels wonderolie in een emmertje water en wrijf dat op de bank”. Niet echt optimaal.
Leer onderhoud is veel meer dan dat. Het is veel beter om uw lederen meubels in een voedende en beschermende waslaag te zetten.
Uw leren meubels worden er echt mooier van. Uw leren meubel moet dus echt regelmatig intensief gereinigd worden. Alleen dan wordt vastzittend vuil verwijderd. En daarna een nieuwe waslaag aanbrengen.

Maar wat als uw leren meubel toch echt vuil is geworden?

Als een leren bank of bankstel vuil is geworden denken veel mensen eerst aan het zelf gaan reinigen. Ze gaan naar de drogist en kopen een flacon reiniger en gaan aan de slag met de vlekken. Met als resultaat een mooi contrast tussen de schoon gemaakte plekken en de niet gereinigde plekken. We noemen dat ook wel een “schone vlek”. Niet echt fraai dus. Dan de hele bank maar doen. En na uren poetsen toch niet tevreden zijn met het resultaat. En minstens zo belangrijk: hoe meer u er zelf aan gaat rommelen en verkeerde middelen (door elkaar) gaat toepassen, hoe groter de kans wordt dat er beschadigingen ontstaan. Sommige schoonmaakmiddelen voor meubels en tapijt zijn op basis van een bleekmiddel en zullen na gebruik zeker hun sporen na laten. Hard boenen is helemaal niet aan te raden.

Het kopen van een nieuwe bank komt dan al snel als optie naar boven. Maar als het leer in principe nog goed is, is dat wel een erg dure oplossing.
Opnieuw laten bekleden van de bank komt dan als mogelijkheid naar boven. Pas als er geïnformeerd wordt naar de prijs voor het opnieuw bekleden van de bank wordt nagedacht over een mogelijk alternatief. En dat terwijl reinigen echt een goede optie is.

Leren bank reinigen

Een goede keuze want als het leer nog goed is, is schoonmaken van het leer een goede en betaalbare optie en kan de lederen bank na reinigen nog een hele tijd mee. Als wij uw leren bankstel schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

U bent dus op zoek gegaan naar een bedrijf dat uw leren bank, stoel of fauteuil kan reinigen. En daarom bent u bij ons op de website terecht gekomen. En dat is fijn want u hoeft dus niet meer verder te zoeken: De MeubelReiniger kan uw lederen meubels reinigen en met lederwas beschermen zodat deze weer schoon en fris worden en langer meegaan.
We gebruiken daar uitsluitend eersteklas leer reinigingsproducten voor.

Vlekken verwijderen op leer

De MeubelReiniger kan in veel gevallen aanwezige vlekken op de lederen bekleding verwijderen. Als volledige vlekverwijdering niet mogelijk is zullen we er alles aan doen om ze zo veel mogelijk minder zichtbaar te maken. Eventueel kunnen we het leder opnieuw verven.

Lederen meubels reinigen
leren bank reinigen

Wat kost het reinigen van mijn stoffen bank, stoel of fauteuil?

We kunnen makkelijk of moeilijk doen over de kosten voor meubelreiniging en onze prijzen voor het reinigen van uw meubels pas geven als we eerst bij u langs zijn geweest voor het maken van een prijsopgave. Maar wij doen het anders en werken met vaste prijzen voor het reinigen van uw bankstel, fauteuil of stoel . Als tijdens onze afspraak blijkt dat uw meubels niet te reinigen zijn (komt zelden voor) gaat de reiniging niet door en betaald u ook niets.

Bekijk HIER een overzicht van onze prijzen of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.