Meubelreiniging – 4 overwegingen om het te doen!

Een goede meubelreiniging

Een van de beste manieren om de levensduur van je zitmeubels te verlengen is het uitvoeren van een goede meubelreiniging. Met andere woorden er voor zorgen dat de bekleding van je bank, fauteuil of stoel regelmatig gereinigd wordt.

Het (periodiek) inhuren van een professionele meubelreiniger is een goede invulling hiervan. En het bespaart je veel tijd en geld. Het is dus absoluut aan te bevelen om de meubelreiniging te laten uitvoeren door een deskundige bedrijf. Een bedrijf dat zich ten volle bewust is van de stof en het proces van reinigen.

De levensduur van je gestoffeerde meubels verlengen.

schone bank houden

Een van de grote voordelen van meubelreiniging is dus dat dit de levensduur van je bank, fauteuil en eetkamerstoel verlengd.

Meubelstof moet je eigenlijk zien als de kleren die je draagt. Als je kleren dag in dag uit draagt zullen deze vuil worden. Hoe netjes ook bent.

In de loop van de tijd zal stof, vuil en andere ongewenste zaken als huidvet zich gaan ophopen op de bekleding van je meubel. Het niet tijdig verwijderen zal op den duur de kwaliteit en structuur van de meubelbekleding aantasten. Dat moet eraf. Want je kunt toch niet iedere paar jaar je meubels vervangen omdat ze niet meer zo schoon en fris zijn?

Maar door de aanwezigheid van opgehoopt vuil en vet op je meubel zal de stof er uiteindelijk niet echt fris meer uitzien. De bank lijkt zelfs versleten. Er ontstaat een esthetisch onaangename situatie.

Wekelijks het stof van de bank zuigen is iets wat je zeker moet (blijven ) doen. Maar weet wel dat je dan alleen maar alle losliggende vervuiling weg haalt. Ook belangrijk maar het vuil en vet dat vastzit aan de vezels blijft ook vastzitten.

Vieze geurtjes verwijderen

Alle poreuze materialen absorberen geuren uit de omgeving. Dus ook je bank, fauteuil en stoelen.

Geurtjes veroorzaakt door bijvoorbeeld een hond laten een sterke geur achter die moeilijk te verwijderen is. Roken in huis zal ervoor zorgen dat de rooklucht in de meubelstof en leer trekt.

Hier is het echt “voorkomen is beter dan genezen”!

Door het laten uitvoeren van een goede dieptereiniging kunnen er veel geurtjes worden weggehaald. Maar zeker niet alle geurtjes. Gelukkig zijn er goede oplossingen beschikbaar.

Niet onverstandig dus om regelmatig je bank door middel van een goede dieptereiniging weer schoon en fris te laten maken.

Allergenen uit bekleding verwijderen

bank reinigenHet regelmatig uitvoeren van een meubelreiniging kan een zeer gunstig hebben op je gezondheid en conditie. Nee, natuurlijk geen 100% garantie.

En bacteriën en huisstofmijt krijg je nooit helemaal uit je bank. Overigens zitten die er een paar dagen later gewoon weer in.

Maar door logisch na te denken komen we wel tot de conclusie dat regelmatig en goed stofzuigen en af ​​en toe schoonmaken van de meubelstof veel beter is dan niets doen.

We hebben al vaak met succes banken gereinigd en verschillende soorten allergenen uit de meubels verwijderd. Dit kan heel belangrijk zijn als u of een familielid lijdt aan astma, allergieën of een andere soort van ademhalingsprobleem.

De bekleding er prachtig en fris uit laten zien

Veel van onze meubels in huis zijn duur en zijn gekocht voor langdurig gebruik. Echter, als je het reinigen van de bekleding niet regelmatig uitvoert zal het snel vuil lijken.  Het werpt een smet op de hele beeld van uw huis. Door het inhuren van professionele meubelreinigers kunt u ervoor zorgen dat uw bekleding voor een lange tijd mooi blijft.

Om ervoor te zorgen dat u het beste resultaat krijgt heeft De Meubelreiniger een verscheidenheid van methoden en producten beschikbaar om het beste resultaat te bereiken.
Ook beschikken we over producten die uzelf kunt gebruiken tussen reinigingsbeurten in.

Lees HIER over onze dienst bank reinigen en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.