Stoffen meubels reinigen

vast tapijt reinigen

Welke meubelstoffen worden er gebruikt?

Als we stoffen meubels reinigen is het heel belangrijk dat we weten wat voor stof we onder handen hebben.
En dan bedoelen we dus de bekledingsstof die door de fabrikant gebruikt is voor het bekleden van je bank, fauteuil of stoel.

Er zijn grof weg twee soorten grondstoffen:

  • natuurlijke vezels als wol, katoen, zijde en linnen
  • synthetische- en microvezels als acryl en polyester .

In de praktijk komen we veel mengvormen van deze grondstoffen als meubelstof tegen. Dit om vaak het nadeel van de ene grondstof op te vangen met het voordeel van een andere. Bijvoorbeeld kleurechtheid, zachtheid, slijtvastheid, brandveiligheid, enzovoort.

De Meubelreiniger kan stoffen meubels reinigen die volledig uit een natuurlijke vezels (wollen bank) als volledig synthetisch (alcantara bank) maar ook samengestelde meubelstoffen goed reinigen.

Wel heeft iedere stof zo zijn eigen aanpak en materiaal nodig. Dat is niet meer dan logisch.

Ik wil wel weten wat het mij gaat kosten
om mijn meubels weer schoon en fris te krijgen!
offerte aanvragen bank reinigen

Stoffen bank schoonmaken

Iedere gestoffeerde bank, fauteuil of stoel zal in de loop van de tijd vuil worden. Of deze nu in de kamer, kantoor, keuken, auto, caravan of boot staat. Het maakt niet uit. Door gebruik wordt alles vuil.
stoffen bank schoonmakenEr wordt uiteraard op gezeten maar er wordt ook met de handen aan gezeten. En soms met een blauwe (nieuwe) spijkerbroek opgezeten. Maar ook lekker onderuit gezakt zitten of liggen kan nare plekken geven. Huid- en haarvet geven vaak donkere plekken op arm- en rugleuningen. Zo af en toe wordt er ook nog wat drank of eten op gemorst.

Als dit niet afdoende wordt verwijderd zal er na opdroging een vlek ontstaan. Maar tenslotte zal alles wat we gebruiken in de loop van de tijd vuil worden. Daar is dus niets bijzonders aan en is ook niet te voorkomen.

Om uw meubel langer mooi te houden is een stoffen bank reinigen dus geen overbodige luxe. Goed onderhoud van je meubelstof zorgt dat de stof lang meegaat. Bijvoorbeeld door wekelijks de bank goed te zuigen. Maar onderhoud van meubelen is wel meer dan stofzuigen. De bank af en toe afnemen met een vochtige doek en weer laten drogen is ook niet verkeerd. Maar dieper en vastzittend vuil zul je er niet mee verwijderen.

Je stoffen meubel zal ook om de paar jaar dieper en intensiever gereinigd worden. Alleen dan wordt vast- en dieper zittend vuil verwijderd. U reinigt uw kleren toch ook niet met de kruimeldief?

Ook oude vlekken zijn vaak nog heel goed te verwijderen!
Maar kijk wel uit welke middeltjes je daarvoor gaat gebruiken.
De spullen in het keukenkastje zijn meestal niet geschikt voor de meubelstof.
Gebruik van die schoonmaakmiddelen kan blijvende schade veroorzaken

Is je stoffen bank schoonmaken met azijn een goede oplossing?
Veel mensen gebruiken inderdaad azijn om de stoffen bank te reinigen. Wij zijn er geen voorstander van. We houden er meer van om na een bankreiniging een bank te hebben die geen bestanddelen meer bevat die er niet in horen (geen resude).

Is je stoffen bank schoonmaken met bakpoeder, soda, biotex of groene zeep dan ook geen goede oplossing?
bank reinigen met bakpoederZelfde als met azijn. En eigenlijk van toepassing voor alles wat je gebruikt. Een vuile bank maak je echt niet schoon met een spuitbus van HG of ander merk.
Echt geloof ons, laat al die schoonmaakmiddelen gewoon staan en gebruik warm water, een spons en een droge witte doek voor normaal onderhoud van je stoffen bank, fauteuil en stoelen.

En de stoffen bank schoonmaken met stoomreiniger dan?
Ook dat is iets wat we zeker afraden. In de eerste plaats kan stoom de stof onherstelbaar beschadigen en in de tweede plaats verplaats je het vuil er er alleen maar mee. Er wordt nl. geen vuil afgehaald. Een goede dieptereiniging met de sproei-extractie methode levert een veel beter resultaat op. Dan wordt al het opgeloste vuil ook werkelijk van de bank, fauteuil of stol verwijderd.

Welke stoffen meubels mogen we voor je reinigen?

Bank of bankstel

bank reinigen

Eetkamerstoelen

eetkamerstoelen reinigen

Autostoel

autostoel reiniging

Sta-op of relax stoel

relax stoel reinigen

Bureuastoel

bureaustoel reinigen

Fauteuil

Stoffen fauteuil reinigen

Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

In de koop van de tijd zijn er steeds meer vlekken op de bank gekomen. Sommige zitten er misschien al jaren. En op een bepaald moment gaat de knop om en is het genoeg.
We gaan de bank zelf reinigen! Logische gedachte. Zelf de bank schoonmaken en de vuilste plekken reinigen en proberen de vlekken te verwijderen kan. Spuitbus erop, inwrijven en laten drogen. En een paar keer herhalen. Maar u zult zeker merken dat na droging het vuil niet echt weg is en er vuile kringen ontstaan zijn.
En na een paar weken is het helemaal niet meer om aan te zien. De oude vlekken zijn weer terug en er zijn er een hoop bij gekomen.

Of als er maar plaatselijk gereinigd is zal er contrast tussen de schoon gemaakte plekken en de niet gereinigde plekken ontstaan zijn. En dat geeft het aanzicht van een mooie mengelmoes. We noemen dat ook wel “schone vlekken”.

Ook niet echt fraai dus. En hoe meer u er zelf aan gaat rommelen en verkeerde middelen gaat toepassen, hoe groter de kans wordt dat er beschadigingen ontstaan.

Sommige schoonmaakmiddelen voor meubels en tapijt zijn op basis van een bleekmiddel en zullen na gebruik zeker hun sporen na laten. Hard boenen is helemaal niet aan te raden.

Het kopen van een nieuwe bank komt dan al snel als optie naar boven. Maar als de stof in principe nog goed is, is dat wel een erg dure oplossing.

Opnieuw laten bekleden of stofferen van de meubels komt dan ook als mogelijkheid naar boven. Pas als er geïnformeerd wordt naar de prijs voor het stofferen van de meubels wordt nagedacht over een mogelijk alternatief voor het opnieuw bekleden.

Stoffen bank reinigen dus!

Een goede keuze want als de stof nog goed is, is het reinigen van uw bank, fauteuil of stoel een goede en betaalbare optie. Na het schoonmaken van de bekleding van uw bank, stoel of fauteuil kan deze nog een hele tijd mee. Als wij uw bankstel schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

de meubelreiniger schone en frisse meubelsU bent dus op zoek gegaan naar een bedrijf dat voor u de bank, stoel of fauteuil kan reinigen. En daarom bent u bij de Meubelreiniger op de website terecht gekomen. En dat is fijn want u hoeft dus niet meer verder te zoeken: De MeubelReiniger kan al uw gestoffeerde meubels als stoffen bank, bankstel, fauteuil en stoelen schoonmaken.

Als meubelreiniger weten we wat u wilt. We verwijderen al het in de loop van de tijd aangetrokken vuil. En veel (oude) vlekken zijn door gebruik van onze hulpmiddelen verdwenen. Als wij uw meubels reinigen zijn deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer. Zelfs oude vlekken zijn helemaal verdwenen.
“Had ik dat nou maar eerder gedaan” horen onze medewerkers dan ook vaak van de klant.

Vlekken verwijderen

De Meubelreiniger kan in veel gevallen aanwezige vlekken op de bekleding verwijderen. Als volledige vlekverwijdering niet mogelijk is zullen we er alles aan doen om ze zo veel mogelijk minder zichtbaar te maken. Daarbij gebruiken we geen stoom. Stoom is heel heet en zal in veel gevallen de aanwezige vlekken in de stof “branden”. We noemen dit ook wel fixeren. Gefixeerde vlekken zijn niet meer te verwijderen. Weest u dus zelf ook heel voorzichtig met het toepassen van de stoomreiniger voor het verwijderen van vlekken uit uw meubels.

Ik wil wel weten wat het mij gaat kosten
om mijn meubels weer schoon en fris te krijgen!
offerte aanvragen bank reinigen

Stuur ons een bericht via Whatsapp