Stoffen meubels reinigen

bank reinigen

Welke meubelstoffen worden er gebruikt?

Als we stoffen meubels reinigen is het heel belangrijk dat we weten wat voor stof we onder handen hebben.
En dan bedoelen we dus de bekledingsstof die door de fabrikant gebruikt is voor het bekleden van je bank, fauteuil of stoel.

Er worden grofweg twee soorten grondstoffen gebruikt:

  • natuurlijke vezels als wol, katoen, zijde en linnen
  • synthetische- en microvezels als acryl en polyester .

In de praktijk komen we veel mengvormen van deze grondstoffen als meubelstof tegen. Dit om vaak het nadeel van de ene grondstof op te vangen met het voordeel van een andere. Bijvoorbeeld kleurechtheid, zachtheid, slijtvastheid, brandveiligheid, enzovoort.

De Meubelreiniger kan stoffen meubels reinigen die volledig uit een natuurlijke vezels (wollen bank) als volledig synthetisch (alcantara bank) maar ook samengestelde meubelstoffen goed reinigen.

Wel heeft iedere stof zo zijn eigen aanpak en materiaal nodig. Dat is niet meer dan logisch.

Naast stoffen meubels reinigen we ook leren banken en stoelen.

Ik wil wel weten wat het mij gaat kosten
om mijn meubels weer schoon en fris te krijgen!
offerte aanvragen bank reinigen

Stoffen bank schoonmaken

Iedere gestoffeerde bank, fauteuil of stoel zal in de loop van de tijd vuil worden. Of deze nu in de kamer, kantoor, keuken, auto, caravan of boot staat. Het maakt niet uit. Door gebruik wordt alles vuil.
Bij de Meubelreiniger maken we wel een groot verschil tussen vuil en aanwezigheid van vlekken.
Om maar even kort door de bocht te gaan:
* een nieuwe en schone bank kan vlekken bevatten en
* een bank zonder vlekken kan enorm vuil zijn.
Twee verschillende dingen dus!

Vuil worden is een proces dat in de tijd langzaam gaat plaats vinden.
stoffen bank schoonmakenEr wordt op gezeten, maar er wordt ook met de handen aan gezeten. En soms met een blauwe (nieuwe) spijkerbroek opgezeten. Maar ook lekker onderuit gezakt zitten of liggen kan nare plekken geven.

Huid- en haarvet trekt in de meubelstof en zal op den duur donkere plekken op arm- en rugleuningen geven.

Vlekken ontstaan door morsen van meestal eten of drinken.
Als dit gemorste niet snel en afdoende wordt verwijderd zal er na opdroging een vlek ontstaan.

Maar tenslotte zal alles wat we gebruiken in de loop van de tijd vuil worden en/of een vlek krijgen.
Daar is dus niets bijzonders aan en is ook niet te voorkomen.

Om jouw meubel langer mooi te houden is een stoffen bank reinigen dus geen overbodige luxe. Goed onderhoud van je meubelstof zorgt dat de stof lang meegaat. Bijvoorbeeld door wekelijks de bank goed te zuigen. Maar onderhoud van meubelen is wel meer dan stofzuigen. De bank af en toe afnemen met een vochtige doek en weer laten drogen is ook niet verkeerd. Maar dieper en vastzittend vuil (bijvoorbeeld zand) zul je er niet mee verwijderen.

Je stoffen meubel zal ook om de paar jaar dieper en intensiever gereinigd worden. Alleen dan wordt vast- en dieper zittend vuil verwijderd. Je reinigt jouw kleren toch ook niet met de kruimeldief?
Die gaan in de wasmachine (vergelijkbaar met een dieptereiniging van de meubelstof).

Ook oude vlekken zijn vaak nog heel goed te verwijderen!
Maar kijk wel uit welke middeltjes je daarvoor gaat gebruiken.
De spullen in het keukenkastje zijn meestal niet geschikt voor de meubelstof.
Gebruik van die schoonmaakmiddelen kan blijvende schade veroorzaken

Welke stoffen meubels mogen we voor je reinigen?

Wil je eerst weten wat onze klanten van onze dienstverlening vinden?
Neem dan even een kijkje op de Reviewpagina!

bank reinigen

Bank of bankstel

eetkamerstoelen reinigen

Eetkamerstoelen

autostoel reiniging

Autostoel

relax stoel reinigen

Sta-op of relax stoel

bureaustoel reinigen

Bureuastoel

Stoffen fauteuil reinigen

Fauteuil

Ik wil wel weten wat het mij gaat kosten
om mijn meubels weer schoon en fris te krijgen!
offerte aanvragen bank reinigen

Meubelstof reinigen met azijn?

Is je stoffen bank schoonmaken met azijn een goede oplossing?
Veel mensen gebruiken inderdaad schoonmaakazijn om de stoffen bank te reinigen. Het kan maar wij zijn er geen voorstander van. We houden er meer van om na een bankreiniging een bank te hebben weer helemaal naturel is en die geen bestanddelen meer bevat die er niet in horen (geen resude).

Meubelstof reinigen met andere middelen?

Is je stoffen bank schoonmaken met bakpoeder, soda, biotex of groene zeep dan ook geen goede oplossing?
bank reinigen met bakpoederZelfde als met azijn. En eigenlijk van toepassing voor alles wat je gebruikt. Een vuile bank maak je echt niet schoon met een spuitbus van HG of ander merk. Het enige dat je gedaan krijgt is het oplossen van de vlek en deze vervolgens over een groter oppervlakte uitwrijven.

Meubelstof reinigen met de stoomreiniger?

En de stoffen bank schoonmaken met stoomreiniger dan?
Ook dat is iets wat we zeker afraden. In de eerste plaats kan stoom de stof onherstelbaar beschadigen en in de tweede plaats verplaats je het vuil er er alleen maar mee. Net als bij het gebruik van al die spuitbussen en sopjes.
Door het gebruik van een stoomreiniger wordt er namelijk geen vuil afgehaald.

Een goede dieptereiniging met de sproei-extractie methode levert een veel beter resultaat op. Dan wordt al het opgeloste vuil ook werkelijk van de bank, fauteuil of stol verwijderd.

Zelf de bank reinigen.

Echt geloof ons, laat al die schoonmaakmiddelen gewoon staan. Als je dan toch zelf wat wilt reinigen aan de bank of fauteuil gebruik dan alleen warm water, een spons en een droge witte doek.
Voor normaal onderhoud van je stoffen bank, fauteuil en stoelen heb je geen chemische producten nodig.
Wel altijd de hele zitting vochtig aken want anders ontstaan er waterkringen op je meubelstof.

Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

In de koop van de tijd zijn er steeds meer vlekken op de bank gekomen. Sommige zitten er misschien al jaren. En op een bepaald moment gaat de knop om en is het genoeg.
We gaan de bank zelf reinigen! Logische gedachte. Zelf de bank schoonmaken en de vuilste plekken reinigen en proberen de vlekken te verwijderen kan. Spuitbus erop, inwrijven en laten drogen. En een paar keer herhalen. Maar u zult zeker merken dat na droging het vuil niet echt weg is en er vuile kringen ontstaan zijn.
En na een paar weken is het helemaal niet meer om aan te zien. De oude vlekken zijn weer terug en er zijn er een hoop bij gekomen.

Of als er maar plaatselijk gereinigd is zal er contrast tussen de schoon gemaakte plekken en de niet gereinigde plekken ontstaan zijn. En dat geeft het aanzicht van een mooie mengelmoes. We noemen dat ook wel “schone vlekken”.

Ook niet echt fraai dus. En hoe meer u er zelf aan gaat rommelen en verkeerde middelen gaat toepassen, hoe groter de kans wordt dat er beschadigingen ontstaan.

Sommige schoonmaakmiddelen voor meubels en tapijt zijn op basis van een bleekmiddel en zullen na gebruik zeker hun sporen na laten. Hard boenen is helemaal niet aan te raden.

Het kopen van een nieuwe bank komt dan al snel als optie naar boven. Maar als de stof in principe nog goed is, is dat wel een erg dure oplossing.

Opnieuw laten bekleden of stofferen van de meubels komt dan ook als mogelijkheid naar boven. Pas als er geïnformeerd wordt naar de prijs voor het stofferen van de meubels wordt nagedacht over een mogelijk alternatief voor het opnieuw bekleden.

De bank laten reinigen dus!

Een goede keuze want als de stof nog goed is, is het reinigen van jouw bank, fauteuil of stoel een goede en betaalbare optie. Na het schoonmaken van de bekleding van jouw bank, stoel of fauteuil kan deze nog een hele tijd mee. Als wij jouw bankstel schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

de meubelreiniger schone en frisse meubelsJe bent dus op zoek gegaan naar een bedrijf dat voor jou de bank, stoel of fauteuil kan reinigen. En daarom ben je bij de Meubelreiniger terecht gekomen.

En dat is fijn want je hoeft dus niet meer verder te zoeken: De MeubelReiniger kan al jouw gestoffeerde meubels als stoffen bank, bankstel, fauteuil en stoelen schoonmaken.
Maar ook reinigen we trapbekleding, vastliggend tapijt als vloerbedekking en losliggende kleden.

Als meubelreiniger weten we wat je wilt. We verwijderen al het in de loop van de tijd aangetrokken vuil. En veel (oude) vlekken zijn door gebruik van onze hulpmiddelen verdwenen.

“Had ik dat nou maar eerder gedaan” horen onze medewerkers dan ook vaak van de klant.

Vlekken verwijderen

De Meubelreiniger kan in veel gevallen aanwezige vlekken op de bekleding verwijderen. Als volledige vlekverwijdering niet mogelijk is zullen we er alles aan doen om ze zo veel mogelijk minder zichtbaar te maken. Daarbij gebruiken we geen stoom. Stoom is heel heet en zal in veel gevallen de aanwezige vlekken in de stof “branden”. We noemen dit ook wel fixeren. Gefixeerde vlekken zijn niet meer te verwijderen. Weest u dus zelf ook heel voorzichtig met het toepassen van de stoomreiniger voor het verwijderen van vlekken uit uw meubels.

Ik wil wel weten wat het mij gaat kosten
om mijn meubels weer schoon en fris te krijgen!
offerte aanvragen bank reinigen

Stuur ons een bericht via Whatsapp