Stoffen meubels

Stoffen bank en bankstel en fauteuil schoonmaken

De MeubelReiniger is een bedrijf voor professioneel reinigen van alle gestoffeerde meubels als bank, bankstel, stoel en fauteuil. Als meubelbekleding reiniger leveren we specialistische reiniging van gestoffeerde meubels voor zowel particulieren als bedrijven en werken we door heel Nederland

Welke meubelstoffen zijn er?

Onder stoffen of gestoffeerde meubels verstaan we alle zitmeubels die gestoffeerd zijn met de volgende grondstoffen: natuurlijke vezels als wol en katoen en synthetische- en microvezels als acryl, polyester en alcantara.
In de praktijk komen we veel mengvormen van deze grondstoffen tegen. Dit om vaak het nadeel van de ene grondstof op te vangen met het voordeel van een andere. Bijvoorbeeld kleurechtheid, slijtvastheid, brandveiligheid, enzovoort.
De MeubelReiniger kan meubels samengesteld uit de genoemde natuurlijke en synthetische grondstoffen voor u reinigen.

Bekijk HIER een overzicht van onze prijzen of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Onderhoud bank en bankstel

Iedere gestoffeerde bank, fauteuil of stoel zal in de loop van de tijd vuil worden. Of deze nu in de kamer, kantoor, keuken, auto, caravan of boot staat. Dat ze vuil worden is natuurlijk logisch. Er wordt uiteraard op gezeten maar er wordt ook met de handen aan gezeten.Soms met een blauwe (nieuwe) spijkerbroek. Maar ook lekker onderuit gezakt zitten of liggen kan nare plekken geven. Huid- en haarvet geven vaak donkere plekken op arm- en rugleuningen. Zo af en toe wordt er ook nog wat drank of eten op gemorst.

Als dit niet afdoende wordt verwijderd zal er na opdroging een vlek ontstaan. Maar tenslotte zal alles wat we gebruiken in de loop van de tijd vuil worden. Daar is dus niets bijzonders aan en is ook niet te voorkomen.

Om uw meubel langer mooi te houden is het wel belangrijk deze te onderhouden. Meubelreiniging is daarbij een belangrijk onderdeel. Maar onderhoud van meubelen is wel meer dan af en toe stofzuigen. Het meubel moet met regelmaat dieper en intensiever gereinigd worden. Alleen dan wordt vast- en dieperzittend vuil verwijderd. U reinigt uw kleren toch ook niet met de kruimeldief?

Maar wat gaat u doen als u zich gaat ergeren aan de vuile stoel of bank?

Als een bank of bankstel vuil is geworden denken veel mensen eerst aan het zelf gaan reinigen.
Zelf de bank schoonmaken en de vuilste plekken reinigen en proberen de vlekken te verwijderen kan. Maar u zult zeker merken dat na droging het vuil niet echt weg is en er vuile kringen ontstaan zijn. Of het contrast tussen de schoon gemaakte plekken en de niet gereinigde plekken geeft het aanzicht van een mooie mengelmoes. We noemen dat ook wel een “schone vlek”. Ook niet echt fraai dus. En hoe meer u er zelf aan gaat rommelen en verkeerde middelen gaat toepassen, hoe groter de kans wordt dat er beschadigingen ontstaan. Sommige schoonmaakmiddelen voor meubels en tapijt zijn op basis van een bleekmiddel en zullen na gebruik zeker hun sporen na laten. Hard boenen is helemaal niet aan te raden.

Het kopen van een nieuwe bank komt dan al snel als optie naar boven. Maar als de stof in principe nog goed is, is dat wel een erg dure oplossing.

Opnieuw laten bekleden of stofferen van de bank komt dan als mogelijkheid naar boven. Pas als er geinformeerd wordt naar de prijs voor het stofferen van de bank wordt nagedacht over een mogelijk alternatief voor het opnieuw bekleden van het bankstel.

Bekijk HIER een overzicht van onze prijzen of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

De bank reinigen dus!

Een goede keuze want als de stof nog goed is, is het schoonmaken van uw bank, fauteuil of stoel een goede en betaalbare optie. Na het schoonmaken van de bekleding van uw bank, stoel of fauteuil kan deze nog een hele tijd mee. Als wij uw bankstel schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

U bent dus op zoek gegaan naar een bedrijf dat voor u de bank, stoel of fauteuil kan reinigen. En daarom bent u bij ons op de website terecht gekomen. En dat is fijn want u hoeft dus niet meer verder te zoeken: De MeubelReiniger kan al uw gestoffeerde meubels als stoffen bank, bankstel, fauteuil en stoelen schoonmaken.

Als meubelreiniger weten we wat u wilt. We verwijderen al het in de loop van de tijd aangetrokken vuil. En veel (oude) vlekken zijn door gebruik van onze hulpmiddelen verdwenen. Als wij uw meubels reinigen is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

Vlekken verwijderen

De MeubelReiniger kan in veel gevallen aanwezige vlekken op de bekleding verwijderen. Als volledige vlekverwijdering niet mogelijk is zullen we er alles aan doen om ze zo veel mogelijk minder zichtbaar te maken. Daarbij gebruiken we geen stoom. Stoom is heel heet en zal in veel gevallen de aanwezige vlekken in de stof “branden”. We noemen dit ook wel fixeren. Gefixeerde vlekken zijn niet meer te verwijderen. Weest u dus zelf ook heel voorzichtig met het toepassen van de stoomreiniger voor het verwijderen van vlekken uit uw meubels.

Chemisch reinigen

Veel klantenvragen ons of we de bank chemisch reinigen. Het antwoord daarop is ja en nee. En dat klinkt natuurlijk dubbel.
Laten we uitleggen wat we bedoelen.

Nee, omdat chemisch reinigen wordt voornamelijk toegepast bij het reinigen van kleding bij de stomerij. Chemisch reinigen is gebaseerd op het feit dat vetachtige verontreinigingen in of op de stof in benzine of andere oplosmiddelen oplossen. Om deze daarna af te voeren.

Ja, omdat vlekken ontstaan door morsen van vetachtige substanties op bekleding alleen te verwijderen zijn door chemische middelen in te zetten. Dit om de vetachtige vervuiling op en in de bekleding van uw bank of bankstel op te lossen en deze daarna af te zuigen. Vetvlekken lossen namelijk niet of nauwelijks op met water.

Als bekleding reiniger gebruiken we dus “chemisch reinigen” voor een klein deel van ons werk (bekleding reinigen).

Bekijk HIER een overzicht van onze prijzen of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.