Hoe vlekken verwijderen van bank [tips en advies]

Voorkomen van vlekken

Voorkomen is vaak beter dan reinigen. Als er altijd op de bank gegeten wordt is de kans groot dat er gemorst wordt. Ook kinderen laten tekenen en kleuren op de bank geeft vaak problemen met vlekken.
Maar goed, helemaal voorkomen kunnen we het niet.

Het is natuurlijk heel vervelend als er op meubelstof gemorst wordt. Mocht er wat gemorst worden op de meubelstof neem dan de tijd om de vlek te verwijderen. Maar doe het wel zo snel mogelijk nadat de vlek ontstaan is. Hoe langer je wacht hoe lastiger het gaat worden om de vlek nog te verwijderen.

Wie zelf geen raad weet met een vlek op meubelstof kan het beste een specialist als De Meubelreiniger raadplegen. Goede kennis van de meubelstof en het gemorste is van groot belang voor de juiste aanpak.

Ben je benieuwd wat het gaat kosten om je meubels (bank, fauteuil, stoel) weer schoon en fris te krijgen?
Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

100% privacy – geen bezoek/telefoontjes en wij houden ook niet van SPAM!

Wat wel en wat niet doen bij vlekken

Als er eten op de bank is gemorst schep dit eten dan zoveel mogelijk met een lepel weg, Van buiten naar binnen scheppen. Niet andersom.
Gemorste vloeistof zoveel mogelijk absorberen met keuken- of toiletpapier.

je bank reinigen

Ga niet met zout werken. In zout zitten veel stoffen die in de meubelstof trekken en daarna weer moeilijk te verwijderen zijn. Gebruik natuurlijk ook geen kranten of ander papier met inkt erop. En ook geen gekleurde thee- of handdoeken. Een witte badstof handdoek is perfect.

Gebruik van lauwwarm water doet echter over het algemeen een groot deel van de vlekken oplossen. Vlekken die niet met water op te lossen zijn bevatten bijna zeker olie of vetten. Voorbeelden hiervan zijn olijfolie, sauzen, lippenstift, nagellak en boter.
Ga hier niet zelf aan zitten rommelen.

Gebruik bij het verwijderen van vlekken dus geen verschillende middelen door elkaar. Diverse middelen kunnen in de meubelstof een chemische reactie met elkaar aangaan die een permanente beschadiging van de meubelstof tot gevolg zal hebben.

Lees het hele artikel over hoe je je bank schoon houdt en wat je dus beter niet kunt doen op de bank!

Gebruik geen middelen waar een vorm van blek of actieve zuurstof in zit. Dit zal de bank plaatselijk bleken met een lichte “vlek” als gevolg. Dit is nooit meer te herstellen.

Wees heel voorzichtig met verfoplossende middelen als terpentine, spiritus, wasbenzine of alcohol. Voordat je het weet los je ook een deel van de kleurstof van de bank op met een lichte plek als gevolg. Test eerst op een niet zichtbare plaats.

Gebruik een schone goed vochtopnemende doek (katoen of badstof) om te deppen. Ga niet hard boenen of schuren. De schade wordt hierdoor echt alleen maar groter.

Ga dus zelf niet eindeloos prutsen aan een vlek maar schakel op tijd een specialist in.
Wij worden vaak geconfronteerd met vlekken die door verkeerde behandeling volkomen “gefixeerd” in de stof zijn. Ze zijn dus een met de meubelstof geworden en kunnen op geen enkele wijze meer verwijderd worden.

Uitvoeren van een dieptereiniging

Als na droging blijkt dat de vlek wel verdwenen is maar dat er een “schone vlek” op de meubelstof is ontstaan betekend dit dat de meubelstof in zijn geheel vuil is en het beste dus helemaal gereinigd kan worden.

Ben je benieuwd wat het gaat kosten om je meubels (bank, fauteuil, stoel) weer schoon en fris te krijgen?
Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

100% privacy – geen bezoek/telefoontjes en wij houden ook niet van SPAM!

Scroll naar top
Stuur ons een bericht via "Whatsapp"