Bank reinigen

Je zit gewoon lekkerder op een schone bank

bank reiniging

Je hebt net een nieuwe bank in huis en je morst er al snel iets op met als gevolg een hinderlijke vlek of een kring.
Wat moet je doen?

Of je bank of bankstel is al wat langer in gebruik en nog lang niet aan vervanging toe. Je bankstel is echter door de tijd heen wel valer en dus minder mooi geworden. Ook zitten er best wel wat vlekken in. Best irritant dus.
Hoe krijg ik dat weer schoon?

Klinkt herkenbaar?
Wat kun je nu het beste doen?
Ga je zelf aan de slag of vraag je het eerst aan een gespecialiseerd bedrijf wat het gaat kosten als het professioneel gedaan wordt?
Lees verder.

Bank reinigen kosten

Natuurlijk wil je eerst graag weten wat het kost om jouw bank te laten reinigen, ontgeuren en impregneren?
Of zoals we het al vaak horen bij het eerste contact:
Wat kost een bank reinigen bij jullie?

Makkelijke vraag met niet zo’n makkelijk antwoord.
Wat voor bank is het: strakke bank, hoekbank, U-bank, …?
Liggen er losse kussens op de bank?
Zijn die kussens aan beide of maar aan 1 kant te gebruiken?
Met wat voor meubelstof is de bank bekleed: natuurlijke vezels als katoen, wol of linnen, kunststof vezels, micro-vezel, micro-leder, ….
Zitten er veel of helemaal geen (vet)vlekken op de bank?

Een standaard prijs voor je bank schoonmaken geven zonder dat we weten wat je precies hebt staan is dus niet zo eenvoudig.

Het is voor ons beide veel beter dat we van te voren weten waar we het over hebben zodat we je een eerlijke en vaste prijs kunnen geven. 

De beste manier om precies te weten wat de reinigingsprijs voor jouw bank of bankstel bij ons is, is het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Bij het aanvragen van een offerte kun je wat foto’s bijvoegen.
Door het opsturen van een paar foto’s krijgen we een altijd goed beeld van het soort bank, de meubelstof, de kleur en het aantal zitplaatsen. 1 foto zegt over het algemeen meer dan 1.000 woorden

Vraag dus een vrijblijvende offerte aan.
Echt, je zit nergens aan vast en we komen ook niet eerst bij je langs.

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Waarom je bank en bankstel laten reinigen?

Als de bank nog lekker zit (of ligt) en geen slijtage plekken heeft is je bank laten schoonmaken een hele goede en goedkope optie.

Door schoonmaken van je bank hoef je geen afscheid te nemen van je mooie en lekker zittende bank.

Je stoffen bank door een professionele bank reiniger laten schoonmaken heeft een hoop voordelen.
We noemen er een paar:

 • De vuile bank ruikt na een goede reiniging weer fris en schoon.
 • Vlekken (veel) op de stoffen bank zijn volledig verwijderd
 • Zand, broodkruimels en ander gemorste zaken zijn er weer uit
 • De levensduur van de bank (meubelstof) wordt door een reiniging verlengd (minder slijtage)
 • De bank ziet er weer mooi uit en kan weer jaren mee.

Als je je bank periodiek laat schoonmaken door een specialistische bank reiniger als de Meubelreiniger weet je zeker dat het goed gedaan wordt.

gratis advies banken reinigen
Een schone bank zit gewoon veel lekkerder!

Zelf je bank reinigen?

Je bank met stoffen bekleding schoon maken door deze wekelijks te stofzuigen of vochtig afnemen van je leren bank zijn activiteiten die je waarschijnlijk al vaak zelf doet. En dat is goed.
Maar als er vastzittend vuil zichtbaar is of er zichtbare vlekken of kringen in je bank zijn gekomen, is het zelf reinigen van je bank niet meer zo eenvoudig.

Het verwijderen van vastzittend vuil, vlekken en kringen is immers niet alleen per banktype (stof / leer etc.) verschillend.
Maar moet iedere vlek anders aangepakt worden en heeft dus naast een aparte reinigingsmethode ook een apart reinigingsmiddel nodig.
Het is niet zo eenvoudig als:
– zout op rode wijn strooien, laten drogen, opzuigen en de bank is weer als nieuw.
– spuitbusje kopen, bank insprayen, doekje erover en je ziet geen vuil en vlek meer zitten.

Is de vlek klein of minder opvallend, dan kun je proberen om deze zelf te reinigen. Neem dan een kijkje in onze webshop waarin we de meest voorkomende professionele bank-reinigingsmiddelen verkopen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je niet zeker weet wat je het beste kunt doen of kopen.

Maar zelf je bank reinigen als die echt vies is valt niet mee.

We komen het dagelijks tegen en en we hebben het dus al zo vaak gehoord:
“Bank schoonmaken? Een ramp is het. Die bank van mij is echt niet meer schoon te krijgen. Echt, ik heb alles al geprobeerd. Zoveel pogingen gedaan met allerlei spuitbussen. Ik word er moedeloos van en denk dat jullie het ook niet meer schoon krijgen

En dat is gelukkig niet waar want echt, je hoeft je bank niet op te geven omdat het je niet gelukt is om zelf je stoffen schoon te maken!
Probleem is dat de bank en het bankstel door de meeste mensen met verkeerde middelen en op een verkeerde manier wordt gereinigd. 

Meubels reinigen

Wanneer er sprake is van zichtbaar vuil, vlekken en/of kringen op de bank, dan is het handiger om hiervoor een specialist in te schakelen. Overigens is het ook nog zo dat wanneer je zelf allerlei pogingen gaat doen om de bank te reinigen, de kans groot is dat je de vervuiling alleen maar erger maakt.

We hebben al veel banken gezien die niet meer te reinigen / herstellen waren, puur door het gebruik van een verkeerde aanpak en gebruik van foute reinigingsmiddelen.
Je bank schoonmaken is niet iets waar je makkelijk over moet denken. Er komt echt wat meer bij kijken dan een spuitbus en doek gebruiken.

Voorbeelden van bank schoonmaken

Wat kun je verwachten?

Hieronder staan een aantal voorbeelden van banken en bankstellen die wij professioneel gereinigd hebben. Op deze voor-en-na-foto’s kun je goed zien wat professionele reiniging doet met je bank. Bij vlekken is het vaak niet alleen de vlek die verdwijnt, maar krijgt de hele bank een frisser en schoner uiterlijk terug.

Meubels reinigen aan huis

Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het reinigen van banken en bankstellen met een stoffen of lederen bekleding. Veel van deze bedrijven komen de meubels ophalen om ze in een werkplaats te reinigen. Je bent de meubels dan zeker een week kwijt. Daarnaast is er een kans op schade aan de bank tijdens het transport.
De Meubelreiniger reinigt altijd op locatie (meubels reinigen aan huis of zaak) en doet dit al sinds 2004.

Wij hebben in die tijd veel kennis opgebouwd en beschikken over de juiste specialisten en al het denkbare materieel en reinigingsmiddelen voor het reinigen van meubels en tapijten.

Je ontvangt altijd een vrijblijvende prijsopgave van ons. Je weet dan precies waar je wat kosten betreft aan toe bent en zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan – “sorry, het is toch meer werk dan gedacht en daarom moet je nog even 100 euro bij betalen.” Niet bij de Meubelreiniger – afspraak is afspraak!
Bij een akkoord plannen we een afspraak voor het reinigen in en we geven je zoveel mogelijk informatie over het reinigen waarbij je ook al je vragen kunt stellen.

We zorgen er voor dat je bank of bankstel binnen enkele uren weer helemaal schoon en fris is!

Wij staan al jaren voor kwaliteit! Soms duurt het iets langer voordat je aan de beurt bent, maar dat komt omdat wij ons niet laten leiden door tijd. Iedere opdracht (klein en groot) pakken we met alle aandacht en zorg op. Een tevreden klant hebben is voor ons belangrijker dan snel klaar zijn! En dat betekent dat we meestal wel een wachttijd van enkele weken hebben.

Bekijk een aantal van de reviews die we van onze klanten kregen:

 • Bas Otte

  Duidelijke communicatie vooraf. _ Geen verassingen. – Goed werk. – Voor kleine meerprijs (€ 25,-) is de bank gevuld daar waar de zitting wat was ingezakt. Zit weer als nieuw! – Op tijd – Advies over verwijderen vlekken. Hoe doe je dit nu?

 • Rene Duivenvoorden

  Zeer vriendelijke en goede service. Erg makkelijk via whatsapp. Het lijkt of mijn bank ingeruild is voor nieuwe. Heel blij met het resultaat. Vervolgens kreeg ik goede tips voor hoe om te gaan met gemorste vloeistoffen en vlekken te voorkomen. Bedankt!

 • Guan – Rijswijk

  3 zits hoekbank met koffie vlek. Deze kwam er de eerste keer voor 95% eruit. Na mailcontact dat we de vlek nog heel lichtjes zagen kwamen ze weer langs en nu is de vlek er helemaal uit. Echt top service. Vooraf duidelijke communicatie en afspraken. Zeer aan te raden!

 • Chris – Den Haag

  Vanmorgen is Jeroen bij mij geweest. voor het reinigen van mijn bank. Wat een fantastisch resultaat. Vlekken die er echt al een tijd in de bank zaten, zijn nu gewoon verdwenen. Jeroen is echt een professional, met kennis van zaken en met een hart voor het werk wat hij doet. Hij is trots op zijn werk, en neemt echt de tijd om het beste resultaat te bereiken. Ook na het reinigen van de bank neemt hij nog even de tijd om je advies te geven hoe je de stof en vlekken in de toekomst het beste kunt behandelen. Niets anders dan een vakman! Het contact voorafgaand aan de afspraak was ook heel erg fijn, persoonlijk contact, duidelijke afspraken en keurige bevestiging van de afspraken en de factuur per mail. Het is dat ik niet meer sterren kan geven, maar de vijf sterren zeker waard! Bedankt!

 • P. Dimas – Zoetermeer

  We hadden een bank overgenomen en de vorige eigenaar hadden katten. We zijn zeer tevreden met de snelheid tussen afspraak en uitvoering. Ons gevoel dat de bank erg vuil was kwam uit nadat de Meubelreiniger de bank onderhanden heeft genomen. Super tevreden met een schone bank. Keurig gedaan en zeker een aanrader !!

 • Daisy – Leidschendam

  Op zeer korte termijn heeft Maarten Stapper van De Meubelreiniger mijn bank en eetstoelen schoon kunnen maken en het resultaat mag er zijn! De bank en de stoelen zien er weer uit als nieuw. Ik had ergens anders een afspraak staan maar dit werd op het laatste moment afgezegd. Ik ben hoogzwanger en wilde het graag zsm gedaan hebben en in ieder geval voordat ik moet bevallen en De Meubelreiniger had hier alle begrip voor en kwam dezelfde dag nog langs! Echt topservice!

 • Boy – Nieuwegein

  Netjes te woord gestaan bij het inplannen van de opdracht. Gisteren is mijn groene 3-zits bank gereinigd, ik kan niet anders zeggen dan dat ik dacht dat ze een nieuwe bank hadden neergezet. Buiten dat kwam de pasgewassen frisheid je tegemoet. Zou dit bedrijf aanraden. Nice job!

 • Menalda Bavicnk – Amersfoort

  Prima ervaring. De meubelreiniger kwam op tijd en heeft keurig werk geleverd. Onze bank ziet er weer tip top uit. Vloer werd netjes afgedekt met zeil en kleed en alles is weer netjes op zijn plek gezet en opgeruimd. We kregen zelfs nog een onderhoudssetje en goede tips voor vlek verwijderen. Jeroen was een prettige persoonlijkheid om in huis te hebben en wat kan hij hard werken!! Meubelreiniger en Jeroen bedankt voor de correcte service en onze “nieuwe” bank!

 • Loet – Utrecht

  Zeer professionele aanpak en ook fijn: persoonlijk contact! Alle vragen worden beantwoord en mijn zonnegele bank is inderdaad weer zonnegeel. Waar ik héél erg blij mee ben. Dank!!!

 • Roy Dessing – Gouda

  Vandaag is Jeroen bij ons geweest voor het reinigen van onze bank. De beste keuze die we hadden kunnen maken! Het ziet er weer als nieuw uit. Jeroen zelf was erg gepassioneerd over zijn vak en wist er veel over te vertellen. Top gedaan!

 • Duivenvoorden – Haarlem

  Zeer vriendelijke en goede service. Erg makkelijk via whatsapp. Het lijkt of mijn bank ingeruild is voor nieuwe. Heel blij met het resultaat. Vervolgens kreeg ik goede tips voor hoe om te gaan met gemorste vloeistoffen en vlekken te voorkomen. Bedankt!

 • Kraakman – Heiloo

  Op 18 april 2019 kwam Jeroen van De Meubelreiniger onze rode alcantara bankjes opfrissen en schoon maken. Verrast en blij waren wij met het resultaat. Onze bankjes zijn weer als nieuw. Heel erg bedankt Jeroen.

 • Dekker – Bergen

  Heel blij met de reiniging. De banken zijn weer als nieuw. Jeroen Kleverwal is een harde en goede werker en daarnaast ook een heel vriendelijke man. Een aanrader!

 • Mevr. van den Berg

  Onze lichte bank was na anderhalf jaar intensief gebruik echt even toe aan een reiniging. Het resultaat is echt ongelooflijk! Maarten is professioneel, heeft passie voor zijn vak en zet kwaliteit voorop. Ontzettend tevreden en een dikke aanrader!!

 • Johan Bijl – Abbenes

  De firma Meubelreiniger heeft bij ons in huis een prestatie geleverd die in het hedendaagse helaas nog maar te weinig voorkomt. Wij hebben ervaren dat hun werkzaamheden ver boven onze verwachtingen werden uitgevoerd. Ter adstructie: preventieve maatregelen voldoende geen spatje op de vloer en omgeving en daar na uitvoering van werkzaamheden, dat je de meubels on de minuut zag opknappen. Wij zijn erg gelukkig om op deze wijze onze meubels nog een langere tijd te kunnen blijven gebruiken. Resumerend: ik durf en wil “De Meubelreiger” van harte bij een ieder aan te bevelen.

 • Jasper – Leiden

  Een paar behoorlijk grote, opgedroogde bloedvlekken op een vrijwel nieuwe bank, tot mijn verbazing helemaal weg na een behandeling (die ook nog snel en goedkoper dan ik verwacht had was). Meer dan tevreden!

 • Monica F – Warmond

  De Meubelreiniger gekozen voor snelle reactie, uitleg en passende offerte! Waren snel bereikbaar, hebben goed geluisterd. Onze 10 jaar zwarte grote hoekbank en eetkamerstoellen zien er als NIEUW uit. Ben er super blij mee. Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen, wederom voor herhaling vatbaar.

 • Fam. van Spronsen – Ridderkerk

  Wow, wat is onze bank opgeknapt! Niet alleen superschoon, maar ook met uitleg hoe we ‘m zo kunnen houden. Daarnaast heeft Jeroen ook een kuil, die al jaren in de bank zit, opgelost. De bank ziet er weer als nieuw uit! Daarnaast is Jeroen ook heel (klant)vriendelijk, ruimt hij alles netjes op en maakt hij gezellig een praatje. Echt een aanrader!!

 • Timothy Worthington – Barendrecht

  Ik had een afspraak op maandag 04-03-19. Jeroen was keurig op tijd, zelfs te vroeg! Jeroen is een man met vakkennis en een passie voor zijn werk. Onze bank ziet er weer uit als nieuw. Hij heeft mij laten zien wat er allemaal was gedaan en kreeg nog behoorlijk wat tips mee om de bank netjes te houden. Topbedrijf en als ik weer mijn meubels moet laten reinigen , dan bel ik Amanda gelijk weer op. AANRADER!

 • Peter Buurman – Rotterdam

  Wij zijn heel tevreden met de vriendelijke en snelle service van De MeubelReiniger. Ons bankstel is thuis schoongemaakt door een zeer professionele medewerker welke goed uit kan leggen hoe ons bankstel in toekomst bij te houden. Na de service is ons bankstel zo goed als terug in de oude staat. De MeubelReiniger is zeer zeker aan te raden.

 • John van der Ham – Rotterdam

  Er zijn tegenwoordig maar weinig dingen waar ik als consument vrolijk van word. Een aangename uitzondering vormt De Meubelreiniger , Amanda voor de intake, waarmee je na 5 woorden al aan de keukentafel zit en Jeroen . Wat een brede kennis van zaken heeft die man. Je kan hem buiten zijn vakgebied alles vragen over ditjes en datjes, van appelazijn tot polypress, meneer is een soort medicijnman. Hulde! En het geleverde werk? .In 1 woord: Toppie. De Meubel Reiniger mag van mij iedere week komen.

 • Oskam – Dordrecht

  Bank laten reinigen. Perfect of de bank weer als nieuw is. Vakkundig personeel weet wat ze doen en geven goede adviezen !!

 • R. Canters – Vlaardingen

  Zeer tevreden met het resultaat Goed advies van de monteur en prettige werkhouding overzichtelijke en duidelijke website kortom een echte aanrader.

 • de Vries – Rotterdam

  Topservice! Vriendelijk en snel, met een perfect resultaat. Zeker een aanrader!

 • Stefanie H. – Rotterdam

  Fantastische service vooraf: meedenken, agenda omgooien, persoonlijk en snel. De bank die vol zat met waterkringen en kindersloten is weer brandschoon. Met 150.00 voor een driezitter de goedkoopste én de meest klantvriendelijke. Blij!

 • Paul S. – Amsterdam

  Het resultaat is boven verwachting. Onze bank was erg vies maar is nu weer als nieuw! Jeroen geeft ook nog eens handige tips. Zeer goede en nette service. Absoluut een aanrader!

 • Laura – Alphen aan den Rijn

  Wauw wat een top service!!! Wij hebben tweedehands een hele grote hoek bank gekocht en omdat we hem helemaal fris en schoon wilde hebben hebben we contact gelegd met de meubelreiniger. Ik kreeg een zeer klantvriendelijke mevr aan de telefoon die mij precies kon vertellen wat ik kon verwachten. Ook qua kosten! Ze zijn zeer netjes en vakkundig te werk gegaan. Het resultaat is geweldig!!! De bank is weer als nieuw!!

 • Aline K. – Haarlem

  Maarten was professioneel en vriendelijk. Hij gaf uitleg over wat er bij bankreiniging komt kijken. Mijn bank ziet er weer heerlijk fris & schoon uit. Bedankt Maarten en Meubelreiniger!

 • Joni H. – Veenendaal

  Erg prettige ervaring. In de bank zat een kleine maar vervelende vlek. Is er vlekkeloos uit gekomen ;). Daarnaast ook prima service!

 • Daisy – Leidschendam

  Op zeer korte termijn heeft Maarten Stapper van De Meubelreiniger mijn bank en eetstoelen schoon kunnen maken en het resultaat mag er zijn! De bank en de stoelen zien er weer uit als nieuw. Ik had ergens anders een afspraak staan maar dit werd op het laatste moment afgezegd. Ik ben hoogzwanger en wilde het graag zsm gedaan hebben en in ieder geval voordat ik moet bevallen en De Meubelreiniger had hier alle begrip voor en kwam dezelfde dag nog langs! Echt topservice!

 • Raymond K. – Montfoort

  Er zaten vlekken op beide armleuningen na het zelf proberen te reinigen van bloedvlekken. Door jullie laten reinigen en ik ben meer dan zeer tevreden over het resultaat.

 • Monika F. – Warmond

  De Meubelreiniger gekozen voor snelle reactie, uitleg en passende offerte! Waren snel bereikbaar, hebben goed geluisterd. Onze 10 jaar zwarte grote hoekbank en eetkamerstoellen zien er als NIEUW uit. Ben er super blij mee. Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen, wederom voor herhaling vatbaar.

 • Merk V. – Berlicum

  Onze stoffen 3 zits-bank en love seat hadden we al ruim 8 jaar in gebruik, nu zeer netjes geworden na de reiniging van De Meubelreiniger! Zo kunnen we nog een lange tijd van onze fijne meubels genieten zonder iets nieuws aan te hoeven schaffen.

 • Marc

  Wij hadden niet verwacht dat onze bank schoon zou kunnen worden nadat onze kleine kinderen hun ‘ding’ er overheen hadden gedaan maar het is De meubelreiniger gelukt! Goede communicatie, afspraken en heel grondig te werk gegaan. En bovendien is Jeroen een hele aardige vent! Wij kunnen iedereen De Meubelreiniger aanbevelen.”

 • Kim – Amsterdam

  Supersnelle service en goed advies. Maarten is zeer vriendelijk en heeft mijn bank weer helemaal schoon gekregen. Dank!

 • Stefanie H. – Rotterdam

  Fantastische service vooraf: meedenken, agenda omgooien, persoonlijk en snel. De bank die vol zat met waterkringen en kindersloten is weer brandschoon. Met 150.00 voor een driezitter de goedkoopste én de meest klantvriendelijke. Blij!

 • Jasper – Leiden

  Een paar behoorlijk grote, opgedroogde bloedvlekken op een vrijwel nieuwe bank, tot mijn verbazing helemaal weg na een behandeling (die ook nog snel en goedkoper dan ik verwacht had was). Meer dan tevreden!

Direct kleine reparaties aan je bank uitvoeren

En als we dan toch je meubels aan het reinigen zijn kunnen we ook direct wat kleine reparaties aan je meubel uitvoeren.
We zien vaak ingezakte zitkussens, rugkussens die bijna helemaal leeg zijn, stiknaden die kapot zijn, verdwenen knopen, poten die loszitten, onderdoek dat helemaal kapot is, enzovoort.
Vaak storende zaken en natuurlijk helemaal niet nodig.
We adviseren je graag over reparatie van dit soort zaken en geven je direct een kostenplaatje.
Dan kun je beslissen om het wel of niet te laten oplossen.
Lees meer over onze reparatieservice.

Stoffen bank ontgeuren

Veel stoffen banken ruiken niet fris meer. Dat is niet gek als je beseft wat er allemaal in de bank is getrokken in de loop van de tijd: drankjes als melk, frisdrank, bier. Maar ook kruimels van brood en koek. Haren en huidschilfers. En zo nog veel meer zaken.

Dat alles bij elkaar gaat op een gegeven moment echt niet fris meer ruiken.
De oplossing is het laten uitvoeren van een dieptereiniging op bank en dan direct laten ontgeuren.

Maar hoe doen we dat?
Veel meubelreinigers bieden de bank ontgeuren als een aparte dienst aan. En daar betaal je dan een meerprijs voor.
Wij vinden dat onzin want door het uitvoeren van een diepte reiniging (bank schoonmaken) is in de meeste gevallen de bron van de vieze geur weg gehaald.

Uitzondering zijn urinegeur,  rookgeur en soms hondengeur.

We ontgeuren dus direct tijdens het uitvoeren van de diepte reiniging. Niks aparte optionele dienst voor een extra bedrag!
De bank ontgeuren zit bij de Meubelreiniger gewoon in de all-in prijs voor het uitvoeren van de diepte reiniging bank.

Stoffen bank laten impregneren

De stoffen bank wel of niet laten impregneren roept altijd weer een aardig gesprek op.
Bij impregneren van een bank verwachten veel mensen dingen die helaas door niemand en geen enkel product waar gemaakt worden.
Mensen verwachten dat de bank na impregneren niet meer vuil wordt!
Helaas, de bank wordt gewoon vuil.

Mensen verwachten dat er na de bank impregneren geen vlekken meer op de bank komen!
Helaas, sommige gemorste dingen geven echt een vlek.

Waarom de bank laten impregneren?

Een impregneerlaag zorgt ervoor dat vloeistoffen minder snel in de meubelstof trekken.
Daardoor heb je wat langer de tijd om het gemorste te verwijderen.

Daarnaast zijn de meeste impregneerproducten niet goed (eigenlijk slecht) voor het milieu. Ze zijn gebaseerd op chemische (fluor carbon of kool waterstof)) verbindingen die tot de PFAS groep behoren.
De Meubelreiniger gebruikt een impregneermiddel dat niet op fluor carbon verbindingen gebaseerd zijn.
Dus bij ons geen PFAS discussie!

Wat kost het om een bank te laten reinigen?

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Een voorbeeld van onze prijzen:
Het reinigen van een 5-zits strakke stoffen hoekbank zonder losse kussens in de regio groot Zuid-Holland komt op een prijs van all-in prijs van 185 euro.
Maar we maken altijd een maatwerk offerte voor jou.

En waarschijnlijk zit je ook met vragen als:

 • Wat is duur en wat is goedkoop?
 • Waar zit het prijsverschil in?
 • En krijg ik bij iedereen wel dezelfde dienst?
 • Leveren alle meubelreinigers wel dezelfde kwaliteit?
 • Hoeveel jaar ervaring brengt die meubelreiniger in?
 • Wat als ik achteraf een klacht heb?
 • Krijg ik wel een factuur van die meubelreiniger?
 • Staan de meubelreiniger ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?
 • Wie haal ik binnen?

Want alleen als je exact hetzelfde product van dezelfde fabrikant koopt kun je zeggen dat dat product bij winkel A goedkoper is dan bij winkel B.
Bij diensten als meubel- en tapijtreiniging ligt dat niet zo eenvoudig.
Roepen dat we de beste zijn is makkelijk. Maar er valt weinig te vergelijken op dat punt. 

Welke bank laten reinigen?

Als je een budget bank in huis hebt (aanschafwaarde onder de € 350,-), dan is laten reinigen natuurlijk relatief duur. Dat snappen wij heel goed. Bij goedkopere banken zien wij dan ook vaak dat men kiest voor een nieuwe gelijk geprijsde bank.

Is jouw bank duurder of heb je een design bank waar je nog jaren van wilt genieten dan is het handig om je bank periodiek professioneel te laten reinigen. Na reiniging is die weer helemaal schoon en kan je bank weer jaren mee.

Zaken en bedrijven

We worden niet alleen ingeschakeld door particulieren, maar ook door bedrijven in onze regio. We reinigen banken en alle andere soorten meubels en tapijten.
Heb jij een bedrijf en wil je meer weten over onze oplossingen?
Neem dan contact met ons op.

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je eerst wat meer weten over jouw specifieke probleem en hoe wij dat voor je kunnen oplossen?
Of heb je een andere vraag?
Neem dan gewoon contact met ons op.
Vragen kost niets, we adviseren je graag.

Waarom kiezen voor de Meubelreiniger?

 • Wij gaan altijd net even dat stapje verder. Gratis advies, tijd om te praten, zaken uitleggen. Het hoort er allemaal bij.
 • Wij werken niet op tijd maar op kwaliteit. Wij zijn niet snel tevreden met het resultaat en gaan door tot we dat punt wel bereikt hebben. Doet ook niet iedere meubelreiniger. Als het een keer wat langer duurt voor we tevreden zijn dan is dat maar zo.
 • Wij halen de banken los van elkaar om goed rondom te kunnen reinigen. Doet niet iedere meubelreiniger.
 • Wij reinigen altijd de hele bank. Dus ook de achterkant en zijkanten. Doet ook niet iedere meubelreiniger.
 • Wij werken met vaste all-in prijzen voor het reinigen en onderhouden van je stoffen bank. Dus geen bijkomende kosten en geen verrassingen achteraf.
 • We doen niet moeilijk als we ergens anders (bijvoorbeeld tapijt of kleed) ook nog even een vlekje moet wegwerken.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Maar het is beter om onze klanten maar te laten vertellen wat ze van onze diensten vonden – lees de reviews HIER!

Wie is De Meubelreiniger (Opent in een nieuwe browsertab)
Wist je dat als er bloedvlekken op de bank zitten we ook een oplossing hebben.
Dat we ook jouw vaste vloerbedekking, kleed of gestoffeerde trap kunnen schoonmaken?
En natuurlijk ook andere zitmeubels als fauteuil, sta-op stoel, relaxstoel en eetkamerstoelen.
Ook alcantara banken en leren banken reinigen doen we dagelijks.

Neem ook eens een kijkje in onze webshop voor producten die we zelf ook dagelijks bij onze klanten gebruiken om problemen en vlekken op te lossen.

gratis advies banken reinigen

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Nog wat meer lezen?

We gaan nog wat verder in op zaken als:

Waarom wordt mijn bank vuil?
Wat is de beste manier om te voorkomen dat je bank vies wordt?
Waarom heb ik vlekken op de bank?
Bank laten reinigen of stofferen?

Waarom wordt mijn bankstel vuil?

Iedere bank of bankstel (zowel stof als leer) zal in de loop van de tijd vuil worden en/of vlekken krijgen.
Vuil worden is niet te voorkomen als je de bank dagelijks gebruikt.
Naast vuil worden kunnen er vlekken of kringen opkomen.
Of een combinatie van deze drie.
Wil je weten wat de verschillen zijn tussen vuil, vlek of kring? (Opent in een nieuwe browsertab)

Maar ook hygiëne kan een reden zijn om de bank en bankstel regelmatig te (laten) reinigen.
Want zelfs een bank die geen zichtbare vlekken heeft en niet zo vuil oogt kan behoorlijk vuil zijn.
En dat is helemaal niet zo vreemd als er iedere avond op gezeten wordt!

We hebben daar ook nog een apart artikel in onze blog over
Waarom en hoe vaak je stoffen bank (laten) reinigen?” (Opent in een nieuwe browsertab)

Wat is de beste manier om te voorkomen dat je bank vies wordt?

Je bank schoonmaken is een ding maar hoe zorg je dat de tijd die tussen de reinigingsbeurten in zit zo lang mogelijk wordt?
Het voor de hand liggende antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel.
Niemand op de bank laten zitten en de bank dus niet gebruiken.
Dan wordt die nauwelijks vuil en hoef je je bank ook niet te laten schoonmaken. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren want die bank staat er tenslotte om te gebruiken!

Maar als je begrijpt waarom een bank vuil wordt en er vlekken ontstaan (oorzaken) ligt daarin wel een richting voor het zo goed als mogelijk schoon houden van je bank.

Zomaar wat oorzaken waarom je bank vuil wordt!

 • Gewoon dagelijks gebruik zorgt voor een normale vervuiling. Kleren die je draagt worden ook vuil door gebruik. Met die vuile kleren ga je op de bank zitten. En dat laat iedere keer iets van vuil achter op de meubelstof.
 • In huis wordt gekookt en niet alle kookdampen verdwijnen in de afzuigkap. Vuile en vettige lucht van koken slaat op je bankstel.
 • En vergeet de open haard niet. De rook kan een bank behoorlijk vuil maken.
 • Hetzelfde met het branden van kaarsen die in huis staan.
 • Buitenlucht is nooit schoon en komt via ramen en deuren binnen.
  Hang maar eens een witte vitrage voor een klapraam. En kijk na 4 weken hoe dat er uitziet?
 • Sommige kledingstukken als een spijkerbroek geeft kleurstof af. Langzaam wordt er een laagje kleur op de meubelstof zichtbaar.
 • Het aanraken van de meubelstof met je handen laat iedere keer een beetje huidvet achter. En dat huidvet trekt vuil aan en houdt het vast.
 • Zomers met je bezwete blote bast op de bank gaan zitten zorgt ervoor dat het zweet vermengd met zonnebrandcrème in de stof trekt. Dat trekt weer vuil aan en langzaam wordt de meubelstof steeds smoezeliger.
 • De krant op de bank leggen: iedere keer blijft er wat drukinkt achter.
 • ……. vul je eigen reden maar in.
vlekken verwijderen
Dit vraagt om problemen!

Zomaar wat oorzaken waarom er vlekken op je bank zijn!

 • De kat die altijd op dezelfde plek op de leuning van de bank ligt laat vetvlekken achter.
 • De hond die gezellig op de bank ligt te kluiven laat vlekken achter.
 • De plek waar je iedere avond met je hoofd tegen aan ligt als je televisie kijkt laat een vetplek achter die vuil vast houdt.
 • Kleren als een spijkerbroek die een laagje kleur op de meubelstof van je bankstel achter laat.
 • Er wordt gegeten op de bank en dan valt er wel eens iets van je bord af. En omdat het gemorste niet verwijderd wordt zal dit een vlek geven.
 • Wijn of koffie morsen op het bankstel geeft vlekken.
 • Kaarsvet dat gemorst wordt op de bank geeft een harde plek
 • ……. vul je eigen reden maar in.

Waarom heeft de bank waterkringen?

Vuil worden van de bank of het bankstel is eigenlijk niet te voorkomen. Dat is een proces dat door dagelijks gebruik geleidelijk plaats vindt.

Vlekken ontstaan ineens en kunnen meestal wel voorkomen worden.
Lees in dit speciale artikel een 6-tal tips met wat je beter niet op een bank kunt doen!

Aanwezigheid van waterkringen of donkere kringen op de meubelstof zijn meestal het gevolg van (zelf) verkeerd reinigen van de meubelstof.
De waterkringen zijn ontstaan omdat de bank vuil is en het vuil geconcentreerd op de rand nat/droog opgedroogd is.
Alleen het uitvoeren van een goede dieptereiniging van het hele bankstel lost dit probleem weer op.

Autobekleding reinigen

Waterkringen komen overigens ook veel voor op autobekleding. Ook hier is verkeerd reinigen met vaak verkeerde middelen de oorzaak van de waterkringen op de autobekleding. De autobekleding goed reinigen (niet met een spuitbus) zorgt er voor dat de autobekleding er weer helemaal top uitziet.

Zelf je stoffen bank reinigen valt echt niet mee en eigenlijk is zelf reinigen geen optie als de bank echt vuil is en vol met vlekken zit!.

Voorbeelden van meubels die op een verkeerde manier met verkeerde middelen geprobeerd zijn te reinigen.

Bank laten reinigen of laten stofferen?

Dat is ook een overweging die we vaak tegenkomen.
Want je kunt je vuil geworden bank natuurlijk ook opnieuw laten stofferen.
Maar ga je dat iedere keer doen als de bank vuil is?
Of alleen als de meubelstof versleten is of je op de kleur uitgekeken bent?
En ook de kosten zullen wel een rol gaan spelen bij een besluit.
Lees meer over de kosten van stofferen vs reinigen.

FAQ bank reinigen

 • Wat is een bank reinigen?

  Een bank reinigen is het grondig reinigen van een bank of bankstel zodat het aanwezige vuil op de bank verwijderd wordt. Dit betekent het aanwezige vuil en vlekken oplossen en verwijderen zodat de meubelstof weer schoon en fris is

 • Hoe een bank niet reinigen?

  Je kunt een bank niet reinigen door er een spuitbus of spray op te spuiten. Dat zal in het gunstigste geval het vuil losmaken van de stof, maar het absoluut niet verwijderen. Het aanwezige vuil zal uitgesmeerd worden over een grotere oppervlakte en daardoor minder zichtbaar zijn.

 • Hoe een bank wel reinigen?

  Door het aanwezige vuil los te maken van de meubelstof en daarna af te voeren. Bij een goede dieptereiniging zal ook het onder de meubelstof aanwezige vuil en zand weg gehaald worden.

 • Kun je zelf een bank reinigen?

  Met de juiste middelen en apparatuur kun jezelf een bank reinigen. Maar de meeste mensen hebben niet de kennis en geduld om dit zelf te doen. En laten het daarom door een professionele meubelreiniger uitvoeren.

Artikels van de Meubelreiniger

Natuurlijk wil je eerst graag weten wat het kost om jouw bank te laten reinigen, ontgeuren en impregneren?
Of zoals we het dan vaak horen bij het eerste contact:
Wat kost een bank reinigen bij jullie?

Een standaard prijs voor je bank schoonmaken geven zonder dat we weten wat je precies hebt staan kunnen we helaas niet doen. 
Het is veel beter dat we van te voren weten waar we het over hebben zodat we je je eerlijke en vaste prijs kunnen geven. De prijs voor het reinigen is namelijk afhankelijk van meerdere factoren als het formaat van de bank, het soort meubelstof, zijn er losse of vaste kussens, huisdieren die op de bank liggen, enzovoort.

De beste manier om precies te weten wat de reinigingsprijs voor jouw bank of bankstel is, is het sturen van een foto van je bank of bankstel met vermelding van je woonplaats.
Door het opsturen van een paar foto’s krijgen we een altijd goed beeld van het soort bank, de meubelstof, de kleur en het aantal zitplaatsen.

Vraag dus een vrijblijvende offerte aan.
Echt, je zit nergens aan vast en we komen ook niet eerst bij je langs.

Natuurlijk wil je eerst graag weten wat het kost om jouw bank te laten reinigen, ontgeuren en impregneren?
Of zoals we het dan vaak horen bij het eerste contact:
Wat kost een bank reinigen bij jullie?

Een standaard prijs voor je bank schoonmaken geven zonder dat we weten wat je precies hebt staan kunnen we helaas niet doen. 
Het is veel beter dat we van te voren weten waar we het over hebben zodat we je je eerlijke en vaste prijs kunnen geven. De prijs voor het reinigen is namelijk afhankelijk van meerdere factoren als het formaat van de bank, het soort meubelstof, zijn er losse of vaste kussens, huisdieren die op de bank liggen, enzovoort.

De beste manier om precies te weten wat de reinigingsprijs voor jouw bank of bankstel is, is het sturen van een foto van je bank of bankstel met vermelding van je woonplaats.
Door het opsturen van een paar foto’s krijgen we een altijd goed beeld van het soort bank, de meubelstof, de kleur en het aantal zitplaatsen.

Vraag dus een vrijblijvende offerte aan.
Echt, je zit nergens aan vast en we komen ook niet eerst bij je langs.

Scroll naar top