Vergaderstoel reinigen

Een schone en opgeruimde vergaderruimte met daarin schone en frisse vergaderstoelen straalt een belangrijk signaal uit naar de bezoekers.

vergaderstoel leer reinigen

Vergaderstoelen worden vuil door veel verschillende mensen

Een goed en mooi ingerichte vergaderruimte speelt bij veel bedrijven een belangrijke rol.
Want in een vergaderruimte komen klanten, leveranciers en personeel en als de vergaderruimte er dan netjes, schoon en opgeruimd uitziet geeft dat zeker een goede uitstraling naar de gebruikers en de bezoekers. En dat werkt mee aan de positieve uitstraling van het bedrijf.

Het is dus belangrijk om het meubilair als tafel en stoelen schoon te houden.

Best lastig, want vergaderruimtes en daarmee dus ook vergaderstoelen worden niet continu maar wel door veel verschillende mensen gebruikt. Mensen die allemaal iets van huidschilfers, haren en etens- en drankrestanten op de vergaderstoelen achter laten. En niet iedereen laat de vergaderruimte na een vergadering netjes en opgeruimd achter.

vergaderstoel reinigen
Schone vergaderstoelen zitten gewoon lekkerder

Zijn onze vergaderstoelen wel vuil dan?

Als er duidelijk vlekken op de stoel zitten is het duidelijk dat ze vuil zijn. Vergaderstoelen zonder vlekken zien er vaak niet echt vuil uit. Maar schijn bedriegt. Het meeste vuil zit in en onder de meubelstof.
Het gevolg is dat ze minder vaak gereinigd worden dan bijvoorbeeld dan bureaustoelen. 

Juist omdat ze minder gebruikt worden krijgen ze minder schoonmaakaandacht en kan er, net zoals in bureaustoelen, een behoorlijke populatie aan huisstofmijt, huidschilfers, haren en etensresten in aanwezig zijn.

Vergaderstoel regelmatig laten reinigen

Door het gebruik van de stoelen door steeds wisselende mensen is een regelmatige dus geen overbodige luxe.

Het af en toe stofzuigen van de bekleding door het schoonmaakbedrijf heeft echt onvoldoende effect. Ook een nat doekje er over halen gaat niet resultaat geven dat we verwachten.

Ook alleen maar vlekken verwijderen met een spuitbus en een doekje geeft geen schone vergaderstoel. Er zullen nl. door het uitwrijven van het aanwezige vuil nieuwe en andere vlekken ontstaan.

Een goede dieptereiniging doet dat wel!

Goed en frequent onderhoud van de vergaderstoel is dan van essentieel belang. En door goede reiniging zal de stoffering minder snel slijten en hoeft er dus minder snel in nieuwe vergaderstoelen geïnvesteerd te worden. Goede reiniging van een vergaderstoel is dus  belangrijk.

Dieptereiniging laten uitvoeren op de vergaderstoel

Een vergaderstoel met stoffen bekleding reinigen doen we altijd volgens het principe van de dieptereiniging. Met een gespecialiseerde dieptereinigingsmachine worden de gestoffeerde delen van de vergaderstoel gereinigd. De warme reinigingsvloeistof wordt onder hoge druk op de stof gespoten. Er vindt dan een reactie plaats met het in de stof aanwezige vuil. Dat komt los van de vezel en het vuil wordt vervolgens grondig afgezogen.

Door deze wijze van werken hoeft er geen overmatige hoeveelheid water gebruik te worden. Hierdoor zijn uw vergaderstoelen in tegenstelling tot veel andere methoden binnen 4 tot 8 uur droog. Door de korte droogtijd krijgen bacteriën, stofmijt, allergenen en schimmels veel minder kans.

Vergaderstoelen impregneren

Na iedere reiniging is het mogelijk om een speciale impregneerlaag op de meubelstof van de vergaderstoel aan te brengen.

Bij impregneren van vergaderstoelen heeft u de keuze tussen gewoon impregneren en brandvertragend impregneren.

Gewoon impregneren van vergaderstoel

Bij gewoon impregneren van een vergaderstoel brengen we een onzichtbare laag aan op de meubelstof. Deze laag beschermt de meubelstof tegen snel intrekken van gemorste vloeistoffen.

Brandvertragend impregneren van een vergaderstoel

Bij brandvertragend impregneren van een vergaderstoel beschermen we de meubelstof niet alleen tegen snel intrekken van vloeistoffen maar ook tegen snelle ontbranding, vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.)

Door meubelstof te behandelen met een brandvertragend impregneermiddel zullen de vergaderstoelen voldoen aan de meest voorkomende verticale brandtesten zoals bijvoorbeeld de ISO 6940, ISO 6941, NEN EN 1101, NEN 1102 & DIN 4102/B1.

Inclusief een certificaat voor bijvoorbeeld de brandweer & verzekering.

De door ons gebruikte brandvertrager FRS-TSN is geschikt voor het brandvertragend behandelen van gordijnen en textiel en laat geen witte kringen achter.
Witte kringen ontstaan meestal door de aanwezigheid van hygroscopische zouten in brandvertragende producten. 

Lederen vergaderstoel reinigen

Ook voor het reinigen en opknappen van lederen vergaderstoelen bent u bij de Meubelreiniger aan het juist adres. Na een reiniging van het leer brengen we altijd een goede transparante lederbeschermer aan. Zo is het leer weer beschermt tegen allerlei invloeden van buiten.

vergaderstoel leer reinigen

Wat kost het reinigen van een vergaderstoel?

Een standaard prijs geven voor het reinigen van vergaderstoelen is niet makkelijk.
Er zijn veel soorten en maten stoelen en ook de hoeveelheid stoelen is onderdeel van de prijs.

Daarom werken we voor zakelijke klanten altijd met een projectprijs.  Als u ons laat zien wat voor vergaderstoelen u hebt staan en in welke aantallen maken we graag een projectprijs voor u.

Vergaderstoelen reinigen op basis van een abonnement?
Ook dat kan bij ons.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van vergaderstoelen.

FAQ

 • Hoe reinigen jullie een vergaderstoel?

  We voeren altijd een dieptereiniging op de vergaderstoel uit. Zo maken we niet alleen de meubelstof schoon en vlekvrij maar halen ook het vuil onder de meubelstof eruit.  

 • Komen jullie in heel Nederland?

  Ja, we reinigen vergaderstoelen bij alle bedrijven in heel Nederland (en soms ook in België en Duitsland).

 • Impregneren jullie de vergaderstoelen ook?

  We kunnen de stoffen delen van vergaderstoelen impregneren met Vezelbeschermer ECO (een PFAS vrij impregneermiddel).

 • Wat kost het reinigen van een vergaderstoel?

  Voor zakelijke klanten werken we altijd met een speciale projectprijs die gebaseerd is op soort stoel, aantal stoelen en de vestigingsplaats. We sturen binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Scroll naar top