Wachtkamerstoelen reinigen

Wachtkamerstoelen  worden iedere dag door heel veel verschillende mensen gebruikt. Regelmatig reinigen zorgt voor schone en frisse stoelen in de wachtkamer.

wachtkamerstoel reinigen

Een schone wachtkamerstoel zit een stuk beter

Omdat er bij iedere zorgverlener voor de cliënten wel wachttijden zijn, is er in principe bij iedere praktijkruimte een wachtkamer voor cliënten aanwezig. Een goede wachtkamer is hygiënisch en comfortabel ingericht en bevat voldoende stoelen. Als deze stoelen een gestoffeerde zitting en/of rug hebben is het zaak deze regelmatig te reinigen en in te sprayen met een anti-huisstofmijt spray.

Wachtkamers en daarmee dus ook wachtkamerstoelen worden echter niet continu gebruikt. Hierdoor ontstaat vaak de indruk dat deze stoelen niet vuil zijn. En worden ze veel minder vaak gereinigd dan kantoorstoelen. En optisch gezien is dit vaak waar. Ze zien er niet vuil uit. Maar dit wil niet zeggen dat ze “schoon”.

Juist omdat ze minder gebruikt worden krijgen ze minder schoonmaakaandacht en kan, net zoals in kantoorstoelen, er een behoorlijke populatie aan huisstofmijt in aanwezig zijn. De uitwerpselen van de huisstofmijt kunnen nare allergieën veroorzaken. Het is dus zaak ook wachtkamerstoelen regelmatig intensief te reinigen.

Het af en toe stofzuigen heeft onvoldoende effect. Huisstofmijt hecht zich vast aan de stof en blijft dus gewoon zitten. Ook alleen maar vlekken verwijderen maakt geen schone wachtkamerstoel. Er zullen nl. door het uitwrijven van het aanwezige vuil nieuwe en andere vlekken ontstaan.

Goed en frequent onderhoud van de wachtkamerstoel is dan van essentieel belang. En door goede reiniging zal de stoffering minder snel slijten en hoeft er dus minder snel in nieuwe vergaderstoelen geïnvesteeerd te worden. Goede reiniging van een wachtkamerstoel is dus belangrijk.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor het reinigen van ook uw wachtkamerstoelen.
Bel ons of stuur ons via de contactpagina een email bericht.

Dieptereiniging van wachtkamerstoelen

Voor vervuilde wachtkamerstoelen wordt door ons altijd de dieptereinigingsmethode toegepast. Met een gespecialiseerde dieptereinigingsmachine worden de gestoffeerde delen van de wachtkamerstoel gereinigd.

De warme reinigingsvloeistof wordt onder hoge druk op de stof gespoten. Er vindt dan een reactie plaats met het in de stof aanwezige vuil. Het vocht en vuil worden vervolgens weer grondig afgezogen. Door deze wijze van werken hoeft er geen overmatige hoeveelheid water gebruik te worden.

Hierdoor zijn uw wachtkamerstoelen in tegenstelling tot veel andere methoden binnen 4 tot 8 uur droog. 

wachtkamerstoel reinigen

Wat kost het reinigen van een wachtkamerstoel?

Voor het reinigen van wachtkamerstoelen gaan we altijd uit van een op maat gemaakte projectprijs. 

Als u ons laat zien wat voor wachtkamerstoelen u hebt staan en in welke aantallen maken we graag een projectprijs voor u.

We kunnen uw wachtkamerstoelen ook bij wijze van abonnement reinigen.

Vraag ons naar de mogelijkheden via het contactformulier.
We komen ze graag met u bespreken.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van wachtkamerstoel.

Wachtkamerstoelen impregneren

Na iedere reiniging is het mogelijk om een speciale impregneerlaag op de meubelstof van de wachtkamerstoel aan te brengen.

Bij impregneren van wachtkamerstoelen  heeft u de keuze tussen gewoon impregneren en brandvertragend impregneren.

Gewoon impregneren van wachtkamerstoel

Bij gewoon impregneren van een wachtkamerstoel brengen we een onzichtbare laag aan op de meubelstof. Deze laag beschermt de meubelstof tegen snel intrekken van gemorste vloeistoffen.

Brandvertragend impregneren van een wachtkamerstoel

Bij brandvertragend impregneren van een wachtkamerstoel beschermen we de meubelstof niet alleen tegen snel intrekken van vloeistoffen maar ook tegen snelle ontbranding, vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.)

Door meubelstof te behandelen met een brandvertragend impregneermiddel zullen de wachtkamerstoelen voldoen aan de meest voorkomende verticale brandtesten zoals bijvoorbeeld de ISO 6940, ISO 6941, NEN EN 1101, NEN 1102 & DIN 4102/B1.

Inclusief een certificaat voor bijvoorbeeld de brandweer & verzekering.

De door ons gebruikte brandvertrager FRS-TSN is geschikt voor het brandvertragend behandelen van gordijnen en textiel en laat geen witte kringen achter.
Witte kringen ontstaan meestal door de aanwezigheid van hygroscopische zouten in brandvertragende producten.

wachtkamerstoel reinigen
Wachtkamerstoelen reinigen

Offerte aanvragen voor het reinigen van wachtkamerstoelen

Als u het onderstaand formulier invult sturen wij een vrijblijvende en gratis offerte naar het door u opgegeven e-mailadres.

Offerte Aanvraag Wachtkamerstoelen
Controleer goed of je je emailadres juist hebt ingevuld! Bij onjuiste invulling komt onze e-mail met offerte niet bij je aan!
Als het exacte aantal niet bekend is ontvangen we graag een schatting van het aantal.
(om een goede offerte op te stellen hebben we zoveel mogelijk informatie nodig, maar een paar foto’s sturen zegt meer dan 1000 woorden)

We ontvangen graag een paar foto’s van je!

Maximale uploadgrootte: 10MB

Logo-de meubelreiniger
Scroll naar top