Wachtkamerstoel reinigen

Een schone wachtkamerstoel zit een stuk beter

Omdat er bij iedere zorgverlener voor de cliënten wel wachttijden zijn, is er in principe bij iedere praktijkruimte een wachtkamer voor cliënten aanwezig. Een goede wachtkamer is hygiënisch en comfortabel ingericht en bevat voldoende stoelen. Als deze stoelen een gestoffeerde zitting en/of rug hebben is het zaak deze regelmatig te reinigen en in te sprayen met een anti-huisstofmijt spray.

Wachtkamers en daarmee dus ook wachtkamerstoelen worden echter niet continu gebruikt. Hierdoor ontstaat vaak de indruk dat deze stoelen niet vuil zijn. En worden ze veel minder vaak gereinigd dan kantoorstoelen. En optisch gezien is dit vaak waar. Ze zien er niet vuil uit. Maar dit wil niet zeggen dat ze “schoon”.

wachtkamerstoel reinigen

Juist omdat ze minder gebruikt worden krijgen ze minder schoonmaakaandacht en kan, net zoals in kantoorstoelen, er een behoorlijke populatie aan huisstofmijt in aanwezig zijn. De uitwerpselen van de huisstofmijt kunnen nare allergieën veroorzaken. Het is dus zaak ook wachtkamerstoelen regelmatig intensief te reinigen.

Het af en toe stofzuigen heeft onvoldoende effect. Huisstofmijt hecht zich vast aan de stof en blijft dus gewoon zitten. Ook alleen maar vlekken verwijderen maakt geen schone wachtkamerstoel. Er zullen nl. door het uitwrijven van het aanwezige vuil nieuwe en andere vlekken ontstaan.

Goed en frequent onderhoud van de wachtkamerstoel is dan van essentieel belang. En door goede reiniging zal de stoffering minder snel slijten en hoeft er dus minder snel in nieuwe vergaderstoelen geïnvesteeerd te worden. Goede reiniging van een wachtkamerstoel is dus belangrijk.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor het reinigen van ook uw wachtkamerstoelen.
Bel ons of stuur ons via de contactpagina een email bericht.

Dieptereiniging van wachtkamerstoelen

Voor vervuilde wachtkamerstoelen wordt door ons altijd de dieptereinigingsmethode toegepast. Met een gespecialiseerde dieptereinigingsmachine worden de gestoffeerde delen van de wachtkamerstoel gereinigd.

De warme reinigingsvloeistof wordt onder hoge druk op de stof gespoten. Er vindt dan een reactie plaats met het in de stof aanwezige vuil. Het vocht en vuil worden vervolgens weer grondig afgezogen. Door deze wijze van werken hoeft er geen overmatige hoeveelheid water gebruik te worden.

Hierdoor zijn uw wachtkamerstoelen in tegenstelling tot veel andere methoden binnen 4 tot 8 uur droog. Door de korte droogtijd krijgen bacteriën, stofmijt, allergenen en schimmels veel minder kans.

Wat kost het reinigen van een wachtkamerstoel?

Voor zakelijke klanten gaan we niet uit van een prijs voor het reinigen van een wachtkamerstoel maar van een projectprijs.  Als u ons laat zien wat voor wachtkamerstoelen u hebt staan en in welke aantallen maken we graag een projectprijs voor u.

We kunnen uw wachtkamerstoelen ook bij wijze van abonnement reinigen.

Vraag ons naar de mogelijkheden via het contactformulier.
We komen ze graag met u bespreken.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van wachtkamerstoel.

Scroll naar top