Bureaustoel reinigen

Een bureaustoel waar iedere dag vele uren op gezeten wordt zit vol met huidschilfers, haren en etens- en drinkresten. Niet echt goed voor een gezond binnenmilieu.

bureaustoel reinigen

Hoe vaak bureaustoelen laten reinigen?

Dit is een vraag die we vanuit het bedrijfsleven vaak ontvangen. En dat is niet zo vreemd want het leeft enorm onder het management en facilitaire medewerkers van bedrijven.

Zij weten best wel dat kantoorstoelen en bureaustoelen de meest vervuilde objecten in een kantoor zijn.
De stoelen worden dagelijks door medewerkers gebruikt. En dat is logisch want daar zijn ze voor bedoeld. We spenderen dan ook heel wat uren per dag op de stoel in nauw contact met de stoffering.

Het bedrijfsmanagement weet ook dat het vreemd is dat de vloer, kasten, bureaus en toiletten dagelijks de nodige schoonmaak aandacht krijgen. Maar de stoelen vaak vergeten worden.  Dag in dag uit en jaar in en jaar uit woerden ze gebruikt zonder dat ze ooit goed gereinigd worden. En toch…

Naast het feit dat schone bureaustoelen gezonder zijn, hebben ze ook een goede uitstraling naar personeel en klanten. En zal door een goede regelmatige reiniging de stoffering minder snel slijten en hoeft er dus minder snel in nieuwe stoelen geïnvesteerd te worden.

We adviseren dan ook om gestoffeerde bureaustoelen minstens één keer per jaar grondig te laten reinigen.

Hoe vuil is mijn bureaustoel?

Tijdens het dagelijks gebruik treden er twee soorten vervuilingen op:

  • vuil dat u ziet (vlekken, kringen, dof worden)
  • vuil dat u niet ziet (huisstofmijt, bacteriën, huidcellen, enz.).

Volgens de American Association of Dermatologists, verliest een mens gemiddeld 300 haren per dag en ongeveer 300.000 huidcellen. Veel van dit organisch materiaal komt terecht op de stoelen en in het tapijt.

De stoelbekleding is zo dus de perfecte schuilplaats voor huisstofmijten. Het is warm, vochtig en er is voldoende voedsel aanwezig: schilfers, kruimels, haren, enzovoort.

De meeste bedrijven gaan pas over reiniging denken als de stoelen zichtbaar vuil geworden zijn (vuil dat u ziet). Maar de niet zichtbare vervuiling heeft veel meer invloed op de werkomgeving dan de niet zichtbare.

Elke keer als iemand op een bureaustoel gaat zitten wordt een deel van alles wat er in de stoelbekleding zit in de lucht geworpen in geademd. Geef maar eens een flinke klap met de platte hand op een bureaustoel.
Niet schrikken van wat er aan vuiligheid de lucht ingaat!

Het effect van een vuile bureaustoel

Wanneer deze stoffen geïnhaleerd worden door medewerkers met een gevoelige luchtweg (astma) kunnen we ervan uitgaan dat dit een negatieve uitwerking heeft op hun gezondheid.

Het gevolg hiervan is dat we een toename zien in het aantal mensen met astmatische aandoeningen, eczeem, hooikoorts, verstopte neus, tranende ogen, jeukende huid en andere allergieën.

Hierdoor is er een kans op een lagere productiviteit en in het slechtste geval ziekteverzuim.
Dit heeft uiteraard weer een directe en diepgaande invloed op de productiviteit van het bedrijf en kan de bedrijfskosten verhogen en zo de winstgevendheid van een bedrijf verminderen.

Kunnen we de bureaustoelen ook zelf reinigen?

We moeten helaas zeggen dat zelf reinigen van een bureaustoel zelden het gewenst resultaat geeft. Dit komt meestal doordat de schoonmaker niet verder komt dan het gebruik van een spuitbus en wat wrijven. De inhoud van de spuitbus wordt dan meestal op de bekleding van de bureaustoel gespoten en er wordt een doekje overheen gehaald.

En is de bekleding daarna schoon?

Nee natuurlijk niet.
In het gunstigste geval is het aanwezige vuil opgelost en uitgewreven over de bekleding. Er is dus zo goed als geen resultaat bereikt.

U weet natuurlijk ook wel dat het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen de stoelbekleding onherstelbaar kan  beschadigen. Dus die middeltjes moeten we zeker heel ver van de stoelen vandaan houden.
Hoe dan wel?

Dieptereiniging van een bureaustoel

Voor vervuilde bureaustoelen wordt door ons altijd de dieptereinigingsmethode toegepast. Met een gespecialiseerde dieptereinigingsmachine wordt de bekleding van de bureaustoel grondig en diep gereinigd.

De warme reinigingsvloeistof wordt onder druk op de stof gespoten. Er vindt dan een reactie plaats met het in de stof aanwezige vuil waardoor het vuil loskomt van de vezels. Het vocht en vuil worden vervolgens weer grondig afgezogen.

Door deze wijze van werken hoeft er geen overmatige hoeveelheid water gebruik te worden. Hierdoor zijn uw stoelen in tegenstelling tot veel andere methoden binnen 4 tot 8 uur droog. Door de korte droogtijd krijgen bacteriën, huisstofmijt, allergenen en schimmels veel minder kans.

Impregneren van een bureaustoel

Na iedere reiniging is het mogelijk om een speciale impregneerlaag op de meubelstof van de bureaustoel aan te brengen.

Bij impregneren van bureaustoelen heeft u de keuze tussen gewoon impregneren en brandvertragend impregneren.

Gewoon impregneren van bureaustoel

Bij gewoon impregneren van een bureaustoel brengen we een onzichtbare laag aan op de meubelstof. Deze laag beschermt de meubelstof tegen snel intrekken van gemorste vloeistoffen.

Brandvertragend impregneren van een bureaustoel

Bij brandvertragend impregneren van een bureaustoel beschermen we de meubelstof niet alleen tegen snel intrekken van vloeistoffen maar ook tegen snelle ontbranding, vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.)

Door meubelstof te behandelen met een brandvertragend impregneermiddel zullen de bureaustoelen voldoen aan de meest voorkomende verticale brandtesten zoals bijvoorbeeld de ISO 6940, ISO 6941, NEN EN 1101, NEN 1102 & DIN 4102/B1.

Inclusief een certificaat voor bijvoorbeeld de brandweer & verzekering.

De door ons gebruikte brandvertrager FRS-TSN is geschikt voor het brandvertragend behandelen van gordijnen en textiel en laat geen witte kringen achter.
Witte kringen ontstaan meestal door de aanwezigheid van hygroscopische zouten in brandvertragende producten. 

Wat kost een bureaustoel reinigen?

Voor zakelijke klanten gaan we altijd uit van een op maat gemaakte projectprijs.
Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt en ons laat zien wat voor bureaustoelen u hebt staan en in welke aantallen maken we dus graag een mooie prijs voor u.
We kunnen uw stoelen ook bij wijze van abonnement reinigen.
Ook iets om over na te denken.

Logo-de meubelreiniger
Scroll naar top