Skip to main content

Trap reinigen

Voor het reinigen van traptapijt of gestoffeerde trap is de Meubelreiniger de aangewezen partij. Je zult versteld staan van wat wij aan vuil en zand uit de trapbekleding halen

Trapbekleding of traptapijt reinigen

In veel huizen is er wel een mooie gestoffeerde of beklede trap aanwezig. Zeker van de begane grond naar de eerste verdieping vinden we vaak een open of gesloten trap met trap tapijt. Maar vaak is ook de (open) trap naar de zolder bekleed met mooi tapijt. Niet zo vreemd natuurlijk want in huis worden meestal geen schoenen gedragen. Pantoffels, slippers of gewoon op sokken lopen. En dan is het belopen van een trap met tapijt lekkerder en prettiger dan een kale harde trap.

Door gebruik wordt de trap vuil

Maar door gebruik gaat jouw mooie trapbekleding er na verloop van tijd toch wel anders uitzien dan toen het pas was gelegd.Natuurlijk is het van belang hoe er met de trap wordt omgegaan maar uiteindelijk zal een trap met daarop trap tapijt na verloop van tijd behoorlijk vuil worden.
Slippers en pantoffels met een rubberen zool kunnen het traptapijt flink vervuilen. Rubber geeft nl. altijd iets af en dat veroorzaakt zwarte sporen op de trapbekleding. Denk maar aan de sporen die de rubberen banden van een auto op de weg achter laten.

Na verloop van tijd is de vervuiling van de traptreden dan ook duidelijk zichtbaar en je merkt dat stofzuigen niet meer het gewenste effect heeft.

En als je je hand over het tapijt haalt, lijkt het wel of er allemaal zand in zit. In veel gevallen is dat ook zo.

En je zult ongetwijfeld ook zien dat intensief belopen gedeeltes meer vervuilen dan de zijkanten van de traptrede. Ook de polen zullen op het loopgedeelte meer ingelopen zijn.

Trap tapijt laten schoonmaken

Door het laten uitvoeren van een goede dieptereiniging op het tapijt van de trap zal er veel vuil uitgehaald worden.
Kijk maar eens naar het resultaat dat we bereikt hebben op een trap.

Bekijk uw mogelijkheden

Wow! Het verschil tussen de gereinigde en niet gereinigde helft is goed te zien.

Reviews van klanten over trap reinigen

In de afgelopen jaren hebben we al heel wat gestoffeerde trappen bij onze klanten mogen reinigen.
Sommige waren extreem vuil en andere waren wat belopen.
Het resultaat na de reiniging was voor alle mensen hetzelfde: doel bereikt, mijn trap is weer schoon!

Hieronder tonen we je wat spontaan gegeven reviews of beoordelingen van een aantal van onze klanten op onze trap reiniging dienst.
Weet je in ieder geval wat je ongeveer kunt verachten als je je trap door de Meubelreiniger laat schoon maken.

Reviews van onze tevreden klanten

Duidelijke communicatie vooraf. _ Geen verassingen. – Goed werk. – Voor kleine meerprijs (€ 25,-) is de bank gevuld daar waar de zitting wat was ingezakt. Zit weer als nieuw! – Op tijd – Advies over verwijderen vlekken. Hoe doe je dit nu?

Bas OtteTevreden klant

Prima ervaring. De meubelreiniger kwam op tijd en heeft keurig werk geleverd. Onze bank ziet er weer tip top uit. Vloer werd netjes afgedekt met zeil en kleed en alles is weer netjes op zijn plek gezet en opgeruimd. We kregen zelfs nog een onderhoudssetje en goede tips voor vlek verwijderen. Jeroen was een prettige persoonlijkheid om in huis te hebben en wat kan hij hard werken!! Meubelreiniger en Jeroen bedankt voor de correcte service en onze “nieuwe” bank!

Menalda Bavicnk – AmersfoortTevreden klant

Netjes te woord gestaan bij het inplannen van de opdracht. Gisteren is mijn groene 3-zits bank gereinigd, ik kan niet anders zeggen dan dat ik dacht dat ze een nieuwe bank hadden neergezet. Buiten dat kwam de pasgewassen frisheid je tegemoet. Zou dit bedrijf aanraden. Nice job!

Boy – NieuwegeinTevreden klant

Zeer professionele aanpak en ook fijn: persoonlijk contact! Alle vragen worden beantwoord en mijn zonnegele bank is inderdaad weer zonnegeel. Waar ik héél erg blij mee ben. Dank!!!

Loet – UtrechtTevreden klant

Vandaag is Jeroen bij ons geweest voor het reinigen van onze bank. De beste keuze die we hadden kunnen maken! Het ziet er weer als nieuw uit. Jeroen zelf was erg gepassioneerd over zijn vak en wist er veel over te vertellen. Top gedaan!

Roy Dessing – GoudaTevreden klant

Heel blij met de reiniging. De banken zijn weer als nieuw. Jeroen Kleverwal is een harde en goede werker en daarnaast ook een heel vriendelijke man. Een aanrader!

Dekker – BergenTevreden klant

Normaal onderhoud van trapbekleding

Een paar keer per week goed stofzuigen van het trap tapijt en de trapbekleding afnemen met een witte doek met lauwwarm water is vaak voldoende om de trap bekleding langere tijd schoon te houden.

Wel belangrijk dat je de trapbekleding goed laat drogen en zolang het traptapijt nat is niet met schoenen gaat belopen.

Met goed stofzuigen haal je zelfs zand uit de trapbekleding. En dat is goed want die scherpe zandkorrels zorgen voor een versnelde slijtage van het trap tapijt. En dat is natuurlijk jammer en niet nodig.
Maar dan moet je wel goed stofzuigen en niet even snel de zuigmond van de stofzuiger er over heen halen. Want daarmee haal je er geen zand uit.

Ben je ook weer toe
aan schone meubels?

Trapbekleding schoonmaken met goede dieptereiniging

Voor het behoud van de trap bekleding is het verstandig om eens in de 2 tot 3 jaar een diepte- of totaalreiniging uit te laten voeren. Als de trappen intensief gebruikt worden en/of er huisdieren naar boven gaan moet dit eigenlijk nog vaker gebeuren. Ons advies is dan 1 x per jaar. Vloerbedekking op de trap reinigen door middel van een dieptereiniging kun je het best overlaten aan een specialist als De Meubelreiniger. Tijdens de reiniging zullen we al het aanwezige vastzittende vuil en zand verwijderen en vlekken behandelen. Door toepassing van de juiste middelen zijn de meeste vlekken na de reiniging verdwenen of in ieder geval een heel stuk minder zichtbaar.

Met onze sproei-extractie reinigingsmethode wordt tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging een zo optimaal mogelijk resultaat bereiken. Als wij jouw trap schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt weer als nieuw.

De Meubelreiniger heeft in de loop van de jaren al heel wat trappen en soorten trapbekleding onder handen gehad.
En het resultaat na reiniging was altijd geweldig.
We hebben dan ook al heel wat klanten het WOW-effect mogen bezorgen.

Om sporen op de trap te voorkomen adviseren we om in plaats van slippers of pantoffels met rubberen zolen, spekzolen te gebruiken. Denk maar aan de zwarte sporen van autobanden (rubber) op de wegen.

5 stappen naar een schone trap

Als we de trap komen reinigen volgen we altijd de volgende 5 stappen – ons stappenplan:

  1. inspectie van de trap en de trapbekleding – zien we geen zaken die mogelijk een belemmering zijn voor het behalen van een goed resultaat? Je moet dan denken aan schade en/of bepaalde vlekken
  2. behandelen van evt. aanwezige vlekken en de loopvlakken
  3. uitvoeren van een dieptereiniging zodat aanwezig vuil en zand wordt verwijderd.
  4. controle en indien noodzakelijk het uitvoeren van een her-reiniging van bepaalde traptreden of stukken
  5. samen de laatste inspectie doen en de schone trap opleveren

Na de oplevering moet de trapbekleding drogen.
Maar je kunt wel direct weer gebruik maken van de trap.

Verf verwijderen van trapbekleding

We krijgen vaak de vraag of we tijdens een reiniging van de trapbekleding ook verf en verfresten verwijderen.
Dit is op zich een makkelijke vraag. Het antwoord is echter niet zo makkelijk.
In onze gedachten valt verwijderen van verf op trapbekleding niet onder het begrip “reinigen”.
Verf is schade aan de trapbekleding en schadeherstel is een lastiger dan vuil en zand verwijderen.
Als er een paar verfspetters op de trapbekleding zitten zullen we die tijdens een reiniging zo goed als mogelijk verwijderen.
Maar als de trapbekleding onder de verfspetters zit wordt dat lastig want iedere verfspetter moet apart aangepakt worden. Je kunt je voorstellen dat we daar dan veel tijd mee kwijt zijn.

Ook is het soort verf belangrijk: verf op waterbasis is makkelijker te verwijderen dan verf op terpentinebasis.
Als je weet dat er verf op de trapbekleding zit willen we dat graag van te voren weten. Geef dat dus op bij de offerteaanvraag.

Zijkant van de trap geverfd.

Maar als de zijkant van de trap geverfd is en de trapbekleding is tijdens het verven niet afgeplakt kan dat resulteren in een verfspoor van op alle traptreden.
Dat is dus echt schade en eigenlijk onherstelbaar. De tijd die gemoeid is met het herstellen van de schade zal hoge kosten met zich meebrengen. En dan is opnieuw bekleden ws. beter en goedkoper.

Toch mogen wij vaak de trapbekleding reinigen als de zijkant geverfd is.
En dan zien we bijna altijd dat tijdens het verven van de zijkant van de trap het traptapijt toch licht geraakt is.
Veel tapijtvezels zitten “vastgeplakt” aan de geverfde zijkant of zijn net geraakt.
Ook dat is door ons niet te verwijderen want de verf zit precies in de hoek zijkant/traptrede en vast aan de vezels.
Bij het losmaken van de verf van de traptrede zal zeker de verf aan de zijkant beschadigt worden.
En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Zo verf je de zijkanten van een trap met trapbekleding zonder dat er verf op de trapbekleding komt.

Trap opnieuw laten bekleden

Het is voor de meeste mensen een afweging: de trap opnieuw laten bekleden of laten reinigen.
En dan wordt al heel snel gekeken naar de prijs van beide oplossingen.

Laten we deze dan even voor jou op een rijtje zetten.
Allereerst het stofferen van de trap.

Vloerbedekking trap verwijderen

Bij de kosten voor het opnieuw laten bekleden van een trap hebben we vaak niet alleen te maken met de kosten voor het aanbrengen van nieuwe trapbekleding.
Als er oude trapbekleding op de trap aanwezig is, komen daar vaak de kosten voor het verwijderen van de oude bekleding van de trap nog bij.
En als die goed en volledig gelijmd is aangebracht zal dat een hele klus worden.
De bovenlaag van het tapijt verwijderen is dan nog wel te doen: gewoon hard aan het tapijt trekken.
Maar de lijmlaag en onderrug daaronder is een heel ander verhaal.
Laten verwijderen van de oude vloerbedekking levert een kostenplaatje op van ca. 250 tot 350 euro per trap.

Nieuwe trapbekleding

De kosten van aanbrengen van nieuwe trapbekleding komt al snel op een prijs van 50 euro per traptrede.
Een trap met 15 tredes komt dan op een bedrag van 750 euro.
Als ook de zijkanten bekleed moeten worden is de prijs hoger.
Als er gekozen wordt voor een niet te duur tapijt zal het bekleden van een trap zo dus makkelijk op een bedrag komen dat tussen de 600 en 1300 euro ligt.

Meer informatie over de kosten voor het bekleden van een trap is HIER te vinden.

Trap tapijt reinigen kosten

De kosten voor het reinigen van een trap zijn afhankelijk van een paar factoren: aantal traptreden, breedte van de trap. En de plaats waar we de trap mogen reinigen.
Maar we garanderen dat de kosten voor het reinigen vele malen lager liggen dan het opnieuw laten bekleden van de trap.

Dus is de trapbekleding nog goed en niet versleten?
Dan is reiniging van de trap zeker de moeite waard.
En de beste manier om erachter te komen wat de kosten zijn is het aanvragen van een vrijblijvende offerte.
Vraag dus direct een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van je trapbekleding.

Ben je ook weer toe
aan schone meubels?

Speciale bekleding voor trappen

Sisal trap reinigen

Sisal is een 100% natuurlijk materiaal en wordt gemaakt van vezels van de Agave plant. Sisal is erg sterk en daarom wordt het veel gebruikt voor het bekleden van een trap.
Maar sisal als trapbekleding heeft ook een paar nadelen: vuil blijft makkelijk tussen de vezels zitten en bij nat reinigen van sisal kan het resulteren in een wat vlekkerig geheel. Door zijn natuurlijke ademende eigenschappen zal sisal snel kleur loslaten als het nat wordt. Het ene stukje sisal zal dat meer doen dan een ander stukje en daardoor ontstaat het vlekkerige geheel.
Een sisal trap reinigen kan dus wel maar je moet rekening houden met kleurverschillen in de sisal als de trap weer droog is.

Jute trap reinigen

Ook jute komen we nog wel eens tegen op de trap.
In het eerste contact geven we dan al aan dat jute niet erg sterk is en het beter is om een sterkere trapbekleding te nemen in plaats van te reinigen. Jute als trapbekleding is wel goed betaalbaar en het is relatief zachter aanvoelt in vergelijking met bijvoorbeeld sisal dat vrij hard is.

Trap reinigen met stoomreiniger

Op zich kan een stoomreiniger gebruikt worden voor het reinigen van een trap. Door de hitte van de stoom zullen veel bacteriën en kleine beestjes dood gaan. Maar het nadeel van een stoomreiniger is dat je geen vuil uit de trapbekleding haalt. Er wordt wel vuil opgelost maar niet afgevoerd. Bij een dieptereiniging wordt heet water met schoonmaakmiddel (geen zeep) op en het tapijt gesproeid en daarna wordt het opgeloste vuil afgezogen (Sproei/extractie methode).
Bij een stoomreiniger wordt erg geen vuil afgezogen.
Je kunt je dus afvragen hoe schoon de trapbekleding dan is?

Trap reinigen met cola

We krijgen nog wel eens de vraag of je een trap met cola kunt reinigen. We snappen de vraag maar een trap reinigen met cola gaat niet over het reinigen van de trapbekleding maar over het verwijderen van lijmresten op de trap die achter zijn gebleven nadat er oude trapbekleding is verwijderd.
En die lijmresten schijnen (wij hebben er geen ervaring mee) te verwijderen te zijn door cola op de traptrede te gieten.  De cola dan laten intrekken in de lijmresten (paar minuten is genoeg). En dan met een goed plamuurmes de lijmresten verwijderen. Dit proces kun je nog een (paar) keer herhalen als het resultaat niet helemaal naar wens is.
De stootborden en zijkanten van de trap kun je met een spons doordrenkt met cola goed nat maken. En daarna de lijmresten verwijderen met het plamuurmes.

Reviews van onze tevreden klanten

Duidelijke communicatie vooraf. _ Geen verassingen. – Goed werk. – Voor kleine meerprijs (€ 25,-) is de bank gevuld daar waar de zitting wat was ingezakt. Zit weer als nieuw! – Op tijd – Advies over verwijderen vlekken. Hoe doe je dit nu?

Bas OtteTevreden klant

Prima ervaring. De meubelreiniger kwam op tijd en heeft keurig werk geleverd. Onze bank ziet er weer tip top uit. Vloer werd netjes afgedekt met zeil en kleed en alles is weer netjes op zijn plek gezet en opgeruimd. We kregen zelfs nog een onderhoudssetje en goede tips voor vlek verwijderen. Jeroen was een prettige persoonlijkheid om in huis te hebben en wat kan hij hard werken!! Meubelreiniger en Jeroen bedankt voor de correcte service en onze “nieuwe” bank!

Menalda Bavicnk – AmersfoortTevreden klant

Netjes te woord gestaan bij het inplannen van de opdracht. Gisteren is mijn groene 3-zits bank gereinigd, ik kan niet anders zeggen dan dat ik dacht dat ze een nieuwe bank hadden neergezet. Buiten dat kwam de pasgewassen frisheid je tegemoet. Zou dit bedrijf aanraden. Nice job!

Boy – NieuwegeinTevreden klant

Zeer professionele aanpak en ook fijn: persoonlijk contact! Alle vragen worden beantwoord en mijn zonnegele bank is inderdaad weer zonnegeel. Waar ik héél erg blij mee ben. Dank!!!

Loet – UtrechtTevreden klant

Vandaag is Jeroen bij ons geweest voor het reinigen van onze bank. De beste keuze die we hadden kunnen maken! Het ziet er weer als nieuw uit. Jeroen zelf was erg gepassioneerd over zijn vak en wist er veel over te vertellen. Top gedaan!

Roy Dessing – GoudaTevreden klant

Heel blij met de reiniging. De banken zijn weer als nieuw. Jeroen Kleverwal is een harde en goede werker en daarnaast ook een heel vriendelijke man. Een aanrader!

Dekker – BergenTevreden klant

Ben je ook weer toe
aan schone meubels?

FAQ tapijt reinigen

Kun je tapijt reinigen met een stoomreiniger?

Je kunt tapijt reinigen met een stoomreiniger maar je moet erg voorzichtig zijn. Stoom is heet en wol kan door die hitte verschrompelen en kunstvezels kunne smelten. Daarnaast haal je met een stoomreiniger geen vuil van het tapijt.

Wat kost het laten reinigen van tapijt?

De prijs voor het laten reinigen van tapijt is sterk afhankelijk van het aantal te reinigen vierkante meters en de gebruikte methode maar zal gemiddeld tussen de €1,50 tot €10,00 per vierkante meter zijn.

Hoe kan zelf mijn tapijt reinigen?

Door met de juiste materialen (tapijtreiniger en reinigingsmiddelen) te gaan werken. Gebruik geen agressieve middelen uit het “keukenkastje” en ook geen middelen op zeepbasis.

Kun je tapijt reiniger droog met poeder?

Je kunt tapijt oppervlakkig reinigen met droge poeder. Veel vlekken zullen er niet uitgaan met deze methode. De poeder zal een verbinding aangaan met de waterstof in de lucht en zo vuil los weken van het tapijt. Zorg dat de poeder volledig wordt verwijderd. Kijk uit voor allergische reacties.

Kun je een vloerkleed chemisch reinigen?

Dat kan alleen bij een stomerij of wasserette die daar de machines voor hebben staan. Chemisch reinigen staat ook bekend als dry cleaning en is reinigen zonder water.

Algemene informatie

Wie is De Meubelreiniger
Wist je dat als er bloedvlekken op de bank zitten we ook een oplossing hebben.
Dat we ook jouw vaste vloerbedekking, kleed of gestoffeerde trap kunnen schoonmaken?
En natuurlijk ook andere zitmeubels als fauteuil, sta-op stoel, relaxstoel en eetkamerstoelen.
Ook alcantara banken en leren banken reinigen doen we dagelijks.

Neem ook eens een kijkje in onze webshop voor producten die we zelf ook dagelijks bij onze klanten gebruiken om problemen en vlekken op te lossen.