Bioscoop- en theaterstoelen reinigen

Stoelen in bioscoop, theater, auditorium en kerken worden niet intensief gebruikt. Toch is periodiek reiniging van deze stoelen waar ieder keer andere mensen op zitten heel belangrijk.

bioscoopstoel reinigen

Schoon laten maken van bioscoopstoelen

In een theater, bioscoop, congreszaal, auditorium, schouwburg en kerkzaal staan vaak mooie en comfortabele stoelen. Stoelen die wat vorm, stof en kleur een onderdeel vormen van het gebouw en huisstijl. Stoelen die een bepaalde mate van comfort bieden om de bezoekers gedurende de dienst, film of optreden goed te laten zitten. Maar ook stoelen die zo lang mogelijk mooi moeten blijven om zo een goede uitstraling op de bezoekers te houden. Schone en frisse stoelen.

Om dat te bereiken is goed onderhoud van de stoelen van essentieel belang. Regelmatig stofzuigen van de stof is wel het minste om het meegebrachte zand uit de stof te krijgen. Aanwezig zand en ander scherp vuil kan de levensduur van de stof negatief beïnvloeden. Regelmatig verwijderen verlengt dus zeker de levensduur van de stoel.
Maar er blijft niet alleen zand achter. Ook worden er etenswaren en drank gemorst. Met vlekken als resultaat.

De stoelen dan, naast goed afzuigen, regelmatig door middel van dieptereiniging schoonmaken is dan zeker aan te bevelen.

Dieptereiniging van stoelen in bioscoop, theater, auditorium en kerk

Voor vervuilde stoelen in uw theater, kerk, auditorium, bioscoop, schouwburg passen we altijd de dieptereinigingsmethode toe. Om het vuil los te maken wordt de stoel ingewreven met een reinigingsmiddel. Na inwerking wordt met een speciale dieptereinigingsmachine de gestoffeerde delen van de stoel gereinigd. De warme reinigingsvloeistof wordt onder hoge druk op de stof gespoten. Er vindt dan een reactie plaats met het in de stof aanwezige vuil. Het vocht en vuil worden vervolgens weer grondig afgezogen. Door deze wijze van werken hoeft er geen overmatige hoeveelheid water gebruik te worden. Hierdoor zijn uw stoelen in tegenstelling tot veel andere methoden binnen 4 tot 8 uur droog. Door de korte droogtijd krijgen bacteriën, stofmijt, allergenen en schimmels veel minder kans.

Theaterstoelen reinigen
Reinigen van ca 1.000 theaterstoelen en tapijt

Vlekken verwijderen

Tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging verdwijnen vaak al veel van de aanwezige vlekken. Toch zullen er altijd nog wel een paar achter blijven.
Wij geven iedere vlek de nodige aandacht. Wat voor soort vlek is het? Op wat voor soort stof zit deze? Hoe en waarmee is deze het beste aan te pakken? Wat vlekbehandeling betreft gaan wij verder waar anderen stoppen. Een 100% garantie geven dat iedere vlek er helemaal uitgaat kunnen we niet en doen we niet. Dat hebben de vele uitgevoerde reinigingen in de afgelopen jaren ons wel geleerd. Maar garanderen dat we 100% ons best doen om voor u het beste resultaat te bereiken doen we wel.

Kauwgom verwijderen van bioscoopstoelen

Je zit een paar uur in de bioscoop en je bent uitgekauwd op je stukje kauwgom. En dus moet je dat ergens laten. Als je dan toch zit kan het stuk kauwgom dus mooi onder de zitting van de stoel geplakt worden.
Als alle zittingen dan weer omhoog geklapt zijn is het niet vreemd om op veel stoelen kauwgom te zien.
En als dat hard geworden is, is het (zonder de stoef te beschadigen) niet zo makkelijk te verwijderen.
Wij hebben daar gelukkig de juiste middelen voor en en het lukt ons dan ook altijd om de kauwgom zonder schade van de bioscoopstoel af te krijgen.

Bioscoopstoel kauwgom verwijderen
Kauwgom verwijderen van bioscoopstoel

Wat kost het reinigen van een bioscoopstoel?

Voor zakelijke klanten gaan we altijd uit van een op maat gemaakte projectprijs. 

Als u ons laat zien wat voor stoelen u in uw theater, bioscoop, kerk of auditorium hebt staan en in welke aantallen maken we graag een projectprijs voor u.
We kunnen uw stoelen ook bij wijze van abonnement reinigen.
Vraag ons naar de mogelijkheden via de contactpagina
We komen ze graag met u bespreken.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van theater- en bioscoopstoelen.

Impregneren van bioscoopstoelen en theaterstoelen

Na iedere reiniging is het mogelijk om een speciale impregneerlaag op de meubelstof van de bioscoop- of theaterstoel aan te brengen.

Bij impregneren van stoelen heeft u de keuze tussen gewoon impregneren en brandvertragend impregneren.

Gewoon impregneren van bioscoop- of theaterstoel

Bij gewoon impregneren van een bioscoop- of theaterstoel brengen we een onzichtbare laag aan op de meubelstof. Deze laag beschermt de meubelstof tegen snel intrekken van gemorste vloeistoffen.

Brandvertragend impregneren van een bioscoop- of theaterstoel

Bij brandvertragend impregneren van een bioscoop- of theaterstoel beschermen we de meubelstof niet alleen tegen snel intrekken van vloeistoffen maar ook tegen snelle ontbranding, vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling.

Door meubelstof te behandelen met een brandvertragend impregneermiddel zullen de bureaustoelen voldoen aan de meest voorkomende verticale brandtesten zoals bijvoorbeeld de ISO 6940, ISO 6941, NEN EN 1101, NEN 1102 & DIN 4102/B1.

Inclusief een certificaat voor bijvoorbeeld de brandweer & verzekering.

De door ons gebruikte brandvertrager FRS-TSN is geschikt voor het brandvertragend behandelen van gordijnen en textiel en laat geen witte kringen achter.
Witte kringen ontstaan meestal door de aanwezigheid van hygroscopische zouten in brandvertragende producten. 

Bioscoopstoelen reinigen
Auditorium stoelen reinigen

Vrijblijvende en gratis offerte aanvragen

Als u het onderstaande formulier invult sturen wij een gratis en vrijblijvende offerte naar het door u opgegeven e-mailadres.

Offerte Bioscoopstoelen
Controleer goed of je je emailadres juist hebt ingevuld! Bij onjuiste invulling komt onze e-mail met offerte niet bij je aan!
(om een goede offerte op te stellen hebben we zoveel mogelijk informatie nodig, maar een paar foto’s sturen zegt meer dan 1000 woorden)
Hoeveel stoelen wil je laten reinigen?
Hoeveel tapijt wil je laten reinigen?

We ontvangen graag een paar foto’s van je!

Maximale uploadgrootte: 10MB

Logo-de meubelreiniger
Scroll naar top