Werkwijze meubelreiniging

Ophalen of op locatie reinigen

De MeubelReiniger reinigt al uw meubels bij u op locatie: dat kan bij thuis of op de zaak.

Zolang we maar stroom en warm water hebben kunnen we reinigen. Het is onze mening dat het meenemen van uw meubels de kans op beschadigingen tijdens het transport aanzienlijk vergroot. Ook maakt transport het reinigen onnodig extra duur(der). Dus geen gesleep met al kostbare meubels. En ook geen dagen of zelfs weken zonder meubels zitten omdat ze ergens in een werkplaats staan.

Uiteraard nemen we bij het reinigen in uw huis de nodige voorzorgsmaatregelen. Hiermee voorkomen we dat de vloer of andere objecten in het huis nat worden of beschadigt raken. Meubelreiniging gewoon op locatie dus!

Wel worden er eisen aan de omgeving gesteld.
Reinigen kan dan weliswaar overal plaats vinden maar het drogen van de meubels na het reinigen moet echt in een droge omgeving plaats vinden met een minimale temperatuur van ca. 15 graden. Als de omgeving waar het meubel staat te koud of te vochtig is, is er schimmelvorming mogelijk.
En de ontstane schimmel is lastig tot helemaal niet meer te verwijderen.

Helaas komen we dit nog wel eens tegen: de bank is voor reiniging verplaatst naar een onverwarmde en vochtige schuur. Helemaal niet nodig want we dekken de vloer altijd goed af.

Onze reinigingsmethode

De Meubelreiniger gebruikt voor het reinigen van meubelstoffen en tapijt uitsluitend goede reinigingsproducten in combinatie met de sproei extractie methode.
sproei extractie methodeDe sproei extractie methode is een natte reiniging. Dit betekent dat er op de meubelstof en/of tapijt een combinatie van water en reinigingsmiddelen wordt aangebracht (sproei) die het vuil van de meubelstof en tapijtpool los maakt.

Er is dan ook direct te zien welke vlekken er niet op water reageren. Dit zijn vaak vlekken op olie of vet-basis en moeten op een andere manier aangepakt worden.

Als het vuil is losgemaakt wordt het vuile water uit de stof opgezogen. Het losgeweekte vuil wordt dus opgezogen (extractie).

Een groot voordeel van de sproei extractie methode is een optimale reiniging van de meubelstof en tapijt.
Nadeel is dat meubelstof soms wel 24 uur nodig heeft om helemaal droog te worden.
Bij tapijt kan het wel tot 2 dagen duren voor het helemaal droog is.

Een goede stof- en materiaalkennis is erg belangrijk bij de sproei extractie methode.
Iedere stof en vlek kan net een andere insteek nodig hebben.

Inspectie vooraf

Voordat we overgaan tot het reinigen van uw meubel(s) of tapijt inspecteren we samen met u uw meubel(s)/tapijt en nemen we wat foto’s.
Als we tijdens de inspectie vlekken constateren waarvan we zeker weten dat die vlekken door ons zeker niet verwijderd kunnen worden (meestal schade ontstaan door gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen) zullen we dat zeggen. Ook geconstateerde beschadigingen worden met u besproken. We zullen dan bepalen welk resultaat door ons haalbaar is. Het is dan aan u om te beslissen om te reinigen of juist toch maar niet.

Voorbereiding

Omdat we altijd bij u reinigen (huis of zaak) zorgen we eerst voor een goede en veilige omgeving waarin de meubels gereinigd kunnen worden. Dit doen we voornamelijk om te voorkomen dat uw vloer door reinigingsvloeistoffen of krassen beschadigd gaat worden. We leggen een groot stuk zeil neer en daarover heen vochtopnemende dekens. Eventueel dekken we zaken als TV, kasten en dergelijke extra af.

Testen

Als we twijfelen aan de kleurechtheid of als we vreemde reacties van de stof verwachten, testen we de stof eerst op een onzichtbare plek met water en de door ons gebruikte reinigingsproducten. Dit is geen garantie dat er echt helemaal niets kan gebeuren want soms “verkleuren” meubelstoffen juist alleen tijdens het droogproces. Ook felgekleurde meubelstoffen (bijv. rood) kunnen tijdens de test geen kleurstoffen afgeven terwijl dat bij het reinigen duidelijk wel te zien is.

Reinigen

Een stoffen bank, bankstel of fauteuil schoonmaken vraagt van de meubelreiniger goede kennis van de stof, de vlekken en de te gebruiken reinigingsmiddelen.
Voor het goed reinigen van tapijt of een stoffen bank, bankstel of fauteuil zijn vier factoren altijd van belang en aanwezig (de cirkel van Sinner):

Sinner-cirkelTijd: voor het laten reageren van het vuil op de aangebrachte middelen

Temperatuur: versnellen en optimalisatie van het tijdsproces

Chemie: reactie met vuil

Arbeid: beweging of actie

 

 

Daarnaast heeft iedere soort meubelstof haar eigen aanpak en producten nodig. Het reinigen van een alcantara bank of bankstel doen we met andere middelen dan het reinigen van een wollen bank. En het schoonmaken van een katoenen bank vraagt weer heel andere kennis en inzet van producten.

We starten de meubelreiniging met het voor behandelen van eventueel aanwezige vlekken. Daarna gaan we de stoffering (wol, katoen, alcantara, leer, enzovoort) met schoonmaakmiddel grondig reinigen. Tijdens het reinigen wordt direct een laag aangebracht die snelle hervervuiling gaat voorkomen.
Het losgekomen vuil wordt met lauwwarm water uit de stof gezogen en afgevoerd.
Dit proces zullen we herhalen totdat we tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Inspectie

Na de meubelreiniging inspecteren we het meubel op het bereikte resultaat. Soms is een nieuwe reiniging of inzet van andere middelen noodzakelijk om een nog beter resultaat te krijgen.

Eindinspectie

Als wij klaar zijn met het reinigen van uw meubel of tapijt doen we samen met u een laatste inspectie.

Drogen

De meubelstof cq het tapijt kan dan drogen.
Let op: De meubels kunt u pas weer in gebruik nemen als deze in zijn geheel droog is. In de meeste gevallen is dat pas de volgende dag.

Stuur ons een bericht via Whatsapp