Waarom je stoffen bank reinigen?

Omdat je geen vlekken, kringen of vuil op je meubels ziet wil dit helemaal niet zeggen dat je bank schoon is. Feit is gewoon dat je bank iedere dag allerlei vuil, haar, dode huidcellen, stof ed. in zich opneemt.

En deze ophoping is met het blote oog zo goed als onmogelijk te zien. Daarom is het belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de meubelstof en het schoonmaken van je bank.

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Stoffen bank reinigen: 5 redenen waarom je het regelmatig moet doen.

Laten we de 5 redenen eens wat meer in detail bekijken.

Reden 1:

Je stoffen bank is vies, zelfs als het niet zo lijkt te zijn. Hoe wordt de bank zo vies? Nou vooral door jou. Wanneer je op je bank gaat zitten of liggen, breng je stof, vuil, zand, huidvet en zweet over naar de bankbekleding. Iedere keer weer.

Meestal zul je dit allemaal niet zien, maar het is er wel. Sla maar eens met je vlakke hand hard op het zitkussen waar je veel zit. Kijk maar eens naar die plek waar je altijd je hoofd neer legt. En de leuningen waar je handen op rusten.

Maar nog erger dan de vervuilingen die zichtbaar zijn is het feit dat het bijdraagt aan de verslechtering van de luchtkwaliteit in huis.

Door regelmatig de bank goed te stofzuigen en gemorste zaken direct weer te verwijderen zal het  minder erg zijn dan bij een bank waar nooit wat aan gedaan wordt. Het periodiek (laten) uitvoeren van een professionele dieptereiniging zal er ook voor zorgen dat je meubels weer vrij zijn van al die nare verontreinigingen.

Reden 2:

Regelmatig je stoffen bank reinigen verlengt de levensduur van je bank en bankstel. Over het algemeen is de aanschaf van een mooie bank een flinke investering. En je zult er waarschijnlijk alles aan willen doen om er zeker van te zijn dat de bank lang meegaat.

Het regelmatig goed schoonmaken van je bank zorgt ervoor dat vuil en oliën verwijdert worden. En daarom kunnen die geen schade meer aan de bankbekleding veroorzaken.

Door een vast bedrag per jaar te betalen voor een goede bankreiniging bespaar je jezelf grote uitgaven voor aanschaffen van een nieuwe bank omdat de oude te snel versleten is. Regelmatig reinigen van je bank zal dus een goed effect op de levensduur van je bank hebben.

Een ander ding is dat zweet zouten bevat. Deze zouten kunnen de kleur van de bank doen vervagen. De zouten kunnen ook de vezels in je bank verzwakken en beschadigen.

Reden 3:

Door je bank te laten reinigen door een professioneel bedrijf zullen oude en nieuwe vlekken verwijdert worden. Zelfs vlekken waar jezelf al alles aan gedaan hebt en waar het niet gelukt is om tot een tevreden resultaat te komen. Hardnekkige vlekken dus.

En of het nu gaat om tekeningen van een creatief kind of een hardnekkige wijnvlek, koffievlek of bloedvlek niemand wil een bank vol met zichtbare vlekken in zijn huiskamer hebben staan.

Probleem met zelf reinigen is dat je eigenlijk precies de verkeerde middelen en aanpak gebruikt. Schoonmaakprofessionals hebben de kennis en ervaring en natuurlijk ook speciale reinigingstechnieken en hulpmiddelen die ze inzetten om vlekken uit je bank te halen en deze zo weer terug te brengen naar een “zo goed als nieuw” conditie.

Reden 4:

Professionele reiniging kan ook het uiterlijk van houten of leren onderdelen van je bank verbeteren. Maar het inhuren van een professional voor het reinigen van je bank kan ook de houten delen schoonmaken en in de was zetten. Zelfde met de leren delen van je bank. Ook deze worden gereinigd en direct voorzien van een goede leerbeschermer.

Reden 5:

Regelmatig uitvoeren van een dieptereiniging kan je gezondheid dus ten goede komen. Het zal helpen bij het verwijderen van stof, huidschilfers van huisdieren en andere luchtverontreinigingen die allergiesymptomen, astma-aanvallen of andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Het professioneel (laten) reinigen van de bankbekleding kan de luchtkwaliteit van uw huis dus verbeteren en jou en jouw gezin gezond houden.

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Regelmatig reinigen van de bank

Nu hebben we het in dit artikel al een paar keer gehad over het regelmatig reinigen.
Maar hoe vaak moet ik dan mijn bank laten reinigen?
Wat is regelmatig?

Ik zou willen adviseren om je stoffen bank jaarlijks schoon te maken.
Waarom? Vooral omdat een stoffen bank (zoals hierboven beschreven) dus erg vuil kan worden zonder dat wij het zelfs maar weten.

Om te bepalen hoe vuile bank is kun je makkelijk zelf een test uitvoeren.
De test bestaat uit het wikkelen van een witte handdoek rond de zuigmond van een stofzuiger. Daarna de plaats waar je het meeste zit afzuigen door de zuigmond met de witte handdoek erover te laten gaan. Nadat je een deel van de bank gezogen hebt bekijk je de witte handdoek.

Schrikken? De handdoek is meestal zwart.
De bank ziet er dus misschien niet vies uit, maar is dat wel. Het is zo een geleidelijk proces dat je niet eens gezien hebt dat de kleur van de bank langzaam aan het veranderen was en dat de oorspronkelijke kleur allang weg is.

Goed onderhoud van je bank is belangrijk

Goed onderhoud van je bank omvat niet alleen jaarlijkse schoonmaak maar ook wekelijkse stofzuigen van de meubelstof. Je stofzuiger is tenslotte niet alleen voor het tapijt en de vloerbedekking. Gebruik het kleine zuigmondje voor het zuigen van de bank en werk rustig. Het er snel overheen halen heeft geen effect op evt. aanwezig zand.

1 x per week goed en rustig zuigen is veel beter dan iedere dag slecht en snel.

Ik beveel ook het aanbrengen van een impregneerlaag na elke reiniging aan. Deze bescherming maakt het stofzuigen effectiever. Als er onmiddellijk aan gemorste dingen wordt gewerkt kunnen veel oude hardnekkige vlekken worden voorkomen.

De impregneerlaag plaatst ook een beschermlaag tussen de meubelstof en de op de bank zittende personen. Hierdoor zal de absorptie van zweetzout vertraagd worden.

Zelfs als je bank geleverd is met een impregneerlaag zal deze na een reiniging opnieuw aangebracht moeten worden. Ook het zitten en wrijven op de bank zal de impregneerlaag doen slijten. De enige manier om 100% bescherming te behouden is door regelmatig opnieuw vooral de zittingen te impregneren.

En dan komen we bij de volgende vraag

Kun je zelf je stoffen bank reinigen?

Als je de verantwoordelijkheid durft te nemen om je stoffen banken zelf schoon te maken is daar helemaal niets mis mee. Maar dan moet je wel goed weten wat je wel en niet kunt en moet doen.

Want gebruik van verkeerde middelen of het hanteren van een verkeerde aanpak kan je mooie bank permanent beschadigen.

Een hoge drukspuit op je bank zetten is bijvoorbeeld iets wat je beter niet kunt doen. Het inwendige hout van het frame kan zomaar gaan schimmelen omdat het te lang nat blijft.

Schoonmaakmiddelen waar een lichte vorm van bleek in zit zal de kleur van de meubelstof permanent beschadigen. Bijtende of scherpe schoonmaakmiddelen kunnen/zullen de vezels aantasten. Gebruik van zeepachtige schoonmaakmiddelen laten restmiddelen (zeep) achter die snel weer vuil gaat aantrekken.

Door gebrek aan ervaring en kennis bij het schoonmaken van meubels kan er dus nog wel het een en ander fout gaan.

De stoffen bank laten reinigen

Een stoffen bank reinigen is het werk van een meubelreiniger en meubelreiniging is een vak dat je het beter aan vakmensen overlaten.

In Nederland zijn er aardig wat bedrijven die dit aanbieden. Veel van hen bieden goedkope schoonmaakdiensten. Net startende bedrijven die lage prijzen hebben om klanten aan te trekken. Maar laat je niet voor de gek houden door die lage prijzen.

Het is niets meer dan een marketingstrategie om een stuk markt te winnen. Deze goedkope meubelreinigers gebruiken schoonmaakmiddelen en -apparatuur van goedkope kwaliteit. En ze vinden tijd belangrijker dan kwaliteit.

Logisch want door hun lage prijs moeten ze meer klanten per dag afwerken om toch nog wat te verdienen. Of ze huren ongetrainde schoonmakers in aan die tijdens het schoonmaken niet weten wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. Stof nat maken en uitzuigen is echt onvoldoende om een bank goed en diep te reinigen.

Ze doen gewoon hun werk omdat je dat gevraagd hebt. Niets meer en niets minder. Het is dus maar de vraag of u de kwaliteit krijgt die u voor ogen had toen u de afspraak maakte.

Schakel een professionele meubelreiniger in

Het is dus verstandiger om een specialist of professional in te huren. Professionele meubelreinigers  leveren gewoon beter werk af. Ze zijn goed opgeleid, hebben jarenlange ervaring en doen dit dagelijks. Tot slot doen ze meer in minder tijd dan je zelf kunt doen.

Natuurlijk gaat het inhuren van een professionele meubelreiniger je geld kosten. Maar in ruil daarvoor krijg je een hoge kwaliteit reinigingsservice en ziet je bank er weer schoon en fris uit.
Een goede meubelreiniger geeft altijd veel tips om de bank zo goed mogelijk te onderhouden.

Dus het inhuren van een professionele meubelreiniger is veel beter dan alleen maar naar de prijs te kijken en te kiezen voor de goedkoopste met een lage kwaliteit.

De Meubelreiniger: voor het professioneel reinigen van je bank

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Lees onze Tips en Adviezen !

Scroll naar top