7 tips voor verwijderen rooklucht uit een auto

Mijn auto stinkt naar rook

Stinkt jouw auto ook naar de sigaretten en nicotine van de vorige eigenaar?
Rooklucht verwijderen in een auto valt niet mee.
In dit special artikel gaan we je 7 tips geven die je kunt opvolgen om de vieze rooklucht uit je auto te halen of in ieder geval te verminderen.

Rooklucht verwijderen kun je eerste proberen zelf te doen.
Zeker als er niet veel of niet lang in de auto gerookt is kun je het zeker proberen.
Voordat je professionals erbij gaat halen is er een aantal dingen die je eerst zelf kunt proberen om de rooklucht te verwijderen.

Laten we verder lezen.

rooklucht uit auto

Rooklucht in je auto! Wat kun je zelf doen?

Tip 1: automatten

Maak de automatten schoon of nog beter: gooi ze weg en vervang ze door nieuwe automatten.

Tip 2: de asbak

Zijn de asbakken in de auto gebruikt? Maak ze schoon en spuit er een luchtverfrisser in. Wrijf dat in met keukenpapier. Er blijft dan een dun laagje luchtverfrisser in de asbak zitten en dat geeft een tijdje een lekker geurtje af. Of doe een paar dagen koffieprut in de asbak om de geur te absorberen.

Tip 3: luchtfilters

Vervang altijd alle aanwezige luchtfilters in de auto. Eventueel kun je ook direct alle luchtslangen vervangen. Want ook daar is de rooklucht ingetrokken en als je de aanjager aanzet zal de lucht weer de auto in geblazen worden.

Tip 4: interieur schoonmaken

Poets het interieur van de auto met azijn en water. Vergeet de ruiten niet.  Doe ca. 60 ml schoonmaakazijn in een plantenspuit met 500 ml water. Goed schudden en de ruiten en de bekleding met dit mengsel besproeien. Veeg overtollig vocht op. Je auto zal naar azijn gaan ruiken maar die geur verdwijnt vrij snel weer.

Tip 5: gebruik koffiebonen

Leg geroosterde koffiebonen in je auto. Neem wat (papieren) schaaltjes en leg op ieder schaaltje een lepel koffiebonen. Zet de ramen een stukje open. Haal de schalen na een paar dagen uit de auto en controleer even of je nog een rooklucht ruikt. Wie weet werkt deze wel voor jou?

Tip 6: gebruik ammoniak of azijn

Zet 1 of 2 kopjes ammoniak (azijn werkt ook) een nachtje in de auto. Ammoniak is erg sterk, dus zorg dat je zelf niet in de auto zit als je er ammoniak in zet. Laat een paar dagen staan en haal het er dan weer uit. Zet de ramen open en lucht de auto goed door.  Rooklucht niet weg? Eventueel een keer herhalen.

Tip 7: stoelen en bank reinigen

Reinig de autostoelen en autobank met een schoonmaakmiddel en water. Test wel eerst je schoonmaakmiddelen op een onopvallend plekje. En gebruik absoluut geen al te sterke of agressieve middelen. Want deze gaan zeker je stoelbekleding verpesten. Dit werk kun je ook door een professionele meubelreiniger laten uitvoeren. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt.

Verwijderen van de rooklucht in een auto is het probleem aan de bron aanpakken.

Ben je ook weer toe aan schone meubels?

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Nog steeds een rooklucht in je auto?

Laat een ozonbehandeling uitvoeren. Er wordt dan een ozongenerator in je auto gezet.  Ozon oxideert en denatureert de resterende organische verbindingen die de stank veroorzaken.

Doe dit niet zelf en laat dit aan een professioneel bedrijf over. Ozonbehandeling kan schadelijk zijn voor de auto en voor je gezondheid.

Er zijn speciale bedrijven die de auto voor je onder handen kunnen nemen, zodat deze weer op zijn allerschoonst wordt. De auto ruikt na een ozonbehandeling fris en neutraal en de grootste hoeveelheid bacteriën is vernietigd. De rooklucht is dan verleden tijd.

Nog vragen?
Neem contact op via info@demeubelreiniger.nl of bel naar 085 016 0938

Anderen bekeken ook:

Lees onze Tips en Adviezen !

Scroll naar top