UF2000 gebruiksaanwijzing

Hoe kattenurine verwijderen?

Het gaat vaak meer om het verwijderen van de geur van de urine dan om het verwijderen van de urine. Omdat de urine diep in meubels of tapijt terecht is gekomen zal alleen een goede geur neutralisator goed werken. Bijvoorbeeld UF2000.

Hoe kattenurine uit vloerbedekking verwijderen?

Spoor de plek op waar de urine ligt en giet daar een geurneutralisator als UF2000 op. Laat het drogen en controleer de plek. Eventueel herhalen. Gebruik voldoende UF2000, alleen sprayen is niet voldoende!

Hoe urinegeur uit banken en stoelen halen?

Spoor de urineplek op en giet hier voldoende UF2000 op. Iedere urinedruppel moet geraakt worden door UF2000. Alleen dan zal het effect optimaal zijn.

Algemene gebruiksaanwijzing UF2000

Het is echt heel belangrijk dat de UF2000 altijd voldoende in contact komt met de achtergebleven urine.

Echt iedere aanwezige druppel urine moet geraakt worden door voldoende UF2000.

Daarom is het belangrijk om voldoende UF2000 aan te brengen en het
dan goed in te laten trekken. Niet schrobben of inwrijven.
Laat UF2000 gewoon zijn werk doen.

De te behandelen urineplek dient in zijn geheel én lang genoeg met de UF2000 in contact te komen om de urinegeur te kunnen neutraliseren. Laat de behandelde plaats vervolgens natuurlijk opdrogen.

UF2000 urinegeur bestrijder kopen

De UF2000 urine geur bestrijder is te koop in onze webshop

Urinegeur verwijderen uit steen of beton

Onbehandeld steen of beton ziet eruit als een harde materie, maar eigenlijk is het als een harde spons die de urine gemakkelijk absorbeert door de vele kleine openingen.
Dit betekent dat de urine gemakkelijk tot diep in de steen of het beton kan trekken.
Dit maakt het geurverwijderingsproces lastig.
Voor het beste resultaat volg je onderstaande stappen:

 • Gebruik geen andere (chemische) schoonmaakmiddelen of maskeerders!
 • Zorg ervoor dat de vloer goed droog is.
 • Wanneer er nog lijmresten van vloerbedekking op de vloer
  aanwezig, verwijder deze dan eerst.
 • Maak de ondergrond veegschoon en stofvrij.
 • Spray de UF2000 rijkelijk (verzadigen) op de plaats van de urine met behulp van de triggerspray flacon of een lage druk vernevelaar (plantenspuit of bestrijdingsmiddelen spuit). Zorg ervoor dat minimaal net zoveel UF2000 wordt aangebracht als dat er redelijkerwijs urine in zit.
 • Dek de plaats gedurende 1 á 2 uur af met plastic om te snelle verdamping te voorkomen en ervoor te
  zorgen dat de UF2000 goed in het beton op steen kan doordringen.
 • Hou er rekening mee dat bij een eerste behandeling met UF2000 van een oude urinevlek het zou kunnen zijn dat de urinegeur in eerste instantie intensiever wordt. Dit duidt erop dat de urine stilaan aan het
  oplossen is en naar de oppervlakte komt.
 • Verwijder het plastic en maak de plek droog.
 • Breng UF2000 nogmaals aan. Laat de plek 1 á 2 uur goed drogen (afhankelijk van de temperatuur kan dit korter of langer duren).
 • Breng telkens om de 1 à 2 uur (droogtijd) UF2000 aan totdat de urinegeur volledig is verwijderd.
 • Nadat de urinegeur en vlek zijn verwijderd, verwijder dan het residu met behulp van een beetje water en dep het op met een (keuken)papier of een droge doek.

100% privacy – wij houden ook niet van SPAM!

Urinegeur verwijderen uit houten vloeren

Urine vlekken in houten vloerdelen of hardhouten vloeren zijn een van de moeilijkste vlekken om te verwijderen, en dan met name wanneer door herhaaldelijk urineren het hout donker van kleur is geworden.
De donkere plekken betekenen dat er een opeenhoping is van gedroogde, urinezouten (urine kristallen), maar ook dat er reeds hout aantasting heeft plaatsgevonden, doordat de zure urine in het hout is gebeten.

Door enkele malen een behandeling uit te voeren, is UF2000 in staat om de urinegeur volledig te verwijderen, en kan tevens de opeenhoping van de gedroogde zout kristallen grotendeels verwijderd worden.
De schade aan het hout echter kan helaas niet door ons product verholpen worden.
Meestal kan dit door licht opschuren en een nabehandeling (met was of lak) weer acceptabel gemaakt worden.

Voor het opschuren en afwerken met was of lak eerst de urineplek verwijderen met UF2000.
Door in eerste instantie de urineplek(ken) enkele malen te behandelen zal het later gemakkelijker worden de uitgebeten plek(ken) eventueel bij te werken.

Begin met de urine bron(nen) in te spuiten met UF2000.
Breng vervolgens UF2000 op de gehele vloer aan. Bedek de natte vloer met een stuk plastic om te voorkomen dat de UF2000 te snel verdampt. Nadat de UF2000 is aangebracht wordt de urinegeur meestal na enige tijd iets sterker waarneembaar, dit komt doordat de geur naar de oppervlakte komt. Verwijder na circa 30 minuten het plastic en maak de vloer droog met (papieren) handdoeken.
Herhaal de behandeling na 30 minuten totdat alle urinegeur is verwijderd. Elke behandeling zal de conditie van het oppervlak verbeteren, als bewijs zullen de donkere plekken steeds lichter worden van kleur en kleiner worden in diameter, totdat alle urine compleet is verwijderd.

Behandel de urine spots (bronnen) apart totdat alle vlekken nagenoeg zijn verdwenen of lichter zijn geworden, wat betekend dat de urine is verwijderd. Laat vervolgens de houten vloerdelen drogen.
Neem de vloer na de laatste behandeling af met wat water en maak de vloer vervolgens droog.
Door UF2000 te gebruiken zal de urine geur verdwijnen, zullen de donkere plekken verminderd worden en zal het later gemakkelijker worden om de vloer middels schuren en/of een behandeling met lak of was weer
nieuw te laten lijken.
Meestal is na gebruik van UF2000 de vloer dusdanig schoon dat een nabehandeling achterwege kan blijven.

Urinegeur verwijderen uit vloerbedekking of stoffen meubelen

BELANGRIJK!!
Controleer altijd vooraf of het te behandelen materiaal kleurechtheid blijft door het product allereerst op een onopvallende plaats te testen!

Voor pas ontstane urine plekken:

Gebruik geen andere (chemische) schoonmaakmiddelen of maskeerders. Ook niet shampoorellen.
Indien je van plan bent toch je vloerbedekking te shampoorellen of reinigen doe dit dan alleen nadat u de urinegeur en urinevlekken met UF2000 heeft verwijderd.
Neem allereerst zoveel mogelijk urine op door dit op te deppen met keukenpapier. Niet met je schoen aandrukken, omdat anders uw voetstappen sporen van urine op uw vloerbedekking of kleed kunnen
achterlaten. Gebruik je handen om het keukenpapier aan te drukken.
Daarna uiteraard je handen goed met zeep wassen of gebruik bij voorkeur beschermende plastic handschoenen.

Gebruik de sprayflacon om de urineplek en de onderliggende laag goed met UF2000 te verzadigen. Voor het beste resultaat om de urinegeur en urinevlek compleet te verwijderen, is het een een eis dat de UF-2000
volledig in contact komt met de urine die in het materiaal getrokken is.
Laat de plek vervolgens normaal opdrogen.

Nadat de urinegeur en/of urinevlek is verwijderd, verwijder dan het residu met behulp van een beetje water en dep de plaats op met een keukenpapier. Het is belangrijk dit te doen omdat anders het residu wederom vuil kan aantrekken.

Bij oude, gedroogde urine vlekken:

Het zou kunnen zijn dat langdurige urinevlekken de kleur van uw tapijt aangetast kunnen hebben. Zelfs een volledige urine verwijdering met UF2000 kan dit echter niet meer verhelpen.
Gebruik geen andere (chemisch) schoonmaakmiddelen of maskeerders. Ook niet shampoorellen.
Als je van plan bent toch jouw vloerbedekking te shampoorellen of reinigen doe dit dan alleen nadat je de urinegeur en urinevlekken met UF2000 heeft verwijderd.

Gebruik de sprayflacon om de urineplek en de onderliggende laag goed met UF2000 te verzadigen (voor het beste resultaat om de urinegeur en urinevlek compleet te verwijderen, is het een vereiste dat de UF-2000
volledig in contact komt met de urine welke in het materiaal getrokken is). Laat de plek vervolgens normaal opdrogen.

Voor zeer oude en moeilijk te verwijderen urinevlekken

Breng overmatig UF2000 (verzadigen) op de vlek aan en dek het af met een stuk plastic om ervoor te zorgen dat de UF2000 langer zijn werk kan doen.
Hou er rekening mee dat bij de eerste behandeling met UF2000 van een oude urinevlek het zou kunnen zijn dat de urinegeur in eerste instantie intensiever wordt. Dit komt vaker voor bij oude, erge urinevlekken: Dit
duidt erop dat de urine stilaan aan het oplossen is en naar de oppervlakte komt.

Verwijder na enkele uren het plastic en dep de natte plek droog met een (papieren) doek.
Herhaal eventueel de behandeling hierboven enkele dagen achtereen totdat de urinevlek niet langer zichtbaar is, of dat de urinegeur volledig verwijdert is (in sommige situaties kunnen wel 3 tot 4 behandelingen noodzakelijk zijn).
Nadat de urinegeur en vlek zijn verwijderd, verwijder dan het residu met behulp van een beetje water en dep het op met een (keuken)papier of een droge doek. Het is belangrijk dit te doen omdat anders het residu weer vuil kan aantrekken (en er kringen kunnen ontstaan).

Je ruikt de urine maar kan de exacte plaats niet traceren?

Lokaliseer dan de voor het blote oog onzichtbare urinevlekken met de handige Ecodor ‘Urine zoeker’ lamp.
De in urine aanwezige (opgedroogde) zouten zullen door de lamp oplichten waardoor een ‘bron’ behandeling wordt gemaakt.
Maak de ruimte donker en speur het oppervlak af door de zoeklamp tot circa 10 cm boven het oppervlak te laten schijnen. Wit / groen opgelichte plekken duiden op urine (zouten).

Behandel deze plekken met UF2000 volgens bovenstaande gebruiksaanwijzing(en).

Scroll naar top