Trap

Gestoffeerde trap reinigen

In veel huizen is een mooie gestoffeerde of beklede trap aanwezig. Zeker van de begane grond naar de eerste verdieping. Maar vaak is ook de trap naar de zolder bekleed met mooi tapijt.
Uw mooie traptapijt gaat er echter na verloop van tijd anders uitzien dan toen het pas was gelegd. Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik maar een beklede trap kan na verloop van tijd behoorlijk vuil worden. Het vuil is erin gelopen en stofzuigen heeft niet meer het gewenste effect. Het vuil op de treden is dan ook duidelijk zichtbaar aanwezig.
Dit is helaas niet tegen te gaan. En u zult ongetwijfeld ook zien dat intensief belopen gedeeltes meer vervuilen dan de zijkanten van de traptrede. Ook de polen zullen op het loopgedeelte meer ingelopen zijn.

Normaal onderhoud van traptreden

Trap reinigenEen paar keer per week stofzuigen en de bekleding afnemen met een witte doek met lauwwarm water is vaak voldoende om de trap langere tijd schoon te houden. Wel de bekleding goed laten drogen en zolang de stof nat is niet belopen. U zult versteld staan wat gewoon stofzuigen en water doet!
Wat u niet moet doen is zeephoudende producten als afwasmiddel of wolwasmiddelen gebruiken om de trap te reinigen of de vlekken te laten verdwijnen. Door gebruik van deze middelen ontstaan vaak later weer problemen. De zeepresten blijven achter in het tapijt en trekken nieuw vuil aan. Het reinigen was dus een zeer tijdelijke oplossing. Of er ontstaan vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Een chloorvlek is immers geen vlek maar onherstelbare schade.

Dieptereiniging van de trap

Voor het behoud van de trapbekleding is het verstandig om eens in de 2 tot 3 jaar een diepte- of totaalreiniging uit te voeren. Indien er weinig aan normaal onderhoud is gedaan moet dit eigenlijk nog vaker gebeuren (1 x per jaar).

Het uitvoeren van een dieptereiniging kunt u het best overlaten aan een specialist als De MeubelReiniger. Tijdens de reiniging zullen we al het aanwezige vastzittende vuil verwijderen en vlekken behandelen. Door toepassing van de juiste middelen zijn de meeste vlekken na de reiniging verdwenen of in ieder geval een heel stuk minder zichtbaar.

Met onze sproei-extractie reinigingsmethode wordt tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging een zo optimaal mogelijk resultaat bereiken. Als wij uw trap schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

Wat kost het schoonmaken van een trap?

Het tarief voor het reinigen van uw gestoffeerde trap kunt u vinden op onze tarieven pagina.
Wanneer we constateren dat uw trapbekleding vanwege beschadiging of de aard van vervuiling niet of slecht te reinigen is, zullen we u dat vooraf zeggen en met u overleggen over wel of niet reinigen. Als u besluit niet te reinigen berekenen we u geen kosten door.
Als de trapbekleding wel te reinigen is maar er na reiniging nog vlekken aanwezig zijn die niet voor de volle 100% weg zijn, worden de kosten voor reinigen doorberekend. Uiteraard doen we meer dan onze best het best mogelijke resultaat te bereiken.
Ook wanneer er na reiniging onder het vuil schade aan het traptapijt geconstateerd wordt, berekenen we de kosten voor het reinigen aan u door.

De MeubelReiniger geeft geen garantie dat alle aanwezige vlekken verwijderd zullen worden. Vooral vlekken ontstaan door gebruik van verkeerde middelen kunnen onherstelbare “vlekken” achter laten.