Trapbekleding reinigen

trepbekleding reinigen

gestoffeerde trap reinigenIn veel huizen is er wel een mooie gestoffeerde of beklede trap aanwezig. Zeker van de begane grond naar de eerste verdieping vinden we vaak een open of gesloten trap met trapbekleding. Maar vaak is ook de trap naar de zolder bekleed met mooi tapijt.

Uw mooie trapbekleding gaat er echter na verloop van tijd anders uitzien dan toen het pas was gelegd. Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik maar een beklede trap kan na verloop van tijd behoorlijk vuil worden. Het vuil is erin gelopen en stofzuigen heeft niet meer het gewenste effect. Het vuil op de treden is dan ook duidelijk zichtbaar aanwezig.

Dit is helaas niet tegen te gaan. En u zult ongetwijfeld ook zien dat intensief belopen gedeeltes meer vervuilen dan de zijkanten van de traptrede. Ook de polen zullen op het loopgedeelte meer ingelopen zijn.

Overigens is het niet alleen vuil dat op en in de trapbekleding zit. Ook het gebruik van slippers, pantoffels en schoenen met een rubberen zool zullen sporen achterlaten op de trapbekleding.

Normaal onderhoud van trapbekleding

Een paar keer per week stofzuigen en de bekleding afnemen met een witte doek met lauwwarm water is vaak voldoende om de trap langere tijd schoon te houden. Wel de trapbekleding goed laten drogen en zolang de stof nat is minimaal belopen. U zult versteld staan wat gewoon stofzuigen en warm water met het tapijt op de trap doet!

Wat u nooit moet doen is zeephoudende producten als afwasmiddel of wolwasmiddelen gebruiken om de trap te reinigen of de vlekken te laten verdwijnen. Door gebruik van deze middelen ontstaan vaak later weer problemen. De zeepresten blijven achter in het tapijt en trekken nieuw vuil aan. Het reinigen was dan dus een zeer tijdelijke oplossing.

Of er ontstaan vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Een chloorvlek is immers geen vlek maar onherstelbare schade aan het traptapijt.

Ons advies is om in plaats van slippers of pantoffels met rubberen zolen, spekzolen te gebruiken.
U zult het verschil op de vloerbedekking van de trap echt zien.

Trapbekleding reinigen d.m.v. dieptereiniging

Voor het behoud van de trapbekleding is het verstandig om eens in de 2 tot 3 jaar een diepte- of totaalreiniging uit te voeren. Indien er weinig aan normaal onderhoud is gedaan moet dit eigenlijk nog vaker gebeuren (1 x per jaar).

trapbekleding gestofferde trap reinigen

Trapbekleding reinigen door middel van een dieptereiniging kunt u het best overlaten aan een specialist als De MeubelReiniger. Tijdens de reiniging zullen we al het aanwezige vastzittende vuil verwijderen en vlekken behandelen. Door toepassing van de juiste middelen zijn de meeste vlekken na de reiniging verdwenen of in ieder geval een heel stuk minder zichtbaar.

Met onze sproei-extractie reinigingsmethode wordt tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging een zo optimaal mogelijk resultaat bereiken. Als wij uw trap schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

In dit voorbeeld is duidelijk te zien wat een verschil het reinigen van trapbekleding maakt. Rechts ziet het gereinigde deel en links het deel dat nog niet gereinigd is.

De MeubelReiniger heeft in de loop van de jaren al heel wat trappen en soorten trapbekleding onder handen gehad.
En het resultaat na reiniging was altijd geweldig.
We hebben dan ook al heel wat klanten het WOW-effect bezorgd.

Wilt u ook de trapbekleding van uw trap laten reinigen?
Bel ons op 085 016 0938 voor een vrijblijvende prijsopgave of vul het formulier onder in d epagina in en stuur dat op, Je ontvangt dan een prijsopgave via email.

Wat kost het reinigen van een trap?

Gestoffeerde trap reinigen

Genoemde prijzen zijn:

  • all-in (alle kosten zijn inbegrepen)
  • van toepassing op het uitvoeren van een dieptereiniging
  • op standaard open of gesloten gestoffeerde trappen
  • met 12 tot 15 treden
  • en een breedte van ca. 80-90 cm
  • incl. het aanbrengen van een beschermende laag op het traptapijt.

1 trap: € 140,-

2 trappen: € 215,-

Tapijt overloop ed. : € 8,- per vierkante meter

Wanneer we constateren dat uw trapbekleding vanwege beschadiging of de aard van vervuiling niet of slecht te reinigen is, zullen we u dat vooraf zeggen en met u overleggen over wel of niet reinigen. Als u besluit niet te reinigen berekenen we u geen kosten door.

Als de trapbekleding wel te reinigen is maar er na reiniging nog vlekken aanwezig zijn die niet voor de volle 100% weg zijn, worden de kosten voor reinigen doorberekend. Uiteraard doen we meer dan onze best het best mogelijke resultaat te bereiken. Vooral vlekken ontstaan door gebruik van verkeerde middelen kunnen onherstelbare “vlekken” achter laten.

Ook wanneer er na trapbekleding reinigen onder het vuil schade aan het trapbekleding geconstateerd wordt, berekenen we de kosten voor het reinigen aan u door.

Vraag via dit formulier een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan voor het uitvoeren van een dieptereiniging op uw trapbekleding.

Ja, ik ontvang graag gratis een vrijblijvende prijsopgave
voor het uitvoeren van een dieptereiniging op mijn trapbekleding.

Je naam

Je email - we vragen dit omdat we je een offerte per mail gaan sturen.

Je telefoonnummer - we vragen dit omdat we je kunnen bellen als we nog vragen hebben.

Je woonplaats - we vragen dit omdat de woonplaats belangrijk is voor het bepalen van het reinigingsbedrag.

Je kunt hier wat foto's meesturen (een beeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden)

En hier wat extra toelichting geven op je aanvraag

Ervaringen van onze klanten

Wat zijn de ervaringen van een aantal van onze klanten die de trapbekleding door de Meubelreiniger lieten reinigen:

Nieuwegein

★★★★★
5 5 1
Topservice m.b.t het reinigen van een door daklekkage vervuilde trap. Na de eerste schoonmaakbeurt en het opdrogen van de trap werden roestachtige vlekken zichtbaar. Werd zonder enig probleem perfect opgelost met een tweede servicebeurt. Een klein maar uitstekend bedrijf met geweldige mensen met een mentaliteit die je meer zou willen zien!

Halsteren

★★★★★
5 5 1
Mijn trap is weer als nieuw! Ik wist niet wat ik zag toen de reiniger klaar was. Vanaf nu laat ik periodiek mijn trap reinigen en volgend jaar zijn mijn meubels aan de beurt. Bravo.

Zaandam

★★★★★
5 5 1
Jeroen heeft de overloop en de trap gereinigd. Een echte vakman die ouderwets nog trots is op het eindresultaat!!! Het ligt er allemaal als nieuw bij!! Top gedaan Jeroen!!!

Zaandam

★★★★★
5 5 1
Prima gedaan

Alphen aan den Rijn

★★★★★
5 5 1
Top Service. Trapbekleding is weer als nieuw!

Aerdenhout

★★★★★
5 5 1
Na 2,5 uur zagen onze twee trappen en overloop met vaste vloerbedekking er weer als nieuw uit. Zeer tevreden!

De MeubelReiniger is een bedrijf voor professioneel reinigen van tapijt, kleden, trapbekleding en alle gestoffeerde en leren meubels als bank, bankstel, stoel en fauteuil. Als meubelreiniger van meubelstoffen en leer leveren we specialistische reiniging voor zowel particulieren als bedrijven in heel Nederland.