Trapbekleding reinigen

trepbekleding reinigen

In veel huizen is er wel een mooie gestoffeerde of beklede trap aanwezig. Zeker van de begane grond naar de eerste verdieping vinden we vaak een open of gesloten trap met trap tapijt. Maar vaak is ook de trap naar de zolder bekleed met mooi tapijt op de trap.

Uw mooie vloerbedekking op de trap gaat er echter na verloop van tijd anders uitzien dan toen het pas was gelegd. Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik maar een beklede trap kan na verloop van tijd behoorlijk vuil worden. Het vuil is erin gelopen en stofzuigen heeft niet meer het gewenste effect. Het vuil op de treden is dan ook duidelijk zichtbaar aanwezig.

Dit is helaas niet tegen te gaan. En u zult ongetwijfeld ook zien dat intensief belopen gedeeltes meer vervuilen dan de zijkanten van de traptrede. Ook de polen zullen op het loopgedeelte meer ingelopen zijn.

Overigens is het niet alleen vuil dat op en in de vloerbedekking van de trap zit. Ook het gebruik van slippers, pantoffels en schoenen met een rubberen zool zullen sporen achterlaten op de trapbekleding.

Normaal onderhoud van trapbekleding

gestoffeerde trap reinigenEen paar keer per week goed stofzuigen van het trap tapijt en de trapbekleding afnemen met een witte doek met lauwwarm water is vaak voldoende om de trap bekleding langere tijd schoon te houden.

Met goed stofzuigen haal je zelfs zand uit de trapbekleding. En dat is goed want die scherpe zandkorrels zorgen voor een versnelde slijtage van het trap tapijt. En dat is natuurlijk jammer en niet nodig.

Wel de trapbekleding goed laten drogen en zolang het traptapijt nat is minimaal belopen.

Je zult versteld staan wat regelmatig goed stofzuigen en warm water met het tapijt op de trap doet!

Wat u nooit moet doen is zeephoudende producten als afwasmiddel of wolwasmiddelen gebruiken om de trap te reinigen of de vlekken te laten verdwijnen. Door gebruik van deze middelen ontstaan vaak later weer problemen. De zeepresten blijven achter in het tapijt en trekken nieuw vuil aan. Het reinigen was dan dus een zeer tijdelijke oplossing.

Of er ontstaan vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Een chloorvlek is immers geen vlek maar onherstelbare schade aan het traptapijt.

Wat zijn de ervaringen van een aantal van onze klanten die de trapbekleding door de Meubelreiniger lieten reinigen:

 • Sabina Vellinga – Schiedam

  Top bedrijf van het begin tot het eind. Vandaag de trap en overloop laten reinigen en ik had zo me bedenkingen erbij of alles wel eruit zou gaan,maar alles is eruit dankzij de ervarenheid van de medewerker. Ik ben zeer content met dit bedrijf ,laat zeker volgend jaar mijn meubels en vloerkleed reinigen.

 • Frans – Nieuwegein

  Topservice m.b.t het reinigen van een door daklekkage vervuilde trap. Na de eerste schoonmaakbeurt en het opdrogen van de trap werden roestachtige vlekken zichtbaar. Werd zonder enig probleem perfect opgelost met een tweede servicebeurt. Een klein maar uitstekend bedrijf met geweldige mensen met een mentaliteit die je meer zou willen zien!

 • Cees Verberne – Halsteren

  Mijn trap is weer als nieuw! Ik wist niet wat ik zag toen de reiniger klaar was. Vanaf nu laat ik periodiek mijn trap reinigen en volgend jaar zijn mijn meubels aan de beurt. Bravo.

 • Dennis Deekman – Zandam

  Jeroen heeft de overloop en de trap gereinigd. Een echte vakman die ouderwets nog trots is op het eindresultaat!!! Het ligt er allemaal als nieuw bij!! Top gedaan Jeroen!!!

 • Imke Vegter – Alphen aan den Rijn

  Top Service. Trapbekleding is weer als nieuw!

 • Jaap Moes – Aerdenhout

  Na 2,5 uur zagen onze twee trappen en overloop met vaste vloerbedekking er weer als nieuw uit. Zeer tevreden!

 • Patricia van Til – Zwaag

  Ontzettend bedankt voor het reinigen van onze trap en banken! Alle stank is verdwenen!

Trap bekleding reinigen met goede dieptereiniging

Voor het behoud van de trap bekleding is het verstandig om eens in de 2 tot 3 jaar een diepte- of totaalreiniging uit te voeren. Indien er weinig aan normaal onderhoud is gedaan moet dit eigenlijk nog vaker gebeuren (1 x per jaar).

trapbekleding gestofferde trap reinigen

Trapbekleding reinigen door middel van een dieptereiniging kun je het best overlaten aan een specialist als De MeubelReiniger.

Tijdens de reiniging zullen we al het aanwezige vastzittende vuil verwijderen en vlekken behandelen. Door toepassing van de juiste middelen zijn de meeste vlekken na de reiniging verdwenen of in ieder geval een heel stuk minder zichtbaar.

Met onze sproei-extractie reinigingsmethode wordt tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging een zo optimaal mogelijk resultaat bereiken. Als wij uw trap schoonmaken is deze daarna weer schoon en fris. De kleuren zijn weer echt. En niet meer grauw. Het oogt gewoon weer een stuk nieuwer.

In dit voorbeeld is duidelijk te zien wat een verschil het reinigen van trapbekleding maakt. Rechts ziet het gereinigde deel en links het deel dat nog niet gereinigd is.

De MeubelReiniger heeft in de loop van de jaren al heel wat trappen en soorten trapbekleding onder handen gehad.
En het resultaat na reiniging was altijd geweldig.
We hebben dan ook al heel wat klanten het WOW-effect bezorgd.

Om sporen op de trap te voorkomen adviseren we om in plaats van slippers of pantoffels met rubberen zolen, spekzolen te gebruiken. Denk maar aan de zwarte sporen van autobanden (rubber) op de wegen.
Je zult het verschil op het tapijt van de trap echt zien: het blijft veel langer schoon.

Vraag nu een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan voor het uitvoeren van
een dieptereiniging op je gestoffeerde trap of trapbekleding.

offerte aanvragen trapbekleding reinigen

Kosten trapbekleding

Het is voor de meeste mensen een afweging: de trap opnieuw laten bekleden of laten reinigen.
En dan wordt al heel snel gekeken naar de prijs van beide oplossingen.

Laten we deze dan even voor jou op een rijtje zetten.
Allereerst het stofferen van de trap.

Vloerbedekking trap verwijderen

Maar het is niet alleen de kosten voor het aanbrengen van nieuwe trapbekleding die een rol spelen in het bepalen van de prijs. Als er oude trapbekleding op de trap aanwezig is, komen daar vaak de kosten voor het verwijderen van de oude bekleding van de trap nog bij.
En als die goed gelijmd is aangebracht zal dat een hele klus worden: de bovenlaag van het tapijt verwijderen is dan nog wel te doen. Gewoon hard trekken.
Maar de lijmlaag daaronder is een heel ander verhaal.
Laten verwijderen van de oude vloerbedekking levert een kostenplaatje op van ca. 250 tot 350 euro per trap.

De kosten van aanbrengen van nieuwe trapbekleding komt al snel op een prijs van 50 euro per traptrede.
Een trap met 15 tredes komt dan op een bedrag van 750 euro.
Als ook de zijkanten bekleed moeten worden is de prijs hoger.
Het bekleden van een trap zal over het algemeen op een bedrag komen dat tussen de 600 en 1300 euro.

Kosten vloerbedekking trap reinigen

De kosten voor het reinigen van de vloerbedekking op de trap liggen dan een stuk lager.
Al voor een all-in prijs van 140 euro (incl. voorrij- en opstartkosten) wordt de hele trap gereinigd.
Een tweede trap komt op 75 euro extra.

Dus als de trapbekleding nog goed is en niet versleten of kapot, is reiniging dus zeker de moeite waard.

Stuur ons een bericht via Whatsapp